Recept Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nádivka: 150 g pečených nebo vařených loupaných jedlých kaštanů (čistá váha) umeleme na masovém strojku. 50 g másla utřeme do pěny, přidáme mleté kaštany, 100 g dušené rýže, 1 vejce, sůl, špetku muškátového květu, 5 g cukru, 1 hořkou mandli (strouhanou) a 50 g čerstvých, drobně pokrájených a na lžíci másla podušených hub. Všechno dobře promícháme.

Očištěného bažanta protáhneme 60 g na proužky nakrájené slaniny, naplníme připravenou nádivkou a zašijeme. Rozškvaříme zbytky slaniny, přidáme 60 g másla nebo sádla, 6 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, špetku tymiánu a 1 bobkový list. Na to položíme bažanta prsíčky dolů, podlijeme trochou vývaru a pečeme v horké troubě. Během pečení přeléváme šťávou, doplňujeme ji vývarem.

Během pečení si připravíme žampiónovou omáčku: na 30 g másla zpěníme 15 g cibule, přidáme 100 g očištěných, na tenké plátky nakrájených čerstvých žampiónů, zakapeme citrónovou šťávou, opepříme a dusíme do měkka. Z 60 g másla a 50 g mouky si připravíme světlou jíšku, rozředíme vodou nebo vývarem a za stálého míchání asi 20 minut povaříme. Potom přidáme podušené žampióny, osolíme a ještě krátce povaříme. Můžeme prolisovat nebo rozmixovat a zjemníme asi 4lžícemi husté smetany.

Upečeného bažanta rozdělíme na porce a přelijeme horkou žampiónovou omáčkou, do které jsme vmíchali procezenou šťávu z pečení.

Podáváme s bramborem nebo bramborovými kroketami

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 4674x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 100 g slaniny
  • 60 g másla nebo sádla
  • pepř
  • nové koření
  • tymián
  • bobkový list
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 90 g másla
  • 15 g cibule
  • 100 g žampionů
  • KL citronové šťávy
  • 50 g hladké mouky
  • 4 PL smetany
  • Nádivka:
  • 150 g jedlých kaštanů
  • 50 g másla
  • 100 g rýže
  • 1 vejce
  • sůl
  • muškátový květ
  • 5 g cukru
  • 1 hořká mandle
  • 50 g hub
  • 20 g másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1396 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant s kaštanovou nádivkou po ardénsku

Vyzerá to lákavo a tak si myslím, že pri (u mňa dosť častom) nedostatku bažantov by sa takejto úprave nebránilo ani kura.

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist