Recept Bezlepkový biely chlieb

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Psylium zmiešajte so 100 ml vody a nechajte aspoň 10 minút odstáť. Dobre premiešajte všetky suché súčasti receptu. Pridajte 2 PL olivového oleja, psylium a vodu. Mieste v mixéry aspoň 6 minút, nech je cesto dobre spracované. Cesto vytvarované do „bochníka“ vložte do dobre vymastenej nádoby v ktorej budete chlieb aj piecť. Cesto vždy chytajte mokrými rukami. Prikryte navlhčenou utierkou a odložte na 40-45minút na teplé miesto oddýchnuť a nafučať sa. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem. Vložte do vyhriatej rúry (220st. elektrická, 200st. horkovzdušná) a pečte 40 minút. Po upečení chlieb vyberte z rúry, po poklepaní by sa mal ozývať dutý zvuk. Ak chcete aj nejakú kôrku, chleba potrite olivovým olejom alebo slanou vodou. Dajte do rúry ešte na 5-10minút. Nechajte vychladnúť, nakrájajte a odložte do mrazničky.
V prípade konzumácie doporučujem rozohriať v mikrovlnke a zjesť :).

PS: Kombináciou rasce, koriandru a soli dosiahnete takú chuť, ktorá vám najviac vyhovovuje.
Ja som napísal množstvá korenín približné, kedže to už robím podľa oka :).

Chlieb má po upečení približne 1300g a dá sa nakrájať na 14 krajcov.

Dobrú chuť

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty



Nahlásit recept

  • 01.10.08 vloženo
  • 5800x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Ingredience

  • 750 g bzlp. múky Schaer Mix B
  • 1a1/2 sáčku sušeného droždia
  • hrsť burizónov
  • 1 PL psylia
  • 1 PL cukru
  • 1 KL soli
  • 1 KL mletého koriandru
  • 2 KL celej rasce(celý kmín)
  • 3 PL olivového oleja
  • 680 ml vlažnej vody

Doporučená příloha

  • všetko :-D

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezlepkový biely chlieb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
johnmirow
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezlepkový biely chlieb

nie je zaco :), rad odpoviem na vsetko co budem vediet …

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezlepkový biely chlieb

To je ale dobrý nápad! Díky.

 
johnmirow
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezlepkový biely chlieb

psylium zadržuje vodu v chlebe … chlieb je po rozmrazení ako čerstvý a mäkký a dlhšie vydrží

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezlepkový biely chlieb

Jestli se můžu zeptat, jakou funkci tam má ta vláknina?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist