Recept Bezé krém do trubiček, kornoutů i jiných zákusků-Schaumobers

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V malé ohnivzdorné misce našlehat bílky s cukrem a vanilkovým extraktem tak, aby se vše spojilo. Misku postavit nad kastrolek s pomalinku probublávající vodou (pozor, voda se nesmí dotýkat dna misky) a šlehat, až jsou bílky tuhé na dotek a cukr je rozpuštěný (promnout trochu směsi mezi prsty, jsou-li tam ještě nějaká zrnka cukru).

Pomocí ručního šlehače na nejvyšší rychlosti našlehat bílky do pevných lesklých kopečků. Bezé nechat úplně vystydnout (miska se může na chvíli postavit do studené vody s ledem) před přidáním do našlehané šlehačky.

V absolutně čisté vychlazené míse našlehat šlehačku do hodně pevných kopečků, pevnějších než obvykle (po přidání bezé se směs změkčí). Do bezé vložit část šlehačky a směs lehce promíchat. Potom dovnitř lehce vložit zbytek šlehačky. Přikrýt misku a uschovat ji v chladničce do upotřebení (až po jeden den).

Recept je z kategorií: Krémy



Nahlásit recept

  • 17.03.06 vloženo
  • 4005x zobrazeno

Ingredience

  • 110 g jemného krystalového cukru
  • 2 velké bílky pokojové teploty
  • 250 ml neušlehané šlehačky dobře vychlazené
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu vanilkového cukru)

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezé krém do trubiček, kornoutů i jiných zákusků-Schaumobers

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: VIDEO: Nepečený cheesecake

Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové...
TOPlist