Recept Banánová roláda

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z bielkov ušľaháme sneh a za stalého miešania pridáme cukor, žĺtky a postupne múku zmiešanú spolu s kakaom a práškom do pečiva.

Na plech dáme mastný papier, nalejeme cesto a v prehriatej rúre pečieme 10 min.
Hotové cesto spolu s papierom stočíme a zabalíme do vlhkej utierky.

Mlieko dame zohriať, pridame cukor, vanilkový cukor a orechy.
Dobre vymiešame a dame trochu vychladnúť.
Potom postupne zapracujeme maslo.

Cesto rozložíme, papier odstraníme.
Asi 2/3 plnky rozotrieme na cesto, po dĺžke uložíme banány a roladu skrútime.

Zvyšok plnky natrieme na povrch rolády.

Recept je z kategorií: Rolády



Nahlásit recept

  • 01.05.05 vloženo
  • 8501x zobrazeno

Ingredience

  • Cesto:
  • 5 vajec
  • 100 g kryštálový cukor
  • 100 g polohrubej múky
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Plnka:
  • 150 g pomletých orechov
  • 5 lyžice mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 250 g masla
  • 2 banány

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Banánová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Cibulačka Cibulačka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí...
TOPlist