Recept Afelia

Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Afelia

Postup

Nakrájet maso na malé kousky. Rozdrtit koriandr v hmoždíři, nebo pomlet v mlénku na jemno.

Smíchat koriandr s cukrem, solí, pepřem a vemnout do kousků masa. Nechat stát až po 4 hodiny.

Předehřát troubu na 160°C. Na vysokém ohni rozehřát 2 lžíce oleje na pánvi a na prudko na něm osmahnout maso. Přendat maso do zapékací misky.

Na pánev přidat zbytek oleje a osmažit na něm cibuli, až se začne barvit. Přilít víno, trochu soli a pepře a přivéct do varu.

Nalít směs vína s cibulí na maso a přikrýt. Péct po 1 hodinu, nebo až je maso velice měkké. Posypat čerstvým koriandrem a podávat s ohřátým chlebem, zeleným salátem, miskou oliv a zbytkem vína, chcete-li.

P.S. Recept pochází ze severního Kypru.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 24.07.03 vloženo
  • 8187x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700g vepřového z kýty, bez kosti, kůže a tuku, nebo podobného
  • 4 lžičky semínek koryandru (nebo 1 lžíce pomletého)
  • 1/2 lžičky cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 velké cibule nakrájené na plátky
  • 300ml suchého, červeného vína
  • sůl a pepř
  • snítka zeleného koryandru, nebo pertželky

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Afelia

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Afelia.

Babi Ty jsi čarodějka, na Labu jsi byla naposledy 17. 4. 07.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Afelia.

Babi jsem tu už nějakou dobu neviděla…

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Afelia.

Babi van.Thomas Ti dobře napověděl, ale zapomněla jsi to y v koriandru opravit ještě v ingrediencích.

 
Manana
1517 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Afelia.

Nedovedu si představit Turka, i křesťana, že by jedl vepřové. Ale lidé říkají, že nemám skoro žádnou představivost.

 
van.Thomas
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Afelia.

Je to moc dobré, jen toho koriandru bych trochu ubral. :-)

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Mrkvový salát Mrkvový salát
TOPlist