Recept Arpádovy segedínské závitky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Arpádovy segedínské závitky

Postup

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, posypeme mletou pap­rikou, poklademe hranolky slani­ny a kolečky jedné cibule, stočíme v závitky a upevníme jehla­mi. Druhou cibuli jemně nakrájí­me, zpěníme na oleji, vmícháme lžíci mleté papriky a po zpěnění ji zalijeme vodou. Uvedeme ji do varu, přidámé závitky a dusíme pod poklicí.

Kysané zelí nakrájí­me na kratší nudličky a spolu s kmínem je přidáme k poloměk­kým závitkům. Když maso i zelí změknou, pokrm zahustíme moukou rozmíchanou ve smeta­ně (nebo v jogurtu či mléce), okořeníme je rozetřeným česne­kem a krátce podusíme.

Podá­váme s houskovými knedlíky.

Do misky prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme mléko rozšlehané se solí a žloutky, rychle a krátce promícháme je tak, aby se potraviny spojily, přidáme bílé pečivo nakrájené na kostičky a lehce zamícháme.

Těsto necháme stát 5 minut pak z něj uděláme knedlík, vložíme jej do velkého kastrolu s vřící osolenou vodou a vaříme mírným varem pod poklicí. Po pěti minutách knedlík obrátíme a vaříme dále 13-15 minut.

Zda je ­knedlík uvařený, vyzkoušíme vpichem špejle - po vytažení musí být suchá. Uvařený knedlík hned nakrájíme na plátky (nebo propícháme vidlicí, aby vyšla pára).

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky



Nahlásit recept

  • 4564x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hovězí plátky z kýty
  • 4 hranolky slaniny
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • 2 cibule
  • olej
  • 400 g kysa­ného zelí
  • kmín
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 dl smetany (nebo bí­lého jogurtu nebo mléka)
  • česnek.
  • Houskové knedlíky:
  • 300 g hrubé mouky
  • 1/3 balíč­ku kypřícího prášku do peči­va
  • 120 g bílého pečiva
  • 1 až 2 žloutky
  • 220 ml mléka
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Arpádovy segedínské závitky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist