Recept Bezlepkový biely chlieb

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Psylium zmiešajte so 100 ml vody a nechajte aspoň 10 minút odstáť. Dobre premiešajte všetky suché súčasti receptu. Pridajte 2 PL olivového oleja, psylium a vodu. Mieste v mixéry aspoň 6 minút, nech je cesto dobre spracované. Cesto vytvarované do „bochníka“ vložte do dobre vymastenej nádoby v ktorej budete chlieb aj piecť. Cesto vždy chytajte mokrými rukami. Prikryte navlhčenou utierkou a odložte na 40-45minút na teplé miesto oddýchnuť a nafučať sa. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem. Vložte do vyhriatej rúry (220st. elektrická, 200st. horkovzdušná) a pečte 40 minút. Po upečení chlieb vyberte z rúry, po poklepaní by sa mal ozývať dutý zvuk. Ak chcete aj nejakú kôrku, chleba potrite olivovým olejom alebo slanou vodou. Dajte do rúry ešte na 5-10minút. Nechajte vychladnúť, nakrájajte a odložte do mrazničky.
V prípade konzumácie doporučujem rozohriať v mikrovlnke a zjesť :).

PS: Kombináciou rasce, koriandru a soli dosiahnete takú chuť, ktorá vám najviac vyhovovuje.
Ja som napísal množstvá korenín približné, kedže to už robím podľa oka :).

Chlieb má po upečení približne 1300g a dá sa nakrájať na 14 krajcov.

Dobrú chuť

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty



Nahlásit recept

  • 01.10.08 vloženo
  • 5927x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Ingredience

  • 750 g bzlp. múky Schaer Mix B
  • 1a1/2 sáčku sušeného droždia
  • hrsť burizónov
  • 1 PL psylia
  • 1 PL cukru
  • 1 KL soli
  • 1 KL mletého koriandru
  • 2 KL celej rasce(celý kmín)
  • 3 PL olivového oleja
  • 680 ml vlažnej vody

Doporučená příloha

  • všetko :-D

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezlepkový biely chlieb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
johnmirow
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezlepkový biely chlieb

nie je zaco :), rad odpoviem na vsetko co budem vediet …

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezlepkový biely chlieb

To je ale dobrý nápad! Díky.

 
johnmirow
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezlepkový biely chlieb

psylium zadržuje vodu v chlebe … chlieb je po rozmrazení ako čerstvý a mäkký a dlhšie vydrží

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezlepkový biely chlieb

Jestli se můžu zeptat, jakou funkci tam má ta vláknina?

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist