Recept Bažant na hříbkách

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bažanta naporcujeme a osolíme, prsa prošpikujeme.

Cibuli osmahneme na másle, přidáme porce bažanta, poklademe plátky másla, koření a podlijeme vývarem. Pečeme v troubě, podléváme vínem a vývarem.

Plátky hub podusíme na másle a přidáme do procezené šťávy.

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 18.12.07 vloženo
  • 6574x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 50 g slaniny
  • 50 g másla
  • 100 g hříbků ( mohou být i zamražené nebo sušené - ty předem namočíme)
  • 1 dl červeného vína
  • 1 cibule
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • vývar
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bažant na hříbkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
van.Thomas
185 příspěvků 21.04.09 06:48
Re: cept:

Asi někde byla chyba, ale já jsem si moc nepošmák. Maso bylo místy nahořklé. Ví někdo proč?

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

Jandule - taky jsem z toho škubání měla strach, ale kupodivu to šlo velmi dobře, jenom jsem musela škubat opatrně a pomalu abych nepotrhala kůži, ta je totiž na tom nejlepší.

U nás v oboře jsou bažanti běžně k mání, jenom se musí koupit i se slípkou, ale zase za stovku má člověk ptáky hned dva…

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

jandule, bažanta neškubu…stahnu ho i s kůží naložím do grilovací omáčky bez soli s olejem, dám zamrazit a až se to hodí grilujeme, proložíme třemi druhy dalšího masa a doplníme různými druhy dipů a omáček. Hlavně je všechno dopředu pěkně odleželé.

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách-Esme

To beru! Bali Ti pošle králíka, zajíce, já nějakého bažanta a Ty ten kýbl kaviáru - každé z nás ovšem! Ať škytáme..... :-))))))))))))))))))))
P. :-)

 
Labužník jandule02
1052 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

Jó, bažant, ale kdo ho bude škubat?

 
Bali
1255 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

Esme poslu ti kralika a ty mne zase posles ten kybl kaviaru,jo?

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách - Papajo,

závidím. Ač byla Austrálie králíky a zajíci zamořená jsou tu k dostání málo kdy.
A když už, tak je cena tak vysoká, že je lacinější si koupit kyblík kaviáru a láhev vodky. ;-))))

 
Bali
1255 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

teda zajíce jsem v obchodě neviděla ani nepamatuju!
Bažanta jsme letos ještě neměli a máme ho moc rádi. Nejen pečeného, ale i vařeného v omáčce ;-)

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

Teď všude v obchodech visí spousta bažantů a zajíců. Mám hroznou chuť to zkusit. Ještě nikdy jsem tohle neochutnala.
P. :-)

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hruškový koláč Hruškový koláč
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist