Recept Benátské rizoto

(Hodnoceno 3x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Benátské rizoto

Postup

Na oleji oprazime pokrajanu cibulu a cesnak. Pridame na male kocky pokrajanu sunku a spolu kratko opecieme. Pridame namocenu a okapanu ryzu, hrasok, osolime, okorenime a zlahka premiesame. Zalejeme vyvarom alebo vodou a uvarime. Podavame posypane struhanym parmezanom.
Dobru chut !

Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže



Nahlásit recept

  • 20.11.06 vloženo
  • 23502x zobrazeno

Ingredience

  • olej
  • cibula
  • 2 struciky cesnaku
  • 200-300 gr sunky
  • 400 gr ryze
  • 200 gr zeleneho hrasku
  • sol
  • mlete cierne korenie
  • paprika mleta
  • 150-200 gr parmezanu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 04.09.12 12:56

Bez šunky a mražený hrášek až úplně nakonec. Akorát se mi pro tentokráte zdála rýže málo „šlemovitá“, si jsem málo podlila.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 03.05.12 18:55

Chutnalo:)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Terie 18.04.12 21:06

Poslechla jsem rady místních znalců a zakoupila rýži Arborio, která se hodí na přípravu rizota. Místo šunky jsem měla při ruce mleté maso a bohužel pouze hrášek v konzervě - brzy vyzkouším s čerstvým. Nemohly chybět u nás oblíbené žampiony. Posypala jsem nastrouhaným sýrem Gran Moravia. Výborné.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Benátské rizoto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Uživatel je onlinejolana
5043 příspěvků 07.12.12 14:40

To, to tortoor.. :mrgreen: vidiiiis!!! huraaa, nech zije svet bez hranic :mrgreen: :P
PS:tvoj nickname je supr v inom jazyk…az ti ho zavidim namojvieru..

 
Tortor
2 příspěvky 07.12.12 13:07

Kristova noho, Itálie na Slovensku

 
2905
753 příspěvků 07.05.12 02:14

Terie, ještě vyzkouším z plechu než bude čerstvý, možná i mražený :think: , naklíčený je velmi zajímavý, jen nevyhovuje většině. Budu dělat pro sebe :mavam:

 
Terie
66 příspěvků 05.05.12 01:00

@2905 :potlesk: Také si raději počkám na čerstvý hrášek. Je to dobrota.

 
2905
753 příspěvků 03.05.12 18:52

Terie díky za vytažení receptu ;) Jednoduché, rychlé, velmi chutné. Šunku jsem nahradila husím „masem“, kousky po uvaření skeletů/, olej nahradila sádlem.
Hrách jsem nechala klíčit tři dny, velmi krátce propařila, ne všem vyhovovala konzistence. Já byla víc než spokojená. Druhý den hrášek podušen, pak spokojenost veliká.
Až bude čerstvý hrášek, dáme si repete :mavam:

 
Uživatel je onlinejolana
5043 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Benatske rizoto

Bunter - mas pravdu,a je aj chutnejsia..... Ale ci to je ozajstne " Benatske rizoto " to stopro neviem, mozno ano- mozno nie … o))

 
Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Benatske rizoto

Jestli se jedná o benátské rizoto, tak je to italská specialita na kterou se používá zvláštní kulatá rizotová rýže arborio risotto třeba od firmy Scotti. Italové naše sypká rizota vlastně neznají.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist