Recept Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Postup

Vepřová kolena naložíme nejméně na 24 hodin do nálevu ze studené vody a všech ingrediencí. Cibule a mrkev se do toho nakrájí na plátky.
Po proležení se kolena vyjmou a všechno ostatní vyleje. Kolena se už jen uvaří ve slané vodě doměkka. Aby to bylo dokonalé, tak by se to mělo podávat současně s hrachovou kaší, dušeným kysaným zelím a
vařeným bramborem zdobeným petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 25.02.08 vloženo
  • 8226x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 den + 3hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 přední kolena
  • 2velké cibule
  • 2velké mrkve
  • několik kuliček nového koření
  • několik bobkových listů
  • sůl
  • cukr
  • rychlosůl - není nutná
  • voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 12.08.12 13:37

Konečně jsem to jednou stačil vyfotit!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
parles
284 příspěvků 04.10.11 15:57

Zabrousil jsem do mých starých receptů a vidím tolik chvály! Děkuji! A jsem si skoro jist, že když si uvaříte moje majoránkové brambory s ovarem, tak Vám budou taky chutnat! :-D

 
mimikova
84 příspěvků 13.03.11 12:24

kltko, ano, jde o neuzene koleno :-) Nam moc chutnalo. :palec:

 
kltko  24.01.11 17:44

:?: predpokladám, že ide o neúdené kolená? Je tu zimný čas, doba bravčových špecialít, vyskúšam.

 
mimikova
84 příspěvků 23.01.11 19:34

Tak to koleno nemelo chybu :potlesk: Chut byla vyrazna, trochu pripominalo uzene :wink: Dekujeme za recept. Meli jsme to bez prilohy, jen s horcici a jablecnym krenem. Tu rychlosul manzel dal lzicku. :palec:

 
phansen
17 příspěvků 21.01.11 16:19

V Praze bývala kdysi východoněmecká restaurace v hotelu Flora (nynější VZP) kde byla
specialita „Eisbein“ a bylo to koleno vařené v majoránce, kterýžto způsob doma a mezi
přáteli používám s úspěchem spousty let (určitě přes třicet). Jestli to před tím „máčeli“
nevím, ale kolínko bylo krásné voňavé a růžové. Použil jsem s úspěchem Tvůj máčecí
recept včetně pragandy a výsledek je naprosto dokonalý. Druhé vařené koleno jsem jsem
spirálovitě nařízl a dal na chvíli do rozpálené trouby a výsledek - prostě bomba. :-P

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Parles, s tou hrachovou kaší … to byla dobrota. Díky.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist