Recept Anglický hospodský pokrm - Ploughman"s lunch

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smíchat všechno maso, přidat rozdrcený bobkový list, sůl, tymián, pepř, cibuli, oregano a česnek. Vše dobře pomocí rukou promíchat. Zapracovat dovnitř brandy a port. Přikrýt a nechat uležet v chladničce po 24 hodin. Vyjmout a slít vzniklou tekutinu. Zamíchat dovnitř petrželku a bílek.

Kameněnou terrine formu, nebo porcelánovou formu vyložit dobře vyváleným těstem tak, aby hodně na všech stranách přesahovalo okraje formy. Potřít dno polovinou masové směsi a podélce doprostřed poskládat vejce.

Předehřát troubu na 180°C.

Do formy na vejce stejnoměrně rozetřít zbytek masové směsi. Přehnout těsto na masovou směs a dobře ho k sobě přitisknout. Pomocí malého nožíku doprostřed vyříznout kulatý malý otvor, aby měla pára kudy unikat. Našlehat celé vejce a potřít jím povrch těsta.

Položit formu na plech s okrajem a vložit vše do středu trouby. Péct asi po 1 1/2 hodiny (je-li nutné tak těsto přikrýt pečícím papírem). Upečenou terrine vyjmout a nechat úplně vychladnout. Potom ji vložit do chladničky alespoň na 8 hodin.

Terrine nakrájet na 3 cm silné plátky a poskládat je na velké dřevěné prkénko s ostatními ingrediencemi.

P.S. Ploughman´s lunch se liší od hospody k hospodě a někdy je velice skromný pouze se sýrem a nějakou zeleninou, ale vždycky s Branston Pickle.

Recept je z kategorií: Směsi mas



Nahlásit recept

  • 03.11.05 vloženo
  • 8046x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 450 g mletého hovězího
  • 220 g mletého vepřového
  • 110g pomletých kuřecíh jater
  • 220 g uzeného masa nakrájeného na 3 cm kostky
  • 2 bobkové listy
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky sušeného oregána
  • 1 lžička černého pepře
  • 1/2 velké cibule na drobno posekané
  • 1 lžička utřeného česneku
  • 120 ml brandy
  • 120 ml portského vína
  • 1 bílek
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 1/2 receptu na Fracouzské těsto na koláče, neslazené ¨Pate Brisée¨(recept je na Labužníku)
  • 5 na hniličku uvařených vajec
  • 1 vejce našlehané
  • hnědý chléb, nebo pumpernickel
  • 400g sýra s modrou plísní
  • celozrnná hořčice
  • miska okurčiček
  • Branston Pickle (recept je na Labužníku)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anglický hospodský pokrm - Ploughman"s lunch

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Anglický hospodský pokrm - Ploughman´s lunch

Ty seš ale šikovná milko! To jsem se ještě nenaučila, i když se o to Sněhurka snažila ;o) Snad jednou…

BYE BYE AND GOOD NIGHT!

 
Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Anglický hospodský pokrm - Ploughman´s lunch

Jak bude trochu víc času, tak to vyzkouším.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Anglický hospodský pokrm - Ploughman´s lunch

milko, je to vlastně paštika v těstě, která se někdy podává jako část jiných dobrůtek k pivu ;o)

Krásnou neděli Ti přeje,

 
Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Anglický hospodský pokrm - Ploughman´s lunch

To vypadá skvěle. Už je v oblíbených.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Nejlepší linecká kolečka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist