Recept Bílá kraličí polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Králíka opláchneme, vložíme do studené vody, osolíme přidáme pepř a uvedeme k varu. Vejce usmažíme jako míchaná vajíčka. Asi po 3/4 hod varu maso vyjmeme, do vývaru vložíme nakrájenou cibuli a natrhaný míchaný vajíčka a necháme vařit, mezi tím pokrájíme a obereme maso z hlavy a vložíme zpět, při varu přidáme mléko zahuštěné hladkou moukou (mléko zahustíme podle toho jak chceme mít hustou polévku) a chvilku povaříme.
Polévku na talíři dochutíme lžící octa.
Mňam to je bašta. :)

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 13.10.07 vloženo
  • 7698x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • očištěná hlava králíka,srdíčko,plíce,játra
  • celý pepř
  • nový koření
  • cibuli
  • polevkové koření
  • sůl
  • 1-2 hrnky mléka
  • 2-3 lžičky Hladké mouky
  • 2-3 vejce.

Doporučená příloha

  • nic

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílá kraličí polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Vali
1310 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bílá kraličí polévka

.....moc dobrá polévka, vajíčko jsem do ní dělala puštěné do octové vody, a na talíř jsme si rozšťouchali brambory…bylo to jako samostatné jídlo. Okyselení octem dá polévce šmrnc. Jinak ji dělám třeba i z kuřecího vývaru (z kostry) a masíčko do polévky přidám…dostala jsem na ni chuť.....

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
TOPlist