Recept Bramboráky s bylinkovým krémem

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramboráky s bylinkovým krémem

Úvod

Vyzkoušejte netradiční variaci - bramboráky s jemným bylinkovým krémem.

Postup

Brambory oloupeme a omyjeme, rozčtvrtíme a rozmixujeme spolu s citronovou šťávou, 125 ml vody a 1 lžičkou soli. S vejci, olejem a moukou připravíme řídké těsto.

Jarní cibulky oloupeme, zelenou část odložíme. Cibulky pokrájíme na kolečka a v pánvi osmahneme na oleji. Následně vyjmeme a rozdělíme na čtyři části. Do pánve na rozpálený olej nalijeme 1/4 těsta a posypeme částí smažené cibulky. Z obou stran opečeme. Hotový bramborák vyjmeme a udržujeme v teple. Ze zbylého těsta a cibule usmažíme další tři bramboráky.

Bylinkový krém: Pažitku a zelenou část cibulek nakrájíme na kolečka, smícháme s tvarohem, brynzou, solí a pepřem. Přidáme ušlehanou smetanu.

Bramboráky naplníme bylinkovým krémem a rozdělíme na talíře. Ozdobíme pažitkou nebo natí cibulky.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 01.04.03 vloženo
  • 30537x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g brambor
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 5 vajec
  • 2 lžíce oleje
  • 80 g mouky
  • 8 jarních cibulek
  • 4 lžíce oleje na smažení
  • 1 svazek petrželky
  • 150 g netučného tvarohu
  • 100 g brynzy
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 29.03.12 20:14

Jedna ze zdravějších forem konzumace bramboráků, skvělé!

Odkaz na uvaření

jcs1 27.03.12 22:29

Příště potřu spíše něčím lehčím - třeba jogurt, tzatziky. Jinak moc dobré. Můžu doporučit.

Počítejte s tím, že je to spíš hutnější. Nevěřil jsem, že jeden bramborák může být jedna porce, ale opravdu to stačí.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bramboráky s bylinkovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2442 příspěvků 21.08.12 21:07

Nic ve zlém, Mlsný Honzíku, ale podle mě tohle bramboráky nejsou…

 
Mlsny_Honzik
17 příspěvků 21.08.12 20:34

Ověřovatelé receptů vždy recepty uvaří a pořizují k tomu i fotodokumentaci, kterou pak můžete shlédnout v postupu ;)

 
casino
4447 příspěvků 07.05.12 09:40

No, napřed jsem se chtěl jedovatě zeptat, zda se ověřovatel receptu striktně držel postupu, ale abych se neglamoval, tak jsem postup raději vyzkoušel… :think:
Nigggdá bych nevěřil, že i ten můj PRA food procesor je schopen ze SYROVÝCH zemáků udělat kašičku pro kojence :)
pepicek, omlouvám se Vám, že jsem si dovolil byť i jen zapochybovat :oops: (ale za prodej LABU bych Vám stejně nejraději vložil ruku do boku ;) :twisted:

 
zuki.vari
2 příspěvky 06.05.12 21:25

Vypadá to krásně, vyzkouším. 8)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist