Recept Bílá kraličí polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Králíka opláchneme, vložíme do studené vody, osolíme přidáme pepř a uvedeme k varu. Vejce usmažíme jako míchaná vajíčka. Asi po 3/4 hod varu maso vyjmeme, do vývaru vložíme nakrájenou cibuli a natrhaný míchaný vajíčka a necháme vařit, mezi tím pokrájíme a obereme maso z hlavy a vložíme zpět, při varu přidáme mléko zahuštěné hladkou moukou (mléko zahustíme podle toho jak chceme mít hustou polévku) a chvilku povaříme.
Polévku na talíři dochutíme lžící octa.
Mňam to je bašta. :)

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 13.10.07 vloženo
  • 10448x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • očištěná hlava králíka,srdíčko,plíce,játra
  • celý pepř
  • nový koření
  • cibuli
  • polevkové koření
  • sůl
  • 1-2 hrnky mléka
  • 2-3 lžičky Hladké mouky
  • 2-3 vejce.

Doporučená příloha

  • nic

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílá kraličí polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bílá kraličí polévka

.....moc dobrá polévka, vajíčko jsem do ní dělala puštěné do octové vody, a na talíř jsme si rozšťouchali brambory…bylo to jako samostatné jídlo. Okyselení octem dá polévce šmrnc. Jinak ji dělám třeba i z kuřecího vývaru (z kostry) a masíčko do polévky přidám…dostala jsem na ni chuť.....

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist