Recept Artyčoky alla Romana

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Artyčoky alla Romana

Postup

Odloupnout dřevnaté venkovní listy artyčoků. Nůžkama odstříhnout vrchní špičky všech lístů a pomocí malého nožíku vyříznout chlupatý prosředek artyčoků, který se nedá jíst. Zarovnat vrchní listy bez dužiny do jedné hladiny. Zarovnat spodek artyčoků. Ihned vetřít do všech povrchů s řeznou stranou citron (zabrání zčernání artyčoků) a vložit je do vody s vymačkaným zbytkem citronu.

Smíchat mátu, česnek, strouhanku, sůl, pepř a trochu oleje. Pomocí prstů rozhrnout listy osušených artyčoků a naplnit je strouhankovou nádivkou. Stáhnout listy k sobě, aby nádivka nemohla vytéct.

Poskládat artyčoky nádivkou nahoru do zapékací misky. Zalít je sběračkou vody, přikrýt je namaštěným pečícím papírem a potom pokličkou. Péct je v předem vyhřáté troubě na 180°C po 1 hodinu.

Podávat artyčoky horké jako zeleninovou přílohu, nebo studené jako předkrm, obložené olivami.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy



Nahlásit recept

  • 28.04.03 vloženo
  • 6097x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 artyčoků
  • 1 citron
  • čerstvá máta, posekaná
  • 1 stroužek česneku, na jemno nakrájený
  • 50g strouhanky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4-5 lžic olivového oleje (nejlépe panenského)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Artyčoky alla Romana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist