Recept Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Postup

Vepřová kolena naložíme nejméně na 24 hodin do nálevu ze studené vody a všech ingrediencí. Cibule a mrkev se do toho nakrájí na plátky.
Po proležení se kolena vyjmou a všechno ostatní vyleje. Kolena se už jen uvaří ve slané vodě doměkka. Aby to bylo dokonalé, tak by se to mělo podávat současně s hrachovou kaší, dušeným kysaným zelím a
vařeným bramborem zdobeným petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 25.02.08 vloženo
  • 8397x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 den + 3hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 přední kolena
  • 2velké cibule
  • 2velké mrkve
  • několik kuliček nového koření
  • několik bobkových listů
  • sůl
  • cukr
  • rychlosůl - není nutná
  • voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 12.08.12 13:37

Konečně jsem to jednou stačil vyfotit!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
parles
286 příspěvků 04.10.11 15:57

Zabrousil jsem do mých starých receptů a vidím tolik chvály! Děkuji! A jsem si skoro jist, že když si uvaříte moje majoránkové brambory s ovarem, tak Vám budou taky chutnat! :-D

 
mimikova
84 příspěvků 13.03.11 12:24

kltko, ano, jde o neuzene koleno :-) Nam moc chutnalo. :palec:

 
kltko  24.01.11 17:44

:?: predpokladám, že ide o neúdené kolená? Je tu zimný čas, doba bravčových špecialít, vyskúšam.

 
mimikova
84 příspěvků 23.01.11 19:34

Tak to koleno nemelo chybu :potlesk: Chut byla vyrazna, trochu pripominalo uzene :wink: Dekujeme za recept. Meli jsme to bez prilohy, jen s horcici a jablecnym krenem. Tu rychlosul manzel dal lzicku. :palec:

 
phansen
18 příspěvků 21.01.11 16:19

V Praze bývala kdysi východoněmecká restaurace v hotelu Flora (nynější VZP) kde byla
specialita „Eisbein“ a bylo to koleno vařené v majoránce, kterýžto způsob doma a mezi
přáteli používám s úspěchem spousty let (určitě přes třicet). Jestli to před tím „máčeli“
nevím, ale kolínko bylo krásné voňavé a růžové. Použil jsem s úspěchem Tvůj máčecí
recept včetně pragandy a výsledek je naprosto dokonalý. Druhé vařené koleno jsem jsem
spirálovitě nařízl a dal na chvíli do rozpálené trouby a výsledek - prostě bomba. :-P

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Parles, s tou hrachovou kaší … to byla dobrota. Díky.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist