Recept Alsaské zelí v pomalém hrnci

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibule, jablko a klobásy nakrájíme na plátky.
Do pomalého hrnce střídavě vkládáme maso, uzené, zelí, cibuli, klobásu a jablka. Okořeníme, osolíme. Nakonec zalijeme vínem.
Dusíme 5 hod. na high.

Recept je z kategorií: Kotlety



Nahlásit recept

  • 07.12.06 vloženo
  • 6216x zobrazeno

Ingredience

  • 4 kotlety
  • 1/2 kg kyselého zelí
  • 2 klobásy.
  • 200 g uzeného boku
  • 2 cibule
  • 1 jablko
  • sůl
  • pepř
  • 4 jalovčinky
  • tymián
  • 2 dcl bílého vína.

Doporučená příloha

  • vařený brambor nebo bramborový knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Alsaské zelí v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jancova.vlasta
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci

Díky ,recept je užasný,velice dobrá chut´a s brambor. knedlíkem to namá chybu

 
jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci

Marmeládo, moc jsme si pochutnali! Já neměl doma ani tu panenku, tak jsem použil trojkombinaci: libový bůček, uzené maso, domácí klobása. Taky jsem dal trochu víc vína /asi 3 dl/. Ve finále bylo hodně šťávy, ty 2 deci opravdu stačí, ale byla moc dobrá. Skvělý recept z dostupných surovin, díky!

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci - Marmeládo,

včera přišlo příbuzenstvo na večeři, tak jsem to na nich vyzkoušela.
Máš definitivně jedničku s hvězdičkou.
Místo kotletek (nemohla jsem v mrazáku žádné najít) jsem použila panenku.
Veškeré maso a cibuli jsem napřed opekla skoro nasucho na pánvi, pak pěkně navrstvila, okořenila, zalila a čekala.
Ty brambory jsem přeci jen udělala zvlášť, neboť se mi do pomalého hrnce nevešly.
Jediná nevýhoda: na dnešek nám zezbyl ani kousek. :-((

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci,

Spisere a Marmeládko, díky za tipy. Těším se. Já totiž mohu kyselé zalí i k bábovce…;-))))

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci

Esmeraldo, vařila jsem ho. Je to upravené pro pomalý hrnec. To opečení je možné a vhodné. Ty brambory bych tam mohla dát.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci

Esmeraldo, podívej se na recept na alsaské zelí v pomalém hrnci který jsem dal do Labuzníka pred casem. Tam je to podobne jak píses. To jen pro zajímavost.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci - Marmeládo,

tento recept vypadá velice pěkně. Zkoušelas ho?
Já bych snad maso a cibuli napřed jenom trochu opekla na skoro suché pánvi.
A navíc bych z toho udělala pokrm z jednoho hrnce: dokola bych naskládala ty brambory.
Už se těším až to vyzkouším. Definitivně jde do oblíbených.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist