Recept Bílá kraličí polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Králíka opláchneme, vložíme do studené vody, osolíme přidáme pepř a uvedeme k varu. Vejce usmažíme jako míchaná vajíčka. Asi po 3/4 hod varu maso vyjmeme, do vývaru vložíme nakrájenou cibuli a natrhaný míchaný vajíčka a necháme vařit, mezi tím pokrájíme a obereme maso z hlavy a vložíme zpět, při varu přidáme mléko zahuštěné hladkou moukou (mléko zahustíme podle toho jak chceme mít hustou polévku) a chvilku povaříme.
Polévku na talíři dochutíme lžící octa.
Mňam to je bašta. :)

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 13.10.07 vloženo
  • 10318x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • očištěná hlava králíka,srdíčko,plíce,játra
  • celý pepř
  • nový koření
  • cibuli
  • polevkové koření
  • sůl
  • 1-2 hrnky mléka
  • 2-3 lžičky Hladké mouky
  • 2-3 vejce.

Doporučená příloha

  • nic

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílá kraličí polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bílá kraličí polévka

.....moc dobrá polévka, vajíčko jsem do ní dělala puštěné do octové vody, a na talíř jsme si rozšťouchali brambory…bylo to jako samostatné jídlo. Okyselení octem dá polévce šmrnc. Jinak ji dělám třeba i z kuřecího vývaru (z kostry) a masíčko do polévky přidám…dostala jsem na ni chuť.....

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist