Recept Aspik s barvami jara

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Aspik s barvami jara

Postup

Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na dílky, studené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky, okurky a mrkev nadrobno. Petrželku a řeřichu nesekáme, ale rozebereme na lístky, aby se nezabarvil aspik. Želatinu namočíme do studené vody asi na 20 minut, rozmícháme ji a po rozpuštění vlijeme do vroucího vývaru. Mícháme a ochlazujeme. Chladnoucím aspikem přelijeme formu a po vrstvách skládáme zeleninu s masem, aspik, opět zeleninu a aspik, až formu naplníme. Necháme důkladně prochladnout, pak formu na okamžik nahřejeme v horké vodě a aspik vyklopíme na mísu. Ozdobíme zeleninou nebo vejci, která potřeme rozehřátým aspikem, aby nemohla osychat a krásně se leskla.

Zdroj : kalendář „Česká kuchyně 2008“

Recept je z kategorií: Studená kuchyně



Nahlásit recept

  • 17.02.08 vloženo
  • 7754x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 1 kuřecí prsa předem upečená
  • 100 g šunky
  • 3 sterilované okurky
  • 2 větší uvařené mrkve
  • petrželka
  • lístky řeřichy
  • Aspik:
  • 1/4 litru vývaru z bujónové kostky
  • 1/4 litru studené vody
  • 50 g želatiny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 20.09.09 00:00

Aspic di pollo con uova e verdure

La Cucina Italiana - červen 2006 a podobný recept Polda

Diskuse k receptu Aspik s barvami jara

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danda  21.09.09 01:46
Re: Aspik s barvami jara

foto

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jahodový pohár Jahodový pohár
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist