Recept Babiččiny francky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory nakrájíme na kostičky.Totež provedem s točeným salámem.Vejce uvaříme na tvrdo.Na pekáč nalijem 2-3 mm oleje a vložíme brambory,salám,ma­jorámku a prolisovaný česnek(množství dle chuťi).Vše na pekáči promícháme tak aby brambory byly obaleny dostatečně olejem a majorámkou.Dáme do trouby asi na 30 min. při teplotě 200st.C.Sem tam promícháme.Až začnou bram.červenat přidáme nasekaná vejce a promícháme.Oso­líme,opepříme a necháme péci do zlatova.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 12.04.08 vloženo
  • 6037x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hod.+-

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 300 g polský točený
  • 2-3 vejce
  • olej/sádlo
  • paličku +- česneku
  • majoránku (hodně)
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Zeleninové saláty,samostatná zelenina,mléko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččiny francky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
van.Thomas
185 příspěvků 13.03.11 16:31

Tož dobré je to. :-)

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 18:32
Re: Babiččiny francky - Pocta tzv. ´chudinským´ jídlům

je to, co bych chtěl teď vyjádřit. Některá ´chudinská´ jídla jsou chuťově fakt moc zajímavá a příjemná; a my na ně zapomínáme. Mně dost chutnají a rád na ně vzpomínám; takto jsem si oživil třeba i Řízky chudých TARGET = _new ; a dokonce i já jsem si troufnul k této skupině jídel přispět svou Uhlířinou skutečně chudinskou TARGET = _new .
Takže z toho vyplývá, že i tento recept na ´Babiččiny francky´ s potěšením ochutnám…

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččiny francky - joper

Recept se dá opravit, tak ho nemusíš dávat několikrát, pak to dělá bordel v databázi a ve fóru.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist