Recept Dušené hovězí s mrkví - Boeuf Braisé aux Carottes Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí s mrkví - Boeuf Braisé aux Carottes

Úvod

Tento klasicky jednoduchy recept je prepisany a vyskusany z Ripailles tradicnej francuzskej kucharky.

Postup

1-Na troche oleja dame oprazit bocik alebo slaninu, vyberieme a vlozime maso nakrajane na vacsie kocky tak asi 4 cm (ja som robil na etapy, aby sa nedusilo), vyberieme a odlozime na stranu.

2-Na vypek dame oprazit – podusit nakrajanu cibulu a roztlaceny cesnak, ked zosklovatie, podlejeme vinom – „deglaze“.

3-Vlozime maso naspat, pridame bouguet garni, nakrajany stonkovy celer, paradajkovy pretlak a podlejeme tak asi 1 litrom vody a varime 1 hodinu.

4-Ocistenu mrkvu nakrajame pod uhlom a pridame – dusime dalsich 45 minut, ochutime podla potreby. (Mna nahanali, ze su hladny a velmi to vonalo, stava sa mala zredukovat este viac ).

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Hovězí maso Maso



Nahlásit recept

  • 21.10.12 vloženo
  • 2089x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovedzie na dusenie
  • 200 g bravcovy bocik
  • 6 ks mrkva
  • 2 pohare cervene vino
  • 2 pohare biele vino
  • 5 ks cibula stredne
  • 5 strucikov cesnak
  • 4 stonky celeru
  • 1 lyzica paradajkovy pretlak
  • bouquet garni
  • olivovy olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 21.10.12 01:30

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené hovězí s mrkví - Boeuf Braisé aux Carottes

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1225 příspěvků 22.10.12 08:28

Já jsem na tom podobně, jako Františka… koukám na ten recept už poněkolikáté, napřed jsem zajásala, že doma vše mám, ale pak mi sklaplo… nemám to nejzákladnější – hovězí maso :oops:
To jediné doma nemám :oops: Je fakt, že ho moc nekupujeme, ale na tohle ho koupím určitě, vypadá to náramně dobře,, díky za inspiraci :kytka:

 
Bento
791 příspěvků 22.10.12 01:16

:lol: Frantiska, presne aj u nas by bolo to iste, ale syn ide tento tyzden za frajerkou do francuzska ;), preto sa nedavno na skusku robila francuzska verzia tataraku a vcera ich verzia hovězího s mrkví :palec:

 
Frantiska
901 příspěvků 21.10.12 23:04

Kdybych mela vino a bocik, tak jsem to dnes uvarila… bohuzel misto toho jsem musela uvarit normalni dusene maso :)

 
Eja
3185 příspěvků 21.10.12 09:41

Nádhera :potlesk:

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist