Recept Bezé krém do trubiček, kornoutů i jiných zákusků-Schaumobers

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V malé ohnivzdorné misce našlehat bílky s cukrem a vanilkovým extraktem tak, aby se vše spojilo. Misku postavit nad kastrolek s pomalinku probublávající vodou (pozor, voda se nesmí dotýkat dna misky) a šlehat, až jsou bílky tuhé na dotek a cukr je rozpuštěný (promnout trochu směsi mezi prsty, jsou-li tam ještě nějaká zrnka cukru).

Pomocí ručního šlehače na nejvyšší rychlosti našlehat bílky do pevných lesklých kopečků. Bezé nechat úplně vystydnout (miska se může na chvíli postavit do studené vody s ledem) před přidáním do našlehané šlehačky.

V absolutně čisté vychlazené míse našlehat šlehačku do hodně pevných kopečků, pevnějších než obvykle (po přidání bezé se směs změkčí). Do bezé vložit část šlehačky a směs lehce promíchat. Potom dovnitř lehce vložit zbytek šlehačky. Přikrýt misku a uschovat ji v chladničce do upotřebení (až po jeden den).

Recept je z kategorií: Krémy



Nahlásit recept

  • 17.03.06 vloženo
  • 4106x zobrazeno

Ingredience

  • 110 g jemného krystalového cukru
  • 2 velké bílky pokojové teploty
  • 250 ml neušlehané šlehačky dobře vychlazené
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu vanilkového cukru)

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezé krém do trubiček, kornoutů i jiných zákusků-Schaumobers

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
TOPlist