Recept Bábovka s rozinkami a pistáciemi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bábovka s rozinkami a pistáciemi

Postup

1. Máslo a cukr utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce, rum a vanilku. Kypřicí prášek smícháme s prosá­tou moukou a po lžících přidáváme k utřeným vejcím. Do těsta vmícháme rozinky, pistácie a čokoládu.

2. Troubu předehřejeme na 175 °C. Obdélníkovou formu (30 cm dlouhou) vymažeme tukem a vysypeme mandle­mi. Naplníme těstem. Bábovku pečeme asi 55 min. Pokud hnědne příliš rychle, přikryjeme ji hliníkovou fólií. Upečený moučník překlopíme na kuchyňskou mřížku.

Recept je z kategorií: Bábovky



Nahlásit recept

  • 27.03.02 vloženo
  • 4692x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 125 g másla
  • 125 g cukru
  • 3 vejce
  • 20 ml rumu
  • dřeň z 1/2 vanilkového lusku
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 250 g hl. mouky
  • 50 g rozinek
  • 25 g sekaných pistácií
  • 5 lžic strouhané čokolády
  • 2 lžíce mandlových lupínků

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bábovka s rozinkami a pistáciemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
TOPlist