Recept Boží milosti

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Boží milosti

Postup

Na vál prosijeme mouku, uděláme do ní důlek, rozklepneme vejce, přidáme cukr, máslo, rum a mléko a vypracujeme tužší těsto (asi jako na nudle). Hotové těsto necháme půl hodiny odpočinout. Potom z něj vylálíme tenký plát a vykrajujeme čtverečky 5×5 cm. Každý čtverec uprostřed nařízneme a otvorem prostrčíme jeden cípek. Postupně smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku (nejlépe sádla). Osmažené necháme okapat a obalíme v cukru.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 02.03.04 vloženo
  • 8507x zobrazeno

Čas přípravy

  • kolem 1 hodiny

Počet porcí

  • 100 porcí

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 sáčku vanilkové cukru
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička rumu
  • asi 1 dl mléka
  • tuk na smažení
  • moučkový cukr na obalení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 13.10.07 00:00

Skoro stejné jako recept kokosky, jen z polohrubé mouky, jsou vynikající :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Boží milosti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danda  25.01.09 03:43
Re: Boží milosti - kokosko :-)

sice je dělám z mouky polohrubé a přidávám trochu prášku do pečiva, ale asi vyjdou nastejno, jsou vynikající a rychlé, díky :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist