Recept Balsamikové glazé - redukce

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Balsamikové glazé - redukce

Úvod

Italsky Glassa di aceto balsamico, angl. Balsamic glaze. Většinou se používá k dochucení některých pokrmů a k dekoraci talířů před podáváním.
Kdysi vyškemráno od jednoho šéfkuchaře, dávkování upraveno na domácí poměry.

Postup

Všechno dáme na nepřilnavou pánvičku, přivedeme do varu, snížíme plamen na minimum a za občasného zamícháni pomalu redukujeme na požadovanou hustotu. Pozor, poleva trochu houstne i po odstavení. Stáhněte z plotny a zchlaďte pánvičku. Zrovna tak ohodnotíte, zda vám množství cukru vyhovuje. Pokud je to moc husté, můžete naředit trochou vody.

Uvedené suroviny můžete násobit (nebo dělit) podle toho, jaké množství potřebujete a kolik chcete do toho investovat. Na výsledku se jistě také podepíše kvalita surovin.
V uzavřené skleněné nádobce můžete skladovat v lednici, ale dobu trvanlivosti se mi nepodařilo ověřit.

Samozřejmě si můžete pohrát přidáním dalších příchutí podle fantazie a podle upotřebení, ale tato jednoduchá je asi nejlepší a univerzální.

Recept je z kategorií: Dipy



Nahlásit recept

  • 10.03.11 vloženo
  • 11991x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Ingredience

  • 200 ml ocet balsamico
  • 200 ml červené víno
  • 6 KL třtinový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 20.05.13 11:21

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Balsamikové glazé - redukce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1396 příspěvků 20.05.13 21:50
máš Ty kočka, asi recht,

@jolana
z takejto kombinácie by fakt „jeden mladé dostál“, aspoň tak by to okomentovala moja babička z Francovej Lhoty 8o
ale tuším podobná kombinácia (bez majonézy) bola pri šaláte z jahôd a baby špenátu, vyskúšala som ho a bol celkom fajn, ale strašne rýchlo vädol a púšťal šťavu, musí sa pripraviť asi tak 2 sekundy pred konzumáciou a len toľko, čo sa okamžite spotrebuje

 
jolana
4988 příspěvků 20.05.13 13:30

Casino, ze si ty gravidne? :mrgreen: :P

 
casino
4379 příspěvků 20.05.13 11:53
No, původně jsem hodlalo trošku zalaškovat...

… a vložit jako titulní obrázek onu fotečku, co tu zde pod komentářem :mrgreen: Zajisté poznáte, že jsou to pocukrované jahody s redukcí :) ale co by vás možná nenapadlo, pak to, že ta čtvrtá věc je MAJONÉZA :mrgreen:
sveva, pokud sem ještě kdy zabloudí, tak ji asi porazí :nevim: ale pro ostatní experimentátory: VYZKOUŠEJTE! Poprve možná raději se zavázanýma očima… a uvidíte hihi, jak se nakyslá chuť majonézy (HELLMANN´S) snoubí s nasládlou chutí balsamikové redukce. Já to poprve prublo TADY když MAKRONKY do sebe dlábily tu suchou brzdu s chlebem a paplaly si to vším co bylo po ruce. Když slyšely, jak si blaženě pochrochtávám, napřed do vypadalo, že jim kufr udělá stojku, ale nakonec mi sežraly všechno: jahody, glazé i majonézu :) :mrgreen:

Drobnůstka zásadního významu k receptu :)
Z uvedeného množství surovin vám vyjde asi 100 ml předmětné redukce…
Zda je to hodně, nebo málo, ať si každý spočítá sám ;)…nakonec autorka sama pýýýše:
„…jaké množství potřebujete a kolik chcete do toho investovat“ :)

Příspěvek upraven 20.05.13 v 11:58

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist