Recept Babiččina sladká koprová omáčka - jíšková (star. pokrm)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Světlou jíšku rozředěnou vodou nebo polévkou osolíme, povaříme, přilijeme do ní rozkvedlanou smetanu, podle chuti osladíme a přikyselíme. Nakonec do ní přihodíme kopr a hned odtáhneme.

Přidáváme-li žloutek, rozkvedláme jej v trošce studené smetany a přilijeme do vroucí omáčky až nakonec. Už nevaříme, aby se žloutek nesrazil.

Zbude-li nám tato omáčka, můžeme jí použít i studené jako pomazánky na chlebíčky. Není-li dost hustá, zahustíme ji ještě trochou máslové jíšky.
Sypeme ji pokrájenou cibulkou nebo mladou cibulovou natí, popřípadě plátky ředkviček.
Jsou to chlebíčky s jarní vůní.

Recept je z kategorií: Omáčky



Nahlásit recept

  • 21.10.02 vloženo
  • 16075x zobrazeno

Ingredience

  • 5 dkg másla
  • 6 dkg hladké mouky
  • 1/2 l vody nebo vývaru z masa
  • 2 lžíce sekaného kopru
  • 1/2 l kyselé smetany
  • 1 - 2 lžíce octa
  • 2 - 3 lžíce cukru
  • sůl
  • popřípadě žloutek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččina sladká koprová omáčka - jíšková (star. pokrm)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist