Recept Alsaské zelí v pomalém hrnci

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibule, jablko a klobásy nakrájíme na plátky.
Do pomalého hrnce střídavě vkládáme maso, uzené, zelí, cibuli, klobásu a jablka. Okořeníme, osolíme. Nakonec zalijeme vínem.
Dusíme 5 hod. na high.

Recept je z kategorií: Kotlety



Nahlásit recept

  • 07.12.06 vloženo
  • 6240x zobrazeno

Ingredience

  • 4 kotlety
  • 1/2 kg kyselého zelí
  • 2 klobásy.
  • 200 g uzeného boku
  • 2 cibule
  • 1 jablko
  • sůl
  • pepř
  • 4 jalovčinky
  • tymián
  • 2 dcl bílého vína.

Doporučená příloha

  • vařený brambor nebo bramborový knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Alsaské zelí v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jancova.vlasta
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci

Díky ,recept je užasný,velice dobrá chut´a s brambor. knedlíkem to namá chybu

 
jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci

Marmeládo, moc jsme si pochutnali! Já neměl doma ani tu panenku, tak jsem použil trojkombinaci: libový bůček, uzené maso, domácí klobása. Taky jsem dal trochu víc vína /asi 3 dl/. Ve finále bylo hodně šťávy, ty 2 deci opravdu stačí, ale byla moc dobrá. Skvělý recept z dostupných surovin, díky!

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci - Marmeládo,

včera přišlo příbuzenstvo na večeři, tak jsem to na nich vyzkoušela.
Máš definitivně jedničku s hvězdičkou.
Místo kotletek (nemohla jsem v mrazáku žádné najít) jsem použila panenku.
Veškeré maso a cibuli jsem napřed opekla skoro nasucho na pánvi, pak pěkně navrstvila, okořenila, zalila a čekala.
Ty brambory jsem přeci jen udělala zvlášť, neboť se mi do pomalého hrnce nevešly.
Jediná nevýhoda: na dnešek nám zezbyl ani kousek. :-((

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci,

Spisere a Marmeládko, díky za tipy. Těším se. Já totiž mohu kyselé zalí i k bábovce…;-))))

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci

Esmeraldo, vařila jsem ho. Je to upravené pro pomalý hrnec. To opečení je možné a vhodné. Ty brambory bych tam mohla dát.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci

Esmeraldo, podívej se na recept na alsaské zelí v pomalém hrnci který jsem dal do Labuzníka pred casem. Tam je to podobne jak píses. To jen pro zajímavost.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Alsaské zelí v pomalém hrnci - Marmeládo,

tento recept vypadá velice pěkně. Zkoušelas ho?
Já bych snad maso a cibuli napřed jenom trochu opekla na skoro suché pánvi.
A navíc bych z toho udělala pokrm z jednoho hrnce: dokola bych naskládala ty brambory.
Už se těším až to vyzkouším. Definitivně jde do oblíbených.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist