Recept Dušené hovězí s mrkví - Boeuf Braisé aux Carottes Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí s mrkví - Boeuf Braisé aux Carottes

Úvod

Tento klasicky jednoduchy recept je prepisany a vyskusany z Ripailles tradicnej francuzskej kucharky.

Postup

1-Na troche oleja dame oprazit bocik alebo slaninu, vyberieme a vlozime maso nakrajane na vacsie kocky tak asi 4 cm (ja som robil na etapy, aby sa nedusilo), vyberieme a odlozime na stranu.

2-Na vypek dame oprazit – podusit nakrajanu cibulu a roztlaceny cesnak, ked zosklovatie, podlejeme vinom – „deglaze“.

3-Vlozime maso naspat, pridame bouguet garni, nakrajany stonkovy celer, paradajkovy pretlak a podlejeme tak asi 1 litrom vody a varime 1 hodinu.

4-Ocistenu mrkvu nakrajame pod uhlom a pridame – dusime dalsich 45 minut, ochutime podla potreby. (Mna nahanali, ze su hladny a velmi to vonalo, stava sa mala zredukovat este viac ).

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Hovězí maso Maso



Nahlásit recept

  • 21.10.12 vloženo
  • 1441x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovedzie na dusenie
  • 200 g bravcovy bocik
  • 6 ks mrkva
  • 2 pohare cervene vino
  • 2 pohare biele vino
  • 5 ks cibula stredne
  • 5 strucikov cesnak
  • 4 stonky celeru
  • 1 lyzica paradajkovy pretlak
  • bouquet garni
  • olivovy olej

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 21.10.12 01:30

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené hovězí s mrkví - Boeuf Braisé aux Carottes

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1170 příspěvků 22.10.12 08:28

Já jsem na tom podobně, jako Františka… koukám na ten recept už poněkolikáté, napřed jsem zajásala, že doma vše mám, ale pak mi sklaplo… nemám to nejzákladnější – hovězí maso :oops:
To jediné doma nemám :oops: Je fakt, že ho moc nekupujeme, ale na tohle ho koupím určitě, vypadá to náramně dobře,, díky za inspiraci :kytka:

 
Bento
782 příspěvků 22.10.12 01:16

:lol: Frantiska, presne aj u nas by bolo to iste, ale syn ide tento tyzden za frajerkou do francuzska ;), preto sa nedavno na skusku robila francuzska verzia tataraku a vcera ich verzia hovězího s mrkví :palec:

 
Frantiska
887 příspěvků 21.10.12 23:04

Kdybych mela vino a bocik, tak jsem to dnes uvarila… bohuzel misto toho jsem musela uvarit normalni dusene maso :)

 
Eja
3035 příspěvků 21.10.12 09:41

Nádhera :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
TOPlist