Recept Balsamikové glazé - redukce

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Balsamikové glazé - redukce

Úvod

Italsky Glassa di aceto balsamico, angl. Balsamic glaze. Většinou se používá k dochucení některých pokrmů a k dekoraci talířů před podáváním.
Kdysi vyškemráno od jednoho šéfkuchaře, dávkování upraveno na domácí poměry.

Postup

Všechno dáme na nepřilnavou pánvičku, přivedeme do varu, snížíme plamen na minimum a za občasného zamícháni pomalu redukujeme na požadovanou hustotu. Pozor, poleva trochu houstne i po odstavení. Stáhněte z plotny a zchlaďte pánvičku. Zrovna tak ohodnotíte, zda vám množství cukru vyhovuje. Pokud je to moc husté, můžete naředit trochou vody.

Uvedené suroviny můžete násobit (nebo dělit) podle toho, jaké množství potřebujete a kolik chcete do toho investovat. Na výsledku se jistě také podepíše kvalita surovin.
V uzavřené skleněné nádobce můžete skladovat v lednici, ale dobu trvanlivosti se mi nepodařilo ověřit.

Samozřejmě si můžete pohrát přidáním dalších příchutí podle fantazie a podle upotřebení, ale tato jednoduchá je asi nejlepší a univerzální.

Recept je z kategorií: Dipy



Nahlásit recept

  • 10.03.11 vloženo
  • 12342x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Ingredience

  • 200 ml ocet balsamico
  • 200 ml červené víno
  • 6 KL třtinový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 20.05.13 11:21

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Balsamikové glazé - redukce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
svato
1396 příspěvků 20.05.13 21:50
máš Ty kočka, asi recht,

@jolana
z takejto kombinácie by fakt „jeden mladé dostál“, aspoň tak by to okomentovala moja babička z Francovej Lhoty 8o
ale tuším podobná kombinácia (bez majonézy) bola pri šaláte z jahôd a baby špenátu, vyskúšala som ho a bol celkom fajn, ale strašne rýchlo vädol a púšťal šťavu, musí sa pripraviť asi tak 2 sekundy pred konzumáciou a len toľko, čo sa okamžite spotrebuje

 
jolana
4988 příspěvků 20.05.13 13:30

Casino, ze si ty gravidne? :mrgreen: :P

 
casino
4386 příspěvků 20.05.13 11:53
No, původně jsem hodlalo trošku zalaškovat...

… a vložit jako titulní obrázek onu fotečku, co tu zde pod komentářem :mrgreen: Zajisté poznáte, že jsou to pocukrované jahody s redukcí :) ale co by vás možná nenapadlo, pak to, že ta čtvrtá věc je MAJONÉZA :mrgreen:
sveva, pokud sem ještě kdy zabloudí, tak ji asi porazí :nevim: ale pro ostatní experimentátory: VYZKOUŠEJTE! Poprve možná raději se zavázanýma očima… a uvidíte hihi, jak se nakyslá chuť majonézy (HELLMANN´S) snoubí s nasládlou chutí balsamikové redukce. Já to poprve prublo TADY když MAKRONKY do sebe dlábily tu suchou brzdu s chlebem a paplaly si to vším co bylo po ruce. Když slyšely, jak si blaženě pochrochtávám, napřed do vypadalo, že jim kufr udělá stojku, ale nakonec mi sežraly všechno: jahody, glazé i majonézu :) :mrgreen:

Drobnůstka zásadního významu k receptu :)
Z uvedeného množství surovin vám vyjde asi 100 ml předmětné redukce…
Zda je to hodně, nebo málo, ať si každý spočítá sám ;)…nakonec autorka sama pýýýše:
„…jaké množství potřebujete a kolik chcete do toho investovat“ :)

Příspěvek upraven 20.05.13 v 11:58

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tanec pro dva

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist