Recept Babiččina sladká koprová omáčka - jíšková (star. pokrm)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Světlou jíšku rozředěnou vodou nebo polévkou osolíme, povaříme, přilijeme do ní rozkvedlanou smetanu, podle chuti osladíme a přikyselíme. Nakonec do ní přihodíme kopr a hned odtáhneme.

Přidáváme-li žloutek, rozkvedláme jej v trošce studené smetany a přilijeme do vroucí omáčky až nakonec. Už nevaříme, aby se žloutek nesrazil.

Zbude-li nám tato omáčka, můžeme jí použít i studené jako pomazánky na chlebíčky. Není-li dost hustá, zahustíme ji ještě trochou máslové jíšky.
Sypeme ji pokrájenou cibulkou nebo mladou cibulovou natí, popřípadě plátky ředkviček.
Jsou to chlebíčky s jarní vůní.

Recept je z kategorií: Omáčky



Nahlásit recept

  • 21.10.02 vloženo
  • 16002x zobrazeno

Ingredience

  • 5 dkg másla
  • 6 dkg hladké mouky
  • 1/2 l vody nebo vývaru z masa
  • 2 lžíce sekaného kopru
  • 1/2 l kyselé smetany
  • 1 - 2 lžíce octa
  • 2 - 3 lžíce cukru
  • sůl
  • popřípadě žloutek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččina sladká koprová omáčka - jíšková (star. pokrm)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist