Recept Artyčoky alla Romana

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Artyčoky alla Romana

Postup

Odloupnout dřevnaté venkovní listy artyčoků. Nůžkama odstříhnout vrchní špičky všech lístů a pomocí malého nožíku vyříznout chlupatý prosředek artyčoků, který se nedá jíst. Zarovnat vrchní listy bez dužiny do jedné hladiny. Zarovnat spodek artyčoků. Ihned vetřít do všech povrchů s řeznou stranou citron (zabrání zčernání artyčoků) a vložit je do vody s vymačkaným zbytkem citronu.

Smíchat mátu, česnek, strouhanku, sůl, pepř a trochu oleje. Pomocí prstů rozhrnout listy osušených artyčoků a naplnit je strouhankovou nádivkou. Stáhnout listy k sobě, aby nádivka nemohla vytéct.

Poskládat artyčoky nádivkou nahoru do zapékací misky. Zalít je sběračkou vody, přikrýt je namaštěným pečícím papírem a potom pokličkou. Péct je v předem vyhřáté troubě na 180°C po 1 hodinu.

Podávat artyčoky horké jako zeleninovou přílohu, nebo studené jako předkrm, obložené olivami.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy



Nahlásit recept

  • 28.04.03 vloženo
  • 6041x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 artyčoků
  • 1 citron
  • čerstvá máta, posekaná
  • 1 stroužek česneku, na jemno nakrájený
  • 50g strouhanky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4-5 lžic olivového oleje (nejlépe panenského)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Artyčoky alla Romana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist