Recept Angreštový džus

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Angrešt zbavíme stopek, jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme.
V malém množství vody ovoce rozvaříme a pak rozmixujeme.
Pak podle množství (dle litrů šťávy) přidáme vodu, kyselinu citrónovou a cukr.
Necháme cukr rozpustit a pak zahříváme ještě 5 minut, plníme do lahví (mezi zátkou a džusem by neměl být větší prostor než 4 cm) a sterilizujeme při devadesátipětis­tupňové teplotě ve vodní lázni po dobu 20 minut.

Recept je z kategorií: Nápoje



Nahlásit recept

  • 06.08.04 vloženo
  • 7287x zobrazeno

Ingredience

  • 5kg angreštu
  • 5kg jablek
  • Na 1 litr směsi přidáme:
  • 1,8l vody
  • 2g kyseliny citrónové
  • 200g cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

cathleen 22.09.11 10:19

Znám, dělávám, jen před zavařením neředím vodou. To až pak, těsně před spotřebováním, ředíme podle chuti…

Diskuse k receptu Angreštový džus

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
cathleen
5 příspěvků 22.09.11 10:19

Znám, dělávám, jen před zavařením neředím vodou. To až pak, těsně před spotřebováním, ředíme podle chuti…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist