Recept Babiččina jablková žemlovka

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Housky z minulého dne nakrájíme na plátky, zalijeme teplým mlékem, vymačkáme, přidáme vanilkový a moučkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo a promícháme. Jablka oloupeme, nastrouháme, posypeme mletou skořici a moučkovým cukrem a zamícháme.

Ohnivzdornou misku vymažeme a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených rohlíků, posypeme jablky, zakryjeme druhou polovinou rohlíku, polejeme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě upečeme. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 12.08.02 vloženo
  • 49423x zobrazeno

Ingredience

  • 6 rohlíků
  • 6 dl mléka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 40 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 500 g očištěných jablek
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g moučkového cukru
  • 20 g másla na polití

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 16.03.12 21:05

Semlbába. šepot květin !

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Babiččina jablková žemlovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  16.03.12 21:16

Pekli jsme přesně 30 min při 180°C. Rohlíků na ten malý pekáček bylo 11 a 4 větší jabka. Kus másla a určitě 1/4l mléka.

 
wydra  16.03.12 21:03

U nás klasická semlbába a semlbábou zůstane. Před očima mám dědu s brejličkama na nose, jak pečlivě kropí každý plátek veky mlékem s máslem a vanilkovým cukrem, vrstvu pečlivě poklade jablíčkama, pocukruje, přidá rozinky..... několik vrstev. Žádné ždímání housek, hezky zůstaly plátky veky celé. Přesto vláčné a chutné, nahoře krásná, vaječná krusta na křupavých plátcích veky. Škoda, že jsme dnes měli s mladým tak málo času, nemohli jsme si pohrát. Příště, protože každé jídlo vaříme 2×, aby si ho zapamatoval a měl čas vnímat co vaří. Než upižlal rohlíky a jabka, přece jenom to chvilku trvalo a tatínek na trase. Přesto to zas to byl snad větší zážitek pro mě ho sledovat, učit držet nůž, rozkleávat vajíčko… I v tom spěchu byla semlbába tak dobrá, že ten malý pekáček sjeli s tatínkem během chvilky. Stihla jsem ochutnat. Byla ne tak krásná pro oko, ale výborná !

 
nudle
137 příspěvků 28.08.11 20:20

no, na me rohliky to mnozstvi mleka bylo akorat, vahala jsem jeslli zemlovku nebo strouhanku :think:

 
casino
4417 příspěvků 28.10.10 14:00

30 minut možná víc, mléka stačí polovic :-)

 
jolana
5033 příspěvků 28.10.10 13:33

Alenko, nevar to! Radsej to upec :-P asi tych 15 az 20 minut :-P

 
Alenka11223  28.10.10 13:18

já chci jak dlouho se to vaří :-P :-P :-P

 
gaburiatko
739 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina jablková žemlovka

Konečne po toľkých pokusoch sa mi podarila naozaj dobrá žemlovka :) Pampeliska veľmi pekne ďakujem za skvelý receptík. Jediné čo som pozmenila bolo, že som k rohlíkom pridala len žĺtka a bielka som na konci ušľahala s 2 PL prášk. cukru a touto penou poliala zlatistý povrch žemlovky a dopiekla do zhnednutia polevy. Ja mám totiž na žemlovke rada aj ten sneh, viem že nie kždému to chutí :) A ešte som jabĺčka posypala trochou mletých vlašských orechov. Od teraz už budem robiť podľa Tvojho receptu.

 
Labužník hanula02
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina jablková žemlovka

Moc dobré a hlavně rychlé. Dík

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Cuketové placky Cuketové placky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Ořechový koláč Ořechový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist