Recept Bábovka s jablky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bábovka s jablky

Postup

Cukr, vanilkový cukr, tuk a žloutky rozmixujeme dohladka, vmícháme mouku s práškem do pečiva, jablka, oříšky a nakonec sníh z bílků. Pečeme na 170 - 180 stupňů, zhruba 45 minut.

Recept je z kategorií: Bábovky



Nahlásit recept

  • 24.11.03 vloženo
  • 32785x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 60 minut

Ingredience

  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 250 gramů cukru
  • 80 gramů tuku (máslo,..)
  • 300 gramů strouhaných jablek
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • hrst strouhaných oříšků (může být i kokos)

Doporučená příloha

  • bílá káva, čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 05.11.11 17:51

Když jsem všechno smíchala, byla směs stále spíše sypká, než těstovitá. Užuž jsem znervózněla a chtěla přidat mléko, ale naštěstí jsem dříve přidala ještě sníh. Po přidání sněhu vznikla konečně velmi hustá hmota, kterou jsem do bábovkové formy přendala lžící.
Po upečení je bábovka krásně voňavá, kyprá a velice chutná! Vřele doporučuji!

Diskuse k receptu Bábovka s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Ačraj
697 příspěvků 22.11.11 11:26

Anita:nevadí, ono té vody se může dát méně, nebo také mléko, recept je s polevou, kterou také nedávám, aby to nebylo moc sladké, ale za zkoušku to stojí určitě!

 
Anitta
521 příspěvků 22.11.11 00:52

No Acraj, moc me ta voda nenadchla, ja radeji stavu z jablek a ten jogurt. Kakao ani cokoladu nemam rada v ovocnem moucniku. Takze sorry :-(

 
Ačraj
697 příspěvků 21.11.11 23:42

Anita:Že ty jsi nečetla ten recept ode mne, tam je ta voda, proto mám těsto jiné, skoro se dá lít, určitě né lžíci dávat na plech, nebo do formy. :-x

 
Anitta
521 příspěvků 21.11.11 23:35

Acraj, no podle popisu - kdyz do naslehanych zloutku s cukrem a tukem a to ja pouzivam olej, takze je ta smes prece jen o kapku ridsi primichas suchou mouku, tak vlastne ziskas neco jako posypku, pak se ty jablka do toho desne blbe zamichavaji. Urcite je lepsi do smesi zloutku primichat nejdrive jablka a pak mouku, vsechno jde lehce a babovka je nadychana. „Posypkovym“ zpusobem se take dobre lamou varecky :mrgreen: Tot moje zkusenost! :wink:

 
Ačraj
697 příspěvků 21.11.11 23:03

Zkuste ten recept ode mne, s hruškami, nebo s jablky, je to stejné, o jaké hmotě stále diskutujete, je to těsto, které není jako"sypká hmota", na plech nebo bábovku, je to nádherně vláčné… :-P

 
Anitta
521 příspěvků 21.11.11 19:47

Glama, no upece se to tak i tak, ale s tou moukou napred je to zbytecna fuska :mrgreen: a jelikoz mam zkusenost dat tam nejprve jablka, uz se tak namahat neminim. :mrgreen: :-D Tady jsem se take naucila, ze vsechno neni treba dukladne promichavat, neco se ani nema, pac je to pak tuzsi a takhle to pracuje i u tohoto receptu, nejspis i ta moje nadmorska vyska hraje svou roli. Take necukruju, dokonce i babovku sidim, protoze mi v ni nejvice chutnaji cervene, sladke (red delicious) jablka :-D
Jo, babovicka vypada moc hezky a labneh taky miluju :-D
No, ve ctvrtek mame Den dikuvzdani a tak se chystam opet tuhle dobrotku upect, pekne v predvecer a k ni misu slehacky :-D

Příspěvek upraven 21.11.11 v 19:50

 
glama  21.11.11 18:15

Anitto, já vím, vypadá to strašidelně, pořád je to spíše sypká hmota..než těsto. Ale ten sníh to zachrání :-) Myslím, že chyba tam není, ač jsem si to poprvé myslela také..
Nakonec, mou bábovičku vidíš, je povedená…(zásadně necukruji :-) )
S jogurtem se snad nedá nic zkazit a dá všechno zachránit..já ho přidávám, kam to jde.. do omáček místo smetany, do zapečených těstovin či francouzských brambor, i do marinád - lehce opatlám maso jogurtem. Vždycky to prospěje! Jogurt, bílý, pravý, bez umělohmotných sajrajtů a nastavování (nejlépe řeckého typu ;-) ) se hodí všude…!
Momentálně žiju labnehem..utloukla bych se po něm :-D

 
Anitta
521 příspěvků 21.11.11 17:25

Glama, jelikoz jsem uz predtim pekla neco podobneho, kam se davaly jablka do zloutkove smesi, tak aniz bych si postup poradne precetla, pridala jsem jablka a pak mouku, tak se testo michalo velmi lehce. Az vcera jsem pridala nejprve mouku a to jsem si dala :mrgreen: Tak si rikam, neni to v tomhle receptu chyba? :think:
Kdyz to micham mym stylem, babovka je nadychanejsi a vic mi vyskoci. Ale je toho testa malo, mam vetsi formu, tak jsem pridala vic mouky a husty jogurt - moc dobra a vonava babovka a druhy den je jeste lepsi :-D pokud zbyde :mrgreen: :-D

Příspěvek upraven 21.11.11 v 17:30

 
iva  13.11.11 20:04

Anitto, ještě pikantnější než brusinky je sušený černý rybíz. :lol:

 
sveva
751 příspěvků 13.11.11 15:40

Díky komentáři Glamy jsem s důvěrou pekla podle receptu. Přidala jsem jenom lžíci dobrého kakaa. Moje hmota byla opravdu hodně hustá, ale protože nedělám bábovky, prostě jsem do pekáče dala kus papíru na pečení , hmotu vyklopila a rozetřela. Hotový moučník sice nevypadá tak elegantně jako bábovka, je na povrchu krásně křupavý ale vláčný a měkký díky jablku.
Děkuji za recept a zdravím.

 
Ropušník
11 příspěvků 13.11.11 12:25

Také jsem se vyděsila ale nakonec ok :-D :-D :-D

 
Ačraj
697 příspěvků 09.11.11 23:57

Tato bábovka, neboli moučník, ale s hruškami-3 vejce, bílky ušlehat, 1 hrnek cukru, 1 hrnek teplé vody, 2 hrnky polohr.mouky, 1/2 hrnku oleje, 3 hrnky hrušek na kostičky, 1 hrnek ořechů, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce kakaa, 1 prdopeč, plech vysypat kokosem-kakaová poleva.

 
Anitta
521 příspěvků 07.11.11 18:43

Tak tuhle babovku jsem taky upekla, vcera, vyborna. Byla primo sezrana :mrgreen: :-D Polovinu jablek jsem nastrouhala nahrubo a druhou polovinu nakostickovala a pridala jeste hrst brusinek (susene podobne jako rozinky, ale pikantnejsi). Vysla vyborne i s hladkou moukou :-D

 
Sylvie
2302 příspěvků 06.11.11 18:01

Už jsem nestihla vymazat formu na bábovku a těsto nalila na plech s pečícím papírem.
Také doporučuji. Buchta je vážně dobrá.

 
Ačraj
697 příspěvků 05.11.11 22:19

Nebo také Americká buchta, stejné, akorát pečené na plechu, dobré. :-P

 
glama  05.11.11 17:51

Když jsem všechno smíchala, byla směs stále spíše sypká, než těstovitá. (jablek bylo o cca 100g víc - vůbec ne na škodu) Užuž jsem znervózněla a chtěla přidat mléko, ale naštěstí jsem dříve přidala ještě sníh. Po přidání sněhu vznikla konečně velmi hustá hmota, kterou jsem do bábovkové formy přendala lžící.
Po upečení je bábovka krásně voňavá, kyprá a velice chutná! Vřele doporučuji!

Příspěvek upraven 05.11.11 v 17:54

 
Ropušník
11 příspěvků 02.11.11 18:08

Dobrý den lahůdka všichni si chrochtaly děala jsem bábovku porvé držela jsem se dotěť zatím jenom muffin ale he to supr jednoduchá příprava prostě mnam kamárádkám taky chutna díky Ropušník :palec: :palec: :palec:

 
otaznik
43 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bábovka s jablky

další nápad na naše zásoby jablek. Díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist