Recept Afelia

Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Afelia

Postup

Nakrájet maso na malé kousky. Rozdrtit koriandr v hmoždíři, nebo pomlet v mlénku na jemno.

Smíchat koriandr s cukrem, solí, pepřem a vemnout do kousků masa. Nechat stát až po 4 hodiny.

Předehřát troubu na 160°C. Na vysokém ohni rozehřát 2 lžíce oleje na pánvi a na prudko na něm osmahnout maso. Přendat maso do zapékací misky.

Na pánev přidat zbytek oleje a osmažit na něm cibuli, až se začne barvit. Přilít víno, trochu soli a pepře a přivéct do varu.

Nalít směs vína s cibulí na maso a přikrýt. Péct po 1 hodinu, nebo až je maso velice měkké. Posypat čerstvým koriandrem a podávat s ohřátým chlebem, zeleným salátem, miskou oliv a zbytkem vína, chcete-li.

P.S. Recept pochází ze severního Kypru.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 24.07.03 vloženo
  • 9149x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700g vepřového z kýty, bez kosti, kůže a tuku, nebo podobného
  • 4 lžičky semínek koryandru (nebo 1 lžíce pomletého)
  • 1/2 lžičky cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 velké cibule nakrájené na plátky
  • 300ml suchého, červeného vína
  • sůl a pepř
  • snítka zeleného koryandru, nebo pertželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Afelia

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Afelia.

Babi Ty jsi čarodějka, na Labu jsi byla naposledy 17. 4. 07.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Afelia.

Babi jsem tu už nějakou dobu neviděla…

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Afelia.

Babi van.Thomas Ti dobře napověděl, ale zapomněla jsi to y v koriandru opravit ještě v ingrediencích.

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Afelia.

Nedovedu si představit Turka, i křesťana, že by jedl vepřové. Ale lidé říkají, že nemám skoro žádnou představivost.

 
van.Thomas
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Afelia.

Je to moc dobré, jen toho koriandru bych trochu ubral. :-)

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Květáková polévka Květáková polévka
Cibulačka Cibulačka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist