Recept Bezé krém do trubiček, kornoutů i jiných zákusků-Schaumobers

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V malé ohnivzdorné misce našlehat bílky s cukrem a vanilkovým extraktem tak, aby se vše spojilo. Misku postavit nad kastrolek s pomalinku probublávající vodou (pozor, voda se nesmí dotýkat dna misky) a šlehat, až jsou bílky tuhé na dotek a cukr je rozpuštěný (promnout trochu směsi mezi prsty, jsou-li tam ještě nějaká zrnka cukru).

Pomocí ručního šlehače na nejvyšší rychlosti našlehat bílky do pevných lesklých kopečků. Bezé nechat úplně vystydnout (miska se může na chvíli postavit do studené vody s ledem) před přidáním do našlehané šlehačky.

V absolutně čisté vychlazené míse našlehat šlehačku do hodně pevných kopečků, pevnějších než obvykle (po přidání bezé se směs změkčí). Do bezé vložit část šlehačky a směs lehce promíchat. Potom dovnitř lehce vložit zbytek šlehačky. Přikrýt misku a uschovat ji v chladničce do upotřebení (až po jeden den).

Recept je z kategorií: Krémy



Nahlásit recept

  • 17.03.06 vloženo
  • 4907x zobrazeno

Ingredience

  • 110 g jemného krystalového cukru
  • 2 velké bílky pokojové teploty
  • 250 ml neušlehané šlehačky dobře vychlazené
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu vanilkového cukru)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezé krém do trubiček, kornoutů i jiných zákusků-Schaumobers

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist