Recept Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nádivka: 150 g pečených nebo vařených loupaných jedlých kaštanů (čistá váha) umeleme na masovém strojku. 50 g másla utřeme do pěny, přidáme mleté kaštany, 100 g dušené rýže, 1 vejce, sůl, špetku muškátového květu, 5 g cukru, 1 hořkou mandli (strouhanou) a 50 g čerstvých, drobně pokrájených a na lžíci másla podušených hub. Všechno dobře promícháme.

Očištěného bažanta protáhneme 60 g na proužky nakrájené slaniny, naplníme připravenou nádivkou a zašijeme. Rozškvaříme zbytky slaniny, přidáme 60 g másla nebo sádla, 6 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, špetku tymiánu a 1 bobkový list. Na to položíme bažanta prsíčky dolů, podlijeme trochou vývaru a pečeme v horké troubě. Během pečení přeléváme šťávou, doplňujeme ji vývarem.

Během pečení si připravíme žampiónovou omáčku: na 30 g másla zpěníme 15 g cibule, přidáme 100 g očištěných, na tenké plátky nakrájených čerstvých žampiónů, zakapeme citrónovou šťávou, opepříme a dusíme do měkka. Z 60 g másla a 50 g mouky si připravíme světlou jíšku, rozředíme vodou nebo vývarem a za stálého míchání asi 20 minut povaříme. Potom přidáme podušené žampióny, osolíme a ještě krátce povaříme. Můžeme prolisovat nebo rozmixovat a zjemníme asi 4lžícemi husté smetany.

Upečeného bažanta rozdělíme na porce a přelijeme horkou žampiónovou omáčkou, do které jsme vmíchali procezenou šťávu z pečení.

Podáváme s bramborem nebo bramborovými kroketami

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 4695x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 100 g slaniny
  • 60 g másla nebo sádla
  • pepř
  • nové koření
  • tymián
  • bobkový list
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 90 g másla
  • 15 g cibule
  • 100 g žampionů
  • KL citronové šťávy
  • 50 g hladké mouky
  • 4 PL smetany
  • Nádivka:
  • 150 g jedlých kaštanů
  • 50 g másla
  • 100 g rýže
  • 1 vejce
  • sůl
  • muškátový květ
  • 5 g cukru
  • 1 hořká mandle
  • 50 g hub
  • 20 g másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
svato
1396 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku

Vyzerá to lákavo a tak si myslím, že pri (u mňa dosť častom) nedostatku bažantov by sa takejto úprave nebránilo ani kura.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Mrkvový salát Mrkvový salát
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist