Recept Barevný talíř z Indonésie - Gado gado

(Hodnoceno 1x) Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelí, brambory, kukuřici, mrkev a fazolky každé zvláš napařit nebo uvařit „na zub“. Brambory nakrájet na 1/4.

Vše naskládat na mísu a Gado gado podávat s miskou arašidové omáčky.

Arašidová omáčka:
Všechno až na kokosové mléko smíchat v kastrolku a přivéct do varu. Snížit teplotu a míchat do mírného zhoustnutí. Přilít kokosové mléko a vše nechat prohřát. Podávat v misce.

TIP: Pokrm je vhodný jak při pokojové teplotě, tak studený. Gado gado znamená míchat míchat, což je tak, jak se tento salát v Indonésii podává. Každý si vezme, co chce a pokape si to omáčkou. Pokrm je vhodný k lehkému zakousnutí podávaný s krevetkovými krekry (koupila jsem je v Globusu), nebo jako větší chod s rýží a dalším chodem z masa.

Recept je z kategorií: Speciality



Nahlásit recept

  • 09.01.07 vloženo
  • 6500x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 320 g na jemno nastrouhaného čínského zelí
  • 320 g baby brambůrek
  • 500 g kukuřičných klasů nakrájených na tlusté plátky, nebo miniaturních
  • 200 g zelených fazolek rozkrojených napůl
  • 180 g mrkve na tenké plátky nakrájená
  • 260 g asi 2 libanonské okurky (hadí) nakrájené diagonálně na plátky
  • 1 malý asi 800 g ananas, oloupaný a ns hrubo pokrájený
  • 160 g sójových klíčků
  • 150 g v oleji smaženého pevného tofu, osušeného na ubrousku a na hrubo nakrájeného
  • 4 na tvrdo uvařená vejce rozkrojená napůl
  • Arašidová omáčka (sambal kacang):
  • 375 g na hrubo rozmixovaných syrových arašidů bez slupky
  • 250 g kuřecího vývaru
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička sambal oelek
  • 1 stroužek česneku rozdrcený
  • 2 lžičky palmového cukru, nebo světle hnědého
  • 125 ml kokosového mléka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 12.02.11 17:55

Musí to být moc dobré, přidávám alespoň fotky z webu a odkaz na mnoho krásných.
 http://www.google.cz/images?…

Diskuse k receptu Barevný talíř z Indonésie - Gado gado

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  12.02.11 17:55

Musí to být moc dobré, přidávám alespoň fotky z webu a odkaz na mnoho krásných - zde .

 
babi
6360 příspěvků 10.02.11 23:33

esme, mame dost podobne chute :wink: Salat je vic jak od zdroje, tedy primo odtam. Dik za komentare…

 
esmeralda
4805 příspěvků 10.02.11 23:18

Jolanko, musím se přiznat že jsem byla zklamaná. Bydleli jsme v přeturistovaném resortu a asi jsme si vybrali špatný restaurant.
V lepších hotelech bylo jídlo velice dobré.
Kdybych tam musela ještě někdy cestovat, budu si to organizovat sama a raději si připlatím.

 
jolana
5024 příspěvků 10.02.11 11:47

Esme, som zvedava ako to porovnanie dopadlo ?

 
esmeralda
4805 příspěvků 10.02.11 06:53

Díky za připomenutí výborného salátu, který jsem už drahná léta nedělala. Jenom vzpomínám že jsem ho musela hlídat aby mi děti nevyjedly všechnu burákovou omáčku a nenechaly jen samotnou zeleminu.
Pak jsem si ho dala ze zvědavosti v Indonézii, abych porovnala můj s autentickým.

 
babi
6360 příspěvků 08.02.11 19:26

Na obrazku jsou krekry umistene mezi ‚9 a 12 na ciferniku‘. Chutnaji moc dobre…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mandle s čokoládou

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist