Recept Bažant s pepřem a hruškami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěného bažanta osolíme. Sýr Hermelín nakrájíme na plátky a obalíme je v hrubě tlučeném steakovém pepři, potom vložíme do bažanta, kterého opečeme na 80 g másla, podlijeme a pečeme ve střední troubě.

Když je maso poloměkké, přidáme 2 větší oloupané, jadřinců zbavené na půlky rozkrájené hrušky. Když je bažant měkký, přidáme do šťávy lžičku koňaku.

Každou porci obložíme půlkou hrušky a brusinkami, které dáme do důlku po jadřinci. Podáváme s vařenými brambory.

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 5758x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 1 Hermelín
  • 80 g másla
  • 2 hrušky
  • KL koňaku
  • brusinky
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bažant s pepřem a hruškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami - Švihé spat

Já vím, jak Ti je. Muj manžel, když mi kouká přes rameno na Labužníka, konstatuje, že lidi jsou děsný bestie. Jsou a my kvůli nim nemůžeme spáát.
Už na ten recept nekoukej a dej si chleba se sádlem a s cibulí. To jsem vždycky jedla v dětství u Arthura Ransomeho anebo u verneovek. Och, to byly časy..

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami Sylvinko,

jakto, že Ty jsi vzhůru, ale přiznám se, že mi jde rundem a slintám jak bernardýn. No a stejně nevím proč někdo šoupá právě tohle. To mám asi za trest, tak se odměním a zítra nebo tedy už dnes si dám k obědu křenové vepřové rolování s bramborovou kaší … je to naložené doufám, že i tchýňka se bude olizovat

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

A nezavře tu pusu a nezavře

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami ...P.P.S.

hrušky to je něco úžasného

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

Hele, Zlato, ty KKukařko, a co takhle spááát? :-)

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami ... P.S.

zkusila jsem i kuře a fakt … báseň

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

Jé tu kukařku vlastním a ještě velké spousty jiných. Jsem takový závislák. A mám nádherný pocit, když si v nich listuji a to bych zkusila a tamto…atd. jen je krátký den. Je dobře, že ten receptík je tady, ať ho davy ochutnají, je výborný, mohu všem jen doporučit.

 
Caterina
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

Recept je výborný a jsem ráda, že ho sem konečně někdo umístil. Bylo by ale dobré uvést, že pochází z kuchařky Dagmar Lánské: Koření pro každé vaření (Práce, Praha 1979, str. 160)

 
svato
1396 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

Mám v mrazničke dva, jeden z nich bude takýto.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Bažant s pepřem a hruškami

Pokud někdo donese a podaruje nás bažantíkem - určitě vyzkouším. Vypadá to moc jedle.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist