Recept Bažant s pepřem a hruškami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěného bažanta osolíme. Sýr Hermelín nakrájíme na plátky a obalíme je v hrubě tlučeném steakovém pepři, potom vložíme do bažanta, kterého opečeme na 80 g másla, podlijeme a pečeme ve střední troubě.

Když je maso poloměkké, přidáme 2 větší oloupané, jadřinců zbavené na půlky rozkrájené hrušky. Když je bažant měkký, přidáme do šťávy lžičku koňaku.

Každou porci obložíme půlkou hrušky a brusinkami, které dáme do důlku po jadřinci. Podáváme s vařenými brambory.

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 6002x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 1 Hermelín
  • 80 g másla
  • 2 hrušky
  • KL koňaku
  • brusinky
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bažant s pepřem a hruškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami - Švihé spat

Já vím, jak Ti je. Muj manžel, když mi kouká přes rameno na Labužníka, konstatuje, že lidi jsou děsný bestie. Jsou a my kvůli nim nemůžeme spáát.
Už na ten recept nekoukej a dej si chleba se sádlem a s cibulí. To jsem vždycky jedla v dětství u Arthura Ransomeho anebo u verneovek. Och, to byly časy..

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami Sylvinko,

jakto, že Ty jsi vzhůru, ale přiznám se, že mi jde rundem a slintám jak bernardýn. No a stejně nevím proč někdo šoupá právě tohle. To mám asi za trest, tak se odměním a zítra nebo tedy už dnes si dám k obědu křenové vepřové rolování s bramborovou kaší … je to naložené doufám, že i tchýňka se bude olizovat

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

A nezavře tu pusu a nezavře

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami ...P.P.S.

hrušky to je něco úžasného

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

Hele, Zlato, ty KKukařko, a co takhle spááát? :-)

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami ... P.S.

zkusila jsem i kuře a fakt … báseň

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

Jé tu kukařku vlastním a ještě velké spousty jiných. Jsem takový závislák. A mám nádherný pocit, když si v nich listuji a to bych zkusila a tamto…atd. jen je krátký den. Je dobře, že ten receptík je tady, ať ho davy ochutnají, je výborný, mohu všem jen doporučit.

 
Caterina
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

Recept je výborný a jsem ráda, že ho sem konečně někdo umístil. Bylo by ale dobré uvést, že pochází z kuchařky Dagmar Lánské: Koření pro každé vaření (Práce, Praha 1979, str. 160)

 
svato
1400 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

Mám v mrazničke dva, jeden z nich bude takýto.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

Pokud někdo donese a podaruje nás bažantíkem - určitě vyzkouším. Vypadá to moc jedle.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist