Recept Adobo super vepřové z Puerto Rica

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Adobo super vepřové z Puerto Rica

Postup

V robotě, hmoždíři nebo mixéru smíchat sůl, pepř, dobromysl a česnek tak dlouho, až vznikne pasta. Potřít maso pastou a nechat ho stát alespoň 1 hodinu.

Na vysoké teplotě rozehřát olej na velkém pekáči a vepřové na něm osmažit po všech stranách. Přidat bobkový list a zalít vše vývarem. Přivéct do varu a přikrýt poklicí. Snížit teplotu a pomalinku dusit po 3 – 4 hodiny. Vyjmout maso, nechat ho vychladnout a potom ho roztrhat pomocí rukou na malé kousky.

Rozkrojené housky potřít majonézou, položit na spodní části plátky sýru a nahoru navršit hodně masa. Přiklopit vrchní část housek a podávat je.

P.S. Housky se výborně hodí i na piknik ať letní tak zimní. Recept používá uznávaný způsob vaření na ostrově Puerto Rico nazývaný Adobo, který používá směs koření a bylinek z dob ranních španělských usedlíků. Tato technika vaření vlastně prezervuje pokrmy.

Recept je z kategorií: Obložené chleby



Nahlásit recept

  • 23.11.05 vloženo
  • 4040x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce hrubé soli
  • 1 lžíce černého pepře
  • 1 lžíce sušeného dobromyslu
  • 6 oloupaných stroužků česneku
  • 3 lžíce kukuřičného oleje
  • 4 plátky Gruyere, nebo švýcarského sýra
  • 1.5 kg vepřového syrového ramínka vykoštěného
  • bobkový list
  • 700 ml kuřecího, nebo hovězího vývaru
  • majonéza podle chuti
  • 4 velké sentvičové housky

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Adobo super vepřové z Puerto Rica

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Adobo super vepřové z Puerto Rica - přidán obrázek...

S omluvou se musím opravit, chtěla jsem říct, že netvrdím že je tento recept národní pokrm Filipínských ostrovů, ten jsem přidala v roce 2002 Adobo z kuřete

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Adobo super vepřové z Puerto Rica.

Hallo Bibi, opravit mě můžeš, pokud říkám něco nesprávného! Já však u tohoto receptu netvrdím, že to je národní pokrm Puerto Rica, jenom jsem přidala recept, který se hodí ve vedrech i na picnik a puertorikánci jej úspěšně používají. Chceš-li recept z Filipínských ostrovů na Adobo, který jsem přidala již před několika roky, tak ten je ZDE měla by ses podívat nejdříve do vyhledávání, než něco takového napíšeš. Ale nakonec, tam je i jeden recept naprosto opsaný.

Měj se!

 
Labužník Bibi
47 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Adobo super vepřové z Puerto Rica.

Babi, jestli dovolis opravim te, Adobo je Filipinska uprava potravin, a to pomalym varenim v soji a octe + nejake bylinky. Schvalne jsem se radeji o tom ujistila, neb Adobo je specialita meho manzela (nahazet veci do kastrolu a jit od toho pryc na 3 hodiny), takze jsm o tomto receptu jiz nekolikrat vedli diskuzi. Potvrdila nam to i nase ucitelka Tai-chi – puvodem Filipinka. Cimz nechci rict, ze se jinde adobo nedela, je to vlastne uprava pokrmu, aby dele vydrzeli v horkych podminkach, coz prave zajisti ocet, nikoliv bylinky. Recept pridam
odkaz o Adobo http://en.wikipedia.org/wiki/Adobo

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Jahodový pohár Jahodový pohár
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
TOPlist