Recept Basturma z Gruzie

Gruzinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velké míse smíchat bazalku, nastrouhanou cibuli, olej, sůl, pepř a ocet. Přidat maso, dobře ho obalit marinádou a nechat odpočinout po 6 hodin při pokojové teplotě. Během marinování zamícht maso každou hodinu.

Rozehřát gril v troubě, nebo zahradní gril na vysokou teplotu.

Vyjmout maso z marinády a navlíct ho na kovové jehle, nebo předem namočené bambusové jehle ve vodě. Maso musí být těsně usebe.

Grilovat maso za občasného otáčení asi 10cm pod grilem tak dlouho, až je podle Vaší chuti. ¨Rare¨asi 10min. a pro ¨Well - done¨ asi 15min.

Sejmout maso s jahel a obložit ho šalotkami, petrželkou a citronem.

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 05.01.04 vloženo
  • 8568x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lžíce najemno nastrouhané cibule
  • 2 lžíce na jemno nakrájených lístků bazalky, nebo 2 lžičky sušené
  • 1/2 lžičky soli, nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky čerstvě pomletého pepře
  • 4 lžíce octa z červeného vína
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 900g hovězí svíčkové, nebo roštěné bez kostí a blan, nakrájené na 4cm kostky
  • Obloha:
  • 6-8 zelených šalotek nakrájené na 8cm kousky
  • snítky petrželky
  • 1 citrón, nakrájený na půlměsíčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Basturma z Gruzie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
gmp
1593 příspěvků 02.05.14 22:35
-

Zas jeden z úletů. Tento recept nemá s "basturmou - Pastirma, Бастурмa nic společného.
Maso se očistí od blan naloží do hrubé soli. Až sůl vytáhne vodu, odstraní se a znovu naloží do soli - bez jodu. Takto opakovat min. 4 dny nejlépe týden. Až z něho sůl vytáhne vodu. Natře se kořenim a zavěsí do průvanu uschnout. nejlépe obalené gázou, aby na to nešly mouchy. Schne několik dní až týdnů, podle velikosti masa.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist