Recept Babiččiny zelné křupánky k čaji, nebo vínu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na vále zpracujeme mouku se sádlem, s vymačkaným a pokrájeným zelím, špetkou soli a vejcem. Vyválíme placku asi 3/4cm silnou. Válečkem ji přeneseme na plech a nožem nakrájíme na čtverečky (nerozdělujeme je). Posypeme je solí a kmínem, chcete-li.

Pečeme v prudší troubě do zlatohněda a pak čtverečky od sebe oddělíme.

Podáváme je k čaji, nebo vínu, ale jsou moc dobré s navršenou lžičkou kyselé smetany, nebo polité škvarečky.

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

  • 12.01.04 vloženo
  • 7165x zobrazeno

Ingredience

  • 400g kyselého zelí
  • 500g hladké mouky
  • 150g sádla
  • 1 vece
  • sůl podle chuti
  • hrubá sůl a tlučený kmín na posypání, chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččiny zelné křupánky k čaji, nebo vínu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ifanka
94 příspěvků 15.05.09 18:39
Re: Babiččiny zelné křupánky k čaji, nebo vínu.

Zdravím Babi,vyzkoušeno minulou sobotu, jen se po nich zaprášilo! Musím se přiznat, že jsem experimentovala a na závěr zadělávání těsta jsem tam šupla nadrobno posekané škvarečky a z těsta jsem pomocí skleničky vykrájela kolečka. Dopadlo to úžasně, vznikla střapatá, užasně vonící křupavá kolečka, která jsem dala na stůl k vínu a všichni si je pochvalovali ! Někteří je přikusovali i ke kafíčku! ;o) Díky za recept, už je v „oblíbených“ -I.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččiny zelné křupánky k čaji, nebo vínu.

avokinrec, jsem opravdu zvědavá, jak křupánky dopadly…Dík za přečtení receptu ;o)

S pozdravem,

 
avokinrec
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Babiččiny zelné křupánky k čaji, nebo vínu.

Ja se teprve chystam,zitra koupim ingredience.Ale jak si to predstavuju,tak to musi dobre dopadnout.

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Zdravím Babi,

je to skvělé, že nás spojuje nejen láska k dobrému jídlu a vaření. Architektura je moje velké hoby, i když povoláním nejsem architekt, moje profese je se stavbou úzce spjata a s architekty jsem v kontaktu každý den. Musím říct, že mě velice potěšilo, že poznávám další ženu, která se tomuto povolání věnuje, protože mám pocit, že to je pořád ještě doména mužů. Ještě Ti také musím vzdát hold, za všechny ty skvělé a zajímavé recepty, kterými Labužníka zásobuješ.
Zdravím za oceán a přeji pěkný den.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ahoj Paraplíčko...

s těmi jáhly by recept mohl být také dobrý ;o) (Přečetla jsem si Tvoji stránku a zjistila jsem, že máme něco společného. Architekturou jsem se celý život živila a tak můj zájem o návrhářství a vůbec 3D jaksi následuje. Hlavně však pocházím z Brna tak jako Ty.)
Moře pozdravů,

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Ahoj Babi

Ahoj Babi, našla jsem podobný recept v kuchařce - „Kukuřice, rýže, jáhly, pohanka“, kde část mouky (250 g) nahradily vařené jáhly. Ten jsem nezkoušela. Křupánky podle tvého receptu však byly opravdu dobré, dokonce jsem „musela slíbit“, že je brzy udělám zase.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččiny zelné křupánky k čaji, nebo vínu.

Paraplíčko, naopak já děkuji Tobě za vyzkoušení receptu. Jsem velice ráda že chutnalo ;-)
Měj se pěkně!

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččiny zelné křupánky k čaji, nebo vínu.

Vyzkousela jsem je a mely velky uspech. Tak jsem si je zaradila mezi sve oblibene recepty. Diky Babi.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist