Recept Bavorská sekaná

aneb Bavorská sekaná pečeně

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bavorská sekaná

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme je na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně. Slaninu nadrobno nakrájíme.

Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a potom smícháme se slaninou, vepřovým mletým masem a kořením. Při hnětení přidáme právě tolik vody, aby hmota byla vláčná, ale nikoli řídká.

Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáč vymažeme máslem. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme do pekáče. Potom pekáč naplníme mletým masem. Povrch upravíme, aby po upečení pěkně vypadal a potřeme troškou vody.

Pečeme asi 60 minut.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 42466x zobrazeno

Ingredience

  • 800g hovězího a 200g vepřového (ale mix 50/50 ještě nic nezkazil)
  • 250 g slaniny
  • sůl
  • půl lžičky muškátového květu
  • lžička pepře
  • 30 g másla
  • 1 cibule.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 09.05.13 18:04

Přidala jsem dvě hrsti spařených posekaných kopřiv…
maso „50 : 50“ - vepřové : hovězí.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Bavorská sekaná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist