Recept Bažantí prsíčka s jeřabinami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

4 porce bažantích prsíček protáhneme asi 80 g slaniny, nakrájené na proužky, 40 g slaniny rozehřejeme s 1 lžící másla, přidáme 1 menší krájenou cibuli a půl malého celeru, nakrájeného na nudličky, jemně osmahneme a přidáme připravené maso.

Osolíme, přidáme 4 zrnka pepře, 3 nového koření a bobkový list, mírně podlijeme a dusíme v troubě do měkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme lžičkou hladké mouky, osmahneme, trochu rozředíme vodou a důkladně povaříme.

Každou porci přelijeme šťávou a ozdobíme lžičkou ohřátého jeřabinového kompotu (bez šťávy) nebo rosolu, Můžeme podávat s bramborem a jeřabinovým kompotem, doplněným několika loupanými sekanými mandlemi.

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 4340x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce bažantích prsíček
  • 150 g slaniny
  • 20 g másla
  • 1 cibule
  • 1/2 celeru
  • PL hladké mouky
  • PL jeřabinové zavařeniny
  • nové koření
  • bobkový list
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bažantí prsíčka s jeřabinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist