Recept Aleno-Alžbětinské krevetky v šampaňském na listech čekanky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Další příprava tohoto pokrmu je plánována hned poté, co přivedu hráčskou vášní, zugrunt jisté casino.

Postup

Šampanské, citron a estragon přivedu k mírnému varu. Přidám krevetky a na velmi pomalém ohni vařím cca 3–4 minuty, než krevetky zrůžoví.

Vyjmu krevetky, nechám vychladnout. Překrojím podélně a příčně. V misce zakápnu octem a promíchám. Nechám chvíli odstát a z připravených surovin vytvořím sos. Nacpu jím igelitový sáček s odstřiženým rohem – mikroten je naprosto nevhodný.

Rozeberu čekankové listy, vyberu jen ty světlé (pro jistotu ještě ochutnám, aby nebyly hořké, ale pozor při ochutnávání, několikráte se mi stalo, že jsem ochutnával a pak neměl na co klást), elegantně přizdobím lístek. Posléze jej pokladu dvěma kousky krevetek.

Recept je z kategorií: Chuťovky Mořští živočichové



Nahlásit recept

  • 06.01.12 vloženo
  • 1238x zobrazeno

Ingredience

  • 0,7 l šampaňského Brut
  • 2 ks citron pokrájený na hrubší kolečka
  • 3 haluzky estragonu
  • 16 očištěných čerstvých krevetek
  • 1 KL octa
  • 1-2 čekanky

Sos

  • 50 g majonézy
  • 1 KL strouhaného křenu (ale křen, ne ty patoky v konzervách)
  • 1 KL octa
  • 2 KL jemně sekaného estragonu

Doporučená příloha

  • další šampaňské?!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aleno-Alžbětinské krevetky v šampaňském na listech čekanky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
sveva
751 příspěvků 08.01.12 21:09

Tak takovou dobrotu bych mohla mít na tucty. Při nějaké příležitosti to provedu. Dotaz: může to být sekt? Vařit šampaňské bych nepřežila i když obdivuji vaši rafinovanost. A ještě se zeptám na název, prosím to Aleno co znamená? Omlouvám se a děkuji. :oops:

 
gmp
1598 příspěvků 06.01.12 14:13
+

Svato - co se týče tej tvrdosti, tak nedavno Uršula Kluková recitovala básničku která končila … no raději to nebudu šířit.

 
gmp
1598 příspěvků 06.01.12 14:08
-

Ježýýýš, tak dlouho člověk dělá blbiny s gramatikou - až se ucho utrhne. :oops:

 
svato
1398 příspěvků 06.01.12 09:20

Miloško, začínaš byť nejaký tvrdý chlap, keď Ti krevetky zrůžovÝ. Casino by sa malo mať na pozore. A recept vyskúšam, keď sa mi podarí zohnať estragon (už sa teším). :mavam:

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist