Recept Dušené hovězí s mrkví - Boeuf Braisé aux Carottes Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí s mrkví - Boeuf Braisé aux Carottes

Úvod

Tento klasicky jednoduchy recept je prepisany a vyskusany z Ripailles tradicnej francuzskej kucharky.

Postup

1-Na troche oleja dame oprazit bocik alebo slaninu, vyberieme a vlozime maso nakrajane na vacsie kocky tak asi 4 cm (ja som robil na etapy, aby sa nedusilo), vyberieme a odlozime na stranu.

2-Na vypek dame oprazit – podusit nakrajanu cibulu a roztlaceny cesnak, ked zosklovatie, podlejeme vinom – „deglaze“.

3-Vlozime maso naspat, pridame bouguet garni, nakrajany stonkovy celer, paradajkovy pretlak a podlejeme tak asi 1 litrom vody a varime 1 hodinu.

4-Ocistenu mrkvu nakrajame pod uhlom a pridame – dusime dalsich 45 minut, ochutime podla potreby. (Mna nahanali, ze su hladny a velmi to vonalo, stava sa mala zredukovat este viac ).

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Hovězí maso Maso



Nahlásit recept

  • 21.10.12 vloženo
  • 1386x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovedzie na dusenie
  • 200 g bravcovy bocik
  • 6 ks mrkva
  • 2 pohare cervene vino
  • 2 pohare biele vino
  • 5 ks cibula stredne
  • 5 strucikov cesnak
  • 4 stonky celeru
  • 1 lyzica paradajkovy pretlak
  • bouquet garni
  • olivovy olej

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 21.10.12 01:30

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené hovězí s mrkví - Boeuf Braisé aux Carottes

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1170 příspěvků 22.10.12 08:28

Já jsem na tom podobně, jako Františka… koukám na ten recept už poněkolikáté, napřed jsem zajásala, že doma vše mám, ale pak mi sklaplo… nemám to nejzákladnější – hovězí maso :oops:
To jediné doma nemám :oops: Je fakt, že ho moc nekupujeme, ale na tohle ho koupím určitě, vypadá to náramně dobře,, díky za inspiraci :kytka:

 
Bento
782 příspěvků 22.10.12 01:16

:lol: Frantiska, presne aj u nas by bolo to iste, ale syn ide tento tyzden za frajerkou do francuzska ;), preto sa nedavno na skusku robila francuzska verzia tataraku a vcera ich verzia hovězího s mrkví :palec:

 
Frantiska
882 příspěvků 21.10.12 23:04

Kdybych mela vino a bocik, tak jsem to dnes uvarila… bohuzel misto toho jsem musela uvarit normalni dusene maso :)

 
Eja
3035 příspěvků 21.10.12 09:41

Nádhera :potlesk:

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový...
TOPlist