Recept Bezé krém do trubiček, kornoutů i jiných zákusků-Schaumobers

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V malé ohnivzdorné misce našlehat bílky s cukrem a vanilkovým extraktem tak, aby se vše spojilo. Misku postavit nad kastrolek s pomalinku probublávající vodou (pozor, voda se nesmí dotýkat dna misky) a šlehat, až jsou bílky tuhé na dotek a cukr je rozpuštěný (promnout trochu směsi mezi prsty, jsou-li tam ještě nějaká zrnka cukru).

Pomocí ručního šlehače na nejvyšší rychlosti našlehat bílky do pevných lesklých kopečků. Bezé nechat úplně vystydnout (miska se může na chvíli postavit do studené vody s ledem) před přidáním do našlehané šlehačky.

V absolutně čisté vychlazené míse našlehat šlehačku do hodně pevných kopečků, pevnějších než obvykle (po přidání bezé se směs změkčí). Do bezé vložit část šlehačky a směs lehce promíchat. Potom dovnitř lehce vložit zbytek šlehačky. Přikrýt misku a uschovat ji v chladničce do upotřebení (až po jeden den).

Recept je z kategorií: Krémy



Nahlásit recept

  • 17.03.06 vloženo
  • 4107x zobrazeno

Ingredience

  • 110 g jemného krystalového cukru
  • 2 velké bílky pokojové teploty
  • 250 ml neušlehané šlehačky dobře vychlazené
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu vanilkového cukru)

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezé krém do trubiček, kornoutů i jiných zákusků-Schaumobers

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle...
TOPlist