Recept Bažant na hříbkách

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bažanta naporcujeme a osolíme, prsa prošpikujeme.

Cibuli osmahneme na másle, přidáme porce bažanta, poklademe plátky másla, koření a podlijeme vývarem. Pečeme v troubě, podléváme vínem a vývarem.

Plátky hub podusíme na másle a přidáme do procezené šťávy.

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 18.12.07 vloženo
  • 6592x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 50 g slaniny
  • 50 g másla
  • 100 g hříbků ( mohou být i zamražené nebo sušené - ty předem namočíme)
  • 1 dl červeného vína
  • 1 cibule
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • vývar
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bažant na hříbkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
van.Thomas
185 příspěvků 21.04.09 06:48
Re: cept:

Asi někde byla chyba, ale já jsem si moc nepošmák. Maso bylo místy nahořklé. Ví někdo proč?

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

Jandule - taky jsem z toho škubání měla strach, ale kupodivu to šlo velmi dobře, jenom jsem musela škubat opatrně a pomalu abych nepotrhala kůži, ta je totiž na tom nejlepší.

U nás v oboře jsou bažanti běžně k mání, jenom se musí koupit i se slípkou, ale zase za stovku má člověk ptáky hned dva…

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

jandule, bažanta neškubu…stahnu ho i s kůží naložím do grilovací omáčky bez soli s olejem, dám zamrazit a až se to hodí grilujeme, proložíme třemi druhy dalšího masa a doplníme různými druhy dipů a omáček. Hlavně je všechno dopředu pěkně odleželé.

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách-Esme

To beru! Bali Ti pošle králíka, zajíce, já nějakého bažanta a Ty ten kýbl kaviáru - každé z nás ovšem! Ať škytáme..... :-))))))))))))))))))))
P. :-)

 
Labužník jandule02
1054 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

Jó, bažant, ale kdo ho bude škubat?

 
Bali
1255 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

Esme poslu ti kralika a ty mne zase posles ten kybl kaviaru,jo?

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách - Papajo,

závidím. Ač byla Austrálie králíky a zajíci zamořená jsou tu k dostání málo kdy.
A když už, tak je cena tak vysoká, že je lacinější si koupit kyblík kaviáru a láhev vodky. ;-))))

 
Bali
1255 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

teda zajíce jsem v obchodě neviděla ani nepamatuju!
Bažanta jsme letos ještě neměli a máme ho moc rádi. Nejen pečeného, ale i vařeného v omáčce ;-)

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Bažant na hříbkách

Teď všude v obchodech visí spousta bažantů a zajíců. Mám hroznou chuť to zkusit. Ještě nikdy jsem tohle neochutnala.
P. :-)

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Chilli con carne Chilli con carne
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist