Recept Annettčino kuře od babičky z Francie (římský hrnec)..

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očistěné a osušené kuře potřít olejem, osolit a opepřit ho. Kuře položit prsama nahoru do hliněné nádoby Römertopf, neboli římského hrnce, nebo velkého litinového hrnce a kolem rozložit neoloupané stroužky česneku, citron a snítky tymiánu a rozmarýnu. Přikrýt poklicí a vložit do studené trouby. Troubu zapnout na 150°C a kuře péct po 3 hodiny a každých 45 minut zalít puštěnou šťávou. (kdo má teploměr, tak kuře je hotové při 82°C vnitřní teploty).

Mezi tím si připravit fazolky:
Na rozehřáté pánvi s olejem nechat zesklovatět cibuli, přidat česnek a ochutit solí a pepřem. Dusit asi 20 minutdo do měkka a zlatava. Sem tam zamíchat.

Fazolky asi 8 minut napařit tak, aby zůstaly pevné. Vložit je na pánev, přidat trochu oleje, dochutit a promíchat. Přikrýt a nechat na pomalé teplotě asi 10 minut táhnout. Ochutnat fazolky jsou-li podle vaší chuti a po případě je dovařit.

Kuře přendat na destičku, volně přikrýt alobalem a nechat zatáhnout asi 10 minut. Nakrájet na porce a poskládat na nahřátou mísu. Všechnu šťávu z hrnce vylít do omáčníku a ihned vše podávat se zelenými fazolkami a bramborovou kaší.

TIP: Snad nejchutnější kuře co jsem kdy jedla ;o)

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce



Nahlásit recept

  • 17.02.07 vloženo
  • 10710x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velké volně běhající kuře, (asi 2 kg)
  • 1 lžíce extra panenského oleje
  • mořská sůl a čerstvě namletý pepř
  • 1 celá palice česneku, nejlépe fialového
  • 1 citron (Bio) nakrájený na 1/4
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • Zelené fazolky:
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 2 střední cibule nakrájené na tenké plátky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 500 g čerstvých (zmražených, ty se vaří kratší dobu) zelených očištěných fazolek
  • Bramborová kaše na podávání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Annettčino kuře od babičky z Francie (římský hrnec)..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
durman
6 příspěvků 19.11.09 01:50
Re: Annettčino kuře od babičky z Francie (římský hrnec)...

Tak jsem to kuře připravil. Všichni jsme se ukrutně přežrali a to včetně manželky, která držela už 14 dní nějakou dietu. Vyhrožovala mi, že mě prodá anebo zakáže přístup do kuchyně. Zveřejňování takových receptů by se prý mělo úředně zakázat. Jinak ale super a dík za inspiraci.

 
brumla1
1 příspěvek 04.10.09 21:04
Re: Annettčino kuře od babičky z Francie (římský hrnec)...

Dnes jsem ho pekla k obědu a musím uznat,že je naprosto skvělé.Je to úplně něco jiného,opravdu jemná chuť.Bohužel jsem neměla čerstvý timián,ani rozmarýn,tak jsem musela nahradit sušeným a je to určitě velký rozdíl,ale i tak bylo vynikající.Římský hrnec také nemám,tak jsem pekla v kameninovém pod pokličkou a možná v tom římském by bylo více štávy.ALe chutnalo opravdu skvěle.Díky za recept,který je vyjímečný oproti jiným receptům.Díky:-)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Annettčino kuře od babičky z Francie - buraci,

vím, že to není žádný závratný recept, ale jak i Ty píšeš, s vyrovnanými chutěmi. Nechá totiž vyniknout kvalitním ingrediencím. To vínko určitě neuškodilo, manžel ho přilévá do všeho i do polévky ;o) Děkuji Ti velice za vyzkoušení receptu a za pěkný komentář, který mě potěšil!

S přáním příjemných chvil,

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Annettčino kuře od babičky z Francie - babi

V pondeli jsme meli tohle kuratko k veceri a byla to dobrota:-) Chutove naprosto jemne a vyrovnane, obvzlast dobre byly ty fazolky s osmazenou cibulkou. Mela jsem pouze strach, jestli kure pusti dost stavy a tak jsem ho zakapla panenskym olivovym olejem a lehce podlila bilym vinem, ale asi by to nebylo potreba. Recept rozhodne zarazuji do oblibenych. Preji pekny vecer.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Cibulačka Cibulačka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist