Recept Boršč paní Pechové

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájené hovězí maso dáme vařit, po cca 30 minutách přidáme pokrájené vepřové, po dalších asi 30 minutách přídáme řepu i s nálevem, po 15 minutách přidáme mrkev, celer, petržel pokrájenou na kostičky (nebo sáček mražené zeleniny pod svíčkovou), na nudličky nakrájené zelí, na drobné kostičky nakrájenou cibuli a koření. Vaříme, až je maso měkké. Ke konci varu přidáme na půlkolečka pokrájenou klobásku a kostičky (již dříve uvařeného) uzeného masa. Dochucujeme kečupem … nebo/i rajčatovým protlakem (doplněno po upozornění Eji:)))) , pepřem, solí, vegetou, případně i octem a cukrem a masoxem. Na talíři zdobíme zakysanou smetanou.

Recept je z kategorií: Boršče



Nahlásit recept

  • 16.02.05 vloženo
  • 25805x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g hovězí kližky
  • 300 g vepřového plecka
  • 200 g uzeného (už uvařeného)
  • 1 klobáska (např.ostravská)
  • 2 velké sklenice červené řepy ve slakokyselém nálevu (nakrájené na kostičky)
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká petržel
  • 1 malý celer
  • (nebo mražená zelenina pod svíčkovou)
  • půl hlávky zelí
  • 1 velká cibule
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř, sůl
  • kečup nebo rajčatový protlak
  • vegeta
  • ocet
  • cukr
  • (masox)
  • zakysaná smetana

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Boršč paní Pechové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
garf
48 příspěvků 25.01.09 03:43
Jenoféfo

ten boršč v bufetu Moskva neměl chybu! :)))) Jestli můžeš, prozraď prosím recept:)

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Boršč paní Pechové

Abych nezklamala Eju, tak se taky ozývám - hlasuji výhradně pro protlak. Ale skutečně proti gustu žádný dišputát - já kečup moc nemusím a už vůbec ne jako surovinu, když tak jako přílohu, a to jen k něčemu. To ale neznamená, že ten recept nezkusím, už proto, že mám taky perfektní recept na boršč (pamětníci pamatují - z bufetu Moskva vedle kina Sevastopol), tak abych to porovnala.

 
garf
48 příspěvků 25.01.09 03:43
Eja, promiň

samozřejmě se mi povedla chybka - chtěla jse říct, že v ingrediencích mám kečup i rajčatový protlak:) Recept jsem ale mezitím lehce doplnila:)

 
garf
48 příspěvků 25.01.09 03:43
Eja

já vím:)))… v ingrediencích mám kečup nebo rajský kečup…ale musím se přiznat, že sama tam většinou dávám jak protlak, tak i ten kečup:) (Opravdu to není špatné!)

 
Eja
3640 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Boršč paní Pechové

Ostatní „milovníci“ kečupu se určitě taky ozvou - garf, promiň, do takovéhle mňamky kečup.....snad rajský protlak… Neříkám, že nemám dobrý ostrý Heinz kečup v lednici, ale dávám si ho k věcem zcela nevýrazné chuti, když mám chuť na kečup. Ale do podobných lahůdek fakt ne.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist