Recept Adobo super vepřové z Puerto Rica

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Adobo super vepřové z Puerto Rica

Postup

V robotě, hmoždíři nebo mixéru smíchat sůl, pepř, dobromysl a česnek tak dlouho, až vznikne pasta. Potřít maso pastou a nechat ho stát alespoň 1 hodinu.

Na vysoké teplotě rozehřát olej na velkém pekáči a vepřové na něm osmažit po všech stranách. Přidat bobkový list a zalít vše vývarem. Přivéct do varu a přikrýt poklicí. Snížit teplotu a pomalinku dusit po 3 – 4 hodiny. Vyjmout maso, nechat ho vychladnout a potom ho roztrhat pomocí rukou na malé kousky.

Rozkrojené housky potřít majonézou, položit na spodní části plátky sýru a nahoru navršit hodně masa. Přiklopit vrchní část housek a podávat je.

P.S. Housky se výborně hodí i na piknik ať letní tak zimní. Recept používá uznávaný způsob vaření na ostrově Puerto Rico nazývaný Adobo, který používá směs koření a bylinek z dob ranních španělských usedlíků. Tato technika vaření vlastně prezervuje pokrmy.

Recept je z kategorií: Obložené chleby



Nahlásit recept

  • 23.11.05 vloženo
  • 3819x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce hrubé soli
  • 1 lžíce černého pepře
  • 1 lžíce sušeného dobromyslu
  • 6 oloupaných stroužků česneku
  • 3 lžíce kukuřičného oleje
  • 4 plátky Gruyere, nebo švýcarského sýra
  • 1.5 kg vepřového syrového ramínka vykoštěného
  • bobkový list
  • 700 ml kuřecího, nebo hovězího vývaru
  • majonéza podle chuti
  • 4 velké sentvičové housky

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Adobo super vepřové z Puerto Rica

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6337 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Adobo super vepřové z Puerto Rica - přidán obrázek...

S omluvou se musím opravit, chtěla jsem říct, že netvrdím že je tento recept národní pokrm Filipínských ostrovů, ten jsem přidala v roce 2002 Adobo z kuřete

 
babi
6337 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Adobo super vepřové z Puerto Rica.

Hallo Bibi, opravit mě můžeš, pokud říkám něco nesprávného! Já však u tohoto receptu netvrdím, že to je národní pokrm Puerto Rica, jenom jsem přidala recept, který se hodí ve vedrech i na picnik a puertorikánci jej úspěšně používají. Chceš-li recept z Filipínských ostrovů na Adobo, který jsem přidala již před několika roky, tak ten je ZDE měla by ses podívat nejdříve do vyhledávání, než něco takového napíšeš. Ale nakonec, tam je i jeden recept naprosto opsaný.

Měj se!

 
Labužník Bibi
47 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Adobo super vepřové z Puerto Rica.

Babi, jestli dovolis opravim te, Adobo je Filipinska uprava potravin, a to pomalym varenim v soji a octe + nejake bylinky. Schvalne jsem se radeji o tom ujistila, neb Adobo je specialita meho manzela (nahazet veci do kastrolu a jit od toho pryc na 3 hodiny), takze jsm o tomto receptu jiz nekolikrat vedli diskuzi. Potvrdila nam to i nase ucitelka Tai-chi – puvodem Filipinka. Cimz nechci rict, ze se jinde adobo nedela, je to vlastne uprava pokrmu, aby dele vydrzeli v horkych podminkach, coz prave zajisti ocet, nikoliv bylinky. Recept pridam
odkaz o Adobo http://en.wikipedia.org/wiki/Adobo

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Ořechový koláč Ořechový koláč
Reveňový koláč Reveňový koláč
TOPlist