Recept Acquacotta - výborná selská polévka z Itálie Dia Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Aquacotta v překladu znamená vařená voda. Je to klasická polévka z Toskánska. Dříve to byla celá večeře v jednom pokrmu, takže to je vyloženě selské jídlo, které má mnoho obměn, tak jako každé regionální jídlo. Kolik kuchařů, tolik receptů. Zelenina se používala podle toho, jaká byla právě v sezóně, například špenát, hrášek, rajčata, brambory, fazole, cukety, mrkev, řapíkatý celer, zelí, mangold atd.

Postup

Houby vložit do misky, zalít je vařící vodou a nechat je stát si 15 minut.
Odejmout tvrdé stonky celeru a křehké stonky i se středem z lístků nakrájet na malé kousky. Mrkev nakrájet na hrubo (asi 1 cm plátky) a česnek nakrájet na tenké plátky.

Rozehřát olej v těžkém kastrolu a jemně osmažit cibuli, celer a mrkev do měkka a zlatova. Přidat tymián, česnek, petrželku a chilli a pomalinku pokračovat ve smažení, aby se chutě měly čas prolnout. Čím déle se smaží, tím lepší bude chuť polévky.

Jemným sítkem přecedit houby a uschovat tekutinu. Houby přidat do kastrolu a vše smažit o několik minut déle. Potom přidat po jednom rajčata bez semínek a tekutiny. Rozbít je vařečkou a vmíchat je dovnitř. Asi po 30 - 45 minutách, kdy rajčata začínají houstnout, přidat trochu tekutiny z rajčat a hub.

Zamíchat a vařit dalších 30 minut. Polévka má být hustá. Ochutit solí a pepřem.

Na dno každého hlubokého talíře, nebo misky vložit crostini a zalít je polévkou. Nahoru položit vejce, pokapat vše olejem a chcete-li posypat trochou sýra.

Recept je z kategorií: Speciální polévky



Nahlásit recept

  • 13.03.11 vloženo
  • 9239x zobrazeno

Ingredience

  • 35 g sušených praváků
  • 1 červená cibule na hrubo posekaná
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 mrkev oloupaná
  • 2 stroužky česneku
  • 1 1/2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 malé kytičky posekaného čerstvého tymiánu
  • 1/4 svazečku posekané petrželky
  • 1 malá rozdrcená sušená červená chilli paprička
  • 1 velká konzerva loupaných soudkových rajčat i s tekutinou
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 crostini (otoustované den staré plátky ciabatty potřené česnekem a pokapané olivovým olejem)
  • 4 pošírovaná vejce (nemusí být)
  • extra panenský olivový olej
  • 50 g parmezánu, nebo podobného nastrouhaného (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Acquacotta - výborná selská polévka z Itálie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
glama  04.04.11 22:08

Má zvídavost je plně saturována…
Myslím, že kdyby butteri jedli polévky, tahle by jim chutnala :-D

Děkuji! Oběma! :mrgreen:

Příspěvek upraven 04.04.11 v 23:36

 
Frantiska
922 příspěvků 04.04.11 21:53

svevo me povidani zajima urcite :)

 
casino
4388 příspěvků 04.04.11 21:18
No, sveva mě trošku předešla

glama, já Vás taky dvakrát nemusím :mrgreen: , jsme pomalu jak svítiplyn :-P , ale za psaní se neomlouvejme…, autorka bude beztoho radostí celá bez sebe, jak to pod jejím receptem „frčí“ samo a nemusí furt dokola reagovat na každý šplecht :mrgreen:
Myslím, že naše Italky ještě řeknou k tématu své, já budu jen za sebe.
Jsem „políífkovej“! Pro mě, je den bez políífky pomalu ještě horší, než den bez mlííka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Potrpět si na polévku, je v Itálii za trest. Jezdím tam desítky let a narazit na ni je malý zázrak. Párkrát jsme se potkali na svatbách, polévka patří k menu; ale bere se jako něco extra…, pomalu jako u nás suši, či tatarák – víte, že to existuje, ale dáte si to párkrát do roka. Podobně to mají Italové s polévkou; sice si ji dají párkrát do roka, ale u nich je to rok uherský :-D
Ano, ve městech vám ji donesou, ale je obyčejně taková, co v ní lze ztopořiti lžíci i bez opory. Netvrdím, že neznají vývary! Ale tyto jsou chápány spíše jako „vyprošťováky“ a tedy pojímány i pojídány jako „léky“. Potkat tam někoho „pod obraz“, to už potkáte spíš kominíka a i tím je dáno, jak často se vývary konzumují :-)
Proč tolik cirátů? Nevím, jak moc polévka v našem pojetí patří k italské tradiční kuchyni. Ale podle mých zkušeností drtivá většina obyvatel „velké boty“ se bez ní obejde a spíše se jí vyhne, než by ji vyhledávali a dají přednost těstovinám 100× jinak :mrgreen: .
Možná právě toto měla sveva před očima, když psala: „Glama – pro takové lidi polévka vůbec nepřichází v úvahu, jakákoliv. Jedí jenom něco vydatnějšího“

Příspěvek upraven 04.04.11 v 21:26

 
sveva
751 příspěvků 04.04.11 21:04

Glama – obecně v Itálii polévkám moc neholdují, někdy jako večerní jídlo. Já to vidím i v mé rodině. Uvařit polévku je ani nenapadne, večer vaří těstoviny nebo risotto. Lehká polévka když jim není dobře. Čím více se pohybujete k jihu, tím víc se polévka ztrácí z jídelníčku domácností. A ti honáci po těžké práci určitě uvítali mísu těstovin (pro každého jednu!), bohatě ochucené, syté a levné. Konkrétně tato polévka byla opravdu vařená voda s trochou zeleniny a bylinek. Za stara byla typická třeba pro uhlíře, kteří na dlouhé pobyty v lese s sebou moc zásob nevezli, ale pár slepic si tam chovali. Vejce dodalo trochu výživy.
Děkuji za dotaz, možná to povídání zajímá i jiné.
Zdravím.

 
glama  04.04.11 13:34

Casino, děkuji.
Tohle by mohlo být přesně to vysvětlení, které mi chybělo, jednoduché nedorozumění, obohacení polévky. Prostě není voda jako voda.. Zní to logicky a klidně bych tomu uvěřila.
ALE:
Vy říkáte: „Ano, T U H L E polévku jistěže, jako mnohé jiné, mohli…“
Sveva říká: „…pro takové lidi polévka vůbec nepřichází v úvahu, jakákoliv…“

A já bych chtěla vědět, jak to tedy je…?????? :think:

Popravdě bych souhlasila spíše s vámi..(neom­dlévejte, reaguji na obsah, ne na autora :wink: ) ale sveva zase určitě ví, proč to řekla… :think:
Omlouvám se těm, koho to nezajímá, ale já se potřebuji dobrat podstaty věci.. :-)

:mrgreen:

Příspěvek upraven 04.04.11 v 13:35

 
casino
4388 příspěvků 04.04.11 11:23
Vařená voda!!!

sveva, :palec:

No, pokud bychom nebyli na kulinářském fóru, tak bych řekl jedním slovem, o čem je tato diskuze :mrgreen:
Myslím, že zde došlo k nedorozumění:
Podobně jako naše Klasická česnečka v té nejjednodušší forměhafo alternativ
tak i autentický recept od sveva Vařená voda či od babi Vařená voda
zde má bohatší variantu
Snažím se tímto odpovědět na otázku: „Proč, proboha, tuhle polévku nemohli jíst butteri…vždyť je z přímo jejich kraje…?“ Ano, T U H L E polévku jistěže, jako mnohé jiné, mohli… Ale T A H L E polévka už není ta jednoduchá, chudá VAŘENÁ VODA o které se tu celou dobu (my někteří :-P ) bavíme

P.S.
Snažil jsem se o ohleduplnost, empatii, citlivý přístup k ostatním… :mrgreen:
Jsem žádostiv, zda Tereza vyhodnotí výše psané opět jako averzi :wink:

Příspěvek upraven 04.04.11 v 11:26

 
zébulon  03.04.11 11:53

svevo, asi není, co dodat. Ten Jamieho výlet do Itálie jsem viděla, staré italské kuchařky se na něj dívaly tak mile shovívavě a jejich strávníci to od něj vždycky všechno zdvořile snědli, ale nakonec s úžasnou upřímností dodali, že jejich maminka (babička) to dělá líp :- ).

 
glama  02.04.11 22:51

Díky za odpověď,svevo, nedotklo…na co jsem se ptala jste odpověděla..
V žádném případě vám v komentářích nebráním, naopak mě zajímají a ráda je čtu…a právě proto jsem chtěla vědět, odkud toho tolik víte a na jakém základě odpovídáte.
Odpověď mne uspokojila.. :-)
To obrovské množství regionálních kuchyní Italů (nebo Francouzům) spíše závidím..u nás to tak bohaté nebylo a během budování socialismu navíc naprosto zdecimované Recepturami…které stanovily, jak má přesně vypadat jedno každé jídlo v každé hospodě, v celé republice.. což bylo pro zdejší gastronomii doslova zničující..
Asi můj dotaz vyzněl konfrontačněji, než jsem ho mínila. To jsem nechtěla.
Přesto mi jedna odpověď pořád chybí…
Proč, proboha, tuhle polévku nemohli jíst butteri…vždyť je z přímo jejich kraje…? Proč to vůbec nepřipadá v úvahu..ta polévka přece je vydatná… Co tedy jedli…? 8-o
Mě to vážně zajímá!
Dříve u nás podobné, tradiční krajové, vydatné, často bezmasé, polévky také jedli ti, co pracovali těžce fyzicky. Na maso moc neměli…
U nás se konečně taky snad začalo probouzet národní povědomí o české kuchyni - i regionálních kuchyních http://www.czechspecials.cz/ konečně si lidé uvědomují, že ta rozmanitost kuchyní je národním bohatstvím…ne svíčková z Receptur, podle jednoho mustru všude stejná…
A tak se podporují a zviditelňují krajové speciality…
:mrgreen:

 
sveva
751 příspěvků 02.04.11 21:16

Glama
Kdysi mi Bento napsal, že viděl program, kde Jamie Oliver neměl úspěch u italských kuchařek. Myslím, že právě toto je zdrojem nedorozumění. Velké mezinárodní gastronomické star (a mohou být i původem Italové) jsou v Itálii sledované s daleko menším zájmem a zbožňováním než jinde ve světě. Prostě je to národ s velkými tradicemi a s kuchyní, která je bohatá při své jednoduchosti, zdravá a pro mnoho lidí různých etnik dlouhodobě přijatelná. Také proto je nejrozšířenější. Ano, gastronomie se vyvíjí a mění neustále a všude, ale v Itálii to nepociťují jako nutnost. Rádi se drží svých tradičních receptů. Organizace (podporovaná státem), která sdružuje vybrané italské restaurace ve světě si docela hlídá, zda používají původní suroviny a tradiční receptury, které jsou také najžádanější. Kdo by šel do dobré italské restaurace aby si pochutnal na jídle s orientálním kořením, omáčkami a pod.? Samozřejmě jejich jídelníček je rozšířený novinkami, ale vždy vycházejí z tradice národní gastronomie. Problém pro cizince je také pochopit stovky regionálních a krajových receptur (víte, že skoro každé město má svůj druh pečiva?), rádi je uchovávají na celém území státu jako součást kulturního vlastnictví. Chcete jim to vyčítat? Já jim to závidím. Možná se vám některé mé kritiky zdají příliš kategorické, ale pokud má recept určitý název, obecně se očekává, že bude mít určité ingredience a postup přípravy. Pokud autor údajně italského receptu dá jako přílohu těstoviny, budu vždy kategorická. A nemíchejte chudou toskánskou polévku s lombardským minestrone a pokud vás rozdíl nezajímá, nepochopíte nikdy ducha italské a možná ani jiné kuchyně. Když Manana napíše v komentáři konkrétní připomínku tak si ji ráda přečtu, protože už vím s jakou vášní se tomu věnuje a není tady jiný s odbornějšími znalostmi. Totéž platí pro několik dalších labužníků. Vždyť moje komentáře nemusíte číst, ale dejte možnost těm, které informace zajímají, aby se je dověděli. Jste si jistá, že to můžete posoudit vy? S potěšením konstatuji, že když v TV Emanuele Ridi vařil jídla, která už mám na Labužníkovi mezi „svými“ recepty, tak ingredience i postupy byly téměř identické. Není to mezinárodní hvězda, ale je to velmi dobrý italský kuchař, který propaguje klasickou italskou kuchyni, včetně slušnosti, lidskosti a špetky nostalgie.
Na závěr, shodou okolností mám dobré vzdělání v oboru i když jsem se mu věnovala profesionálně pouze několik let. Pokud k tomu shovívavě přidáte zálibu, koníčka a vášeň …
Omlouvám se za zpožděnou odpověď, neměla jsem počítač k dispozici a potom se k tomu přidaly zdravotní problémy. Srdečně zdravím a doufám, že se vás nic nedotklo.

 
casino
4388 příspěvků 22.03.11 08:39

No, na jednu stranu doufám, že sveva neodpoví… Možná bude namítáno, že je slušnost se představit… Co je ale komu do toho, čím kdo je? Pokud mám mluvit jen za sebe, já mám obrázek sveva, co se kompetentnosti týká, už namalovaný :palec:
Myslím, že na foru stačí jedna profesionálka (prosimpěkně, myslím profesionálka v gastronomii :mrgreen: .
Nebo snad je eventuální nedovzdělanost v tomto případě, stejně diskvalifikující, jako absence receptů u jiných labužníků, za což právě glama by nejraději takovým zaflastrovala ústa :?: :twisted:
Na druhou stranu, bylo by fajnéé a pěěkne, kdyby sveva odpověděla… Ale protože nedisponuje, na rozdíl od (nejen) glama, slovníkem trhovkyň, asi by jí posléze byla nasazena psí hlava…

Příspěvek upraven 22.03.11 v 09:00

 
glama  20.03.11 00:41

Ale prdlajs, Di..žádné dvojí měřítko..
Pokud někoho oslovím, a ptám se osobně, na něco, co může vědět jen on, je to sakra velký rozdíl, než když se ptám na něco, co se týká receptu a co může vědět kdokoli… Tady bývalo vždy zvykem, že odpověděl ten, kdo věděl, kdo měl zkušenost, kdo recept vařil.

Já se ptám tak, že nemůže odpovědět nikdo jiný, jmenovitě - ač to byl od vás pěkný pokus. Ale nedostačující..

Navíc..sveva odpovídala, tedy můj dotaz četla.....a ignorovala…

 
di
2387 příspěvků 20.03.11 00:26

glamo: jinou odpověď jsem ani nečekala. ;-) U babi a noskovice to stačí, u svevy ne, hmm.
P.S. Tím se proboha nechci nijak dotknout noskovice, to ani v nejmenším, její recepty jsou pěkné. Jen mě zarazilo to dvojí měřítko.

Příspěvek upraven 20.03.11 v 00:30

 
glama  20.03.11 00:19

Ne, Di, čtyřicet let někde žít nestačí. Tím člověk patent na vševědoucnost nezíská…
Já tu žiji déle, ale paušalizovat českou kuchyni bych si skutečně netroufla..a to nejsem „jen“ uživatel a navíc jsem i dost drzá na to, pokud by se to tak dalo říci, to udělat.

Vůbec mi všechno tohle kategorizování a přemoudřelé soudy „To by Ital, Němec, Mexičan, Hotentot či kdokoli jiný, nikdy nepozřel či neudělal!“ přijdou dokonale směšné… A papažštější než sám papež..(Pokud se netýká náboženských omezení…)
Nikdy se nesmí říkat, že něco nejde, že se to tak nedělá nebo nesmí dělat, protože se určitě vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a klidně to udělá.. ;-)

Já viděla v restauracích kombinace…! :roll:

Přesto doufám, že mi odpoví sveva, kterou jsem oslovila… :think:

 
sveva
751 příspěvků 19.03.11 23:58

Opravdu jsem svého času recept od Babi nenašla, možná pro chybu v názvu. Kdybych ho našla, upřesnila bych na ingredience, které tam jaksi nepatří (kořenový celer a řepa). Omlouvám se, ale přesto můj recept nechám na Labu, protože se mi zdá, že je nejblíže duchu tohoto jednoduchého jídla a jeho přípravy.
Zdravím.

 
di
2387 příspěvků 19.03.11 23:46

glamo: Nebo tam jednoduše sveva už víc jak 40 let žije, to by nestačilo?
babi: Takže tenhle recept je vlastně taky duplikát - Vašeho vlastního receptu, že? ;-) Nestačilo by připsat případné rodíly do toho původního? No, asi ne, to byste tu neměla víc jak 4 tis. receptů; některé i v triplikátu, příp. v kvadruplikátu - dá se na to přijít celkem lehce, při náhodném hledání. Samotné se mi to před časem stalo a jen jsem koukala.

 
babi
6360 příspěvků 19.03.11 23:30

casino, prvni byl tento recept,
http://www.labuznik.com/…maremmana-r/
takze ten co udavate Vy je duplikat!

 
casino
4388 příspěvků 19.03.11 23:19

Zamyslel se někdo nad názvem této políífky :?:
VAŘENÁ VODA!
Soudě podle minimálního rozšíření konzumace polévek v Itálii vůbec, je toto spíše krajová (a dost možná jen okrajová záležitost :mrgreen: ale porovnejte tento recept s TÍMTO RECEPTEM

 
glama  19.03.11 23:00

Sveva..přiznám se, že často poněkud žasnu nad tvými kategorickými soudy typu: Tohle by Ital nikdy…to v Itálii nepřipadá v úvahu apod…
Mohu se zeptat, na jakém základě tohle posuzuješ?? já nevím..třeba jsi…historička italské gastronomie, novinářka, zabývající se italskou gastronomií..nebo nevím co… každopádně hluboko z oboru :-)
Mně totiž připadá, že říci: Tohle by Ital nikdy!…je docela odvážné. Stejné, jako říci, že např. Svíčkovou by si Čech NIKDY nedal s rýží…apod. (Znám takové ;-))
O české kuchyni bych se neodvážila takhle kategoricky mluvit, a to, si myslím, o ní něco vím, a je navíc i součástí mé profese.

A gastronomie se vyvíjí a mění neustále a všude, určitě i v Itálii. Navíc je mnoho regionálních odlišností apod.
Proto se ptám, z čistého zájmu, odkud máš tak hluboké znalosti italské gastronomie.
Proč by si tradiční italský zemědělec, nemohl dát k jídlu hustou vydatnou polévku??? Ta polévka přece existuje, je tradiční, je popsaná v italské gastronomii…

Doufám, že nebudeš můj dotaz brát ve zlém, ale mě to opravdu zajímá..
:mrgreen:
Minestrone je také italská

 
sveva
751 příspěvků 19.03.11 22:34

Glama - pro takové lidi polévka vůbec nepřichází v úvahu, jakákoliv. Jedí jenom něco vydatnějšího.

 
glama  19.03.11 22:16

A co jim bránilo dát si kromě polévky i něco vydatnějšího???

 
sveva
751 příspěvků 19.03.11 22:11

Když už jste se dotkli pastevců, v oblasti Maremma se kdysi nechovaly prasata ani ovce, ale obrovské krávy (600-700 kg) a býci (až 1200 kg) plemene Maremmana. Když stádo běželo třásla se zem. Honáci (it. butteri) byli pořádní chlapi a polívčička by jim asi nestačila. Slavný Buffalo Bill přijel do Itálie a ukazoval své umění. Tak butteri ho vyzvali k soutěži a Američan rodeo prohrál.
Zdravím.

 
glama  19.03.11 21:53

Terezko :potlesk:

 
Admin Labužník.cz
609 příspěvků 19.03.11 21:52

Smazala jsem, jelikož jsem nechtěla rozvířit vášně i u ostatních lidí, kteří nejsou obeznámeni s českou frazeologií.

Pěkný úplňkový večer,
Tereza

 
Alis
2617 příspěvků 19.03.11 21:47

Kdyby pásli prasata, pak by nedávali hřiby, ale lanýže, to je přece každému jasné…

Terez, klídek, nezapomeň, že je dnes ten pověstný blizoučký úplněk, nehledejme za vším a priori útok kadence ta ta ta ta ta :-)

Příspěvek upraven 19.03.11 v 22:04

 
casino
4388 příspěvků 19.03.11 21:46

Terezo,
naopak, mně se to rčení líbí :-)
A pokud: „není to nic sprostého“, proč jste onehdy diskuzi s tímto výrokem vymazala :?:

 
Admin Labužník.cz
609 příspěvků 19.03.11 21:32

casino - nevím, proč Ti stále tento výrok leží v žaludku - je to jen rčení, které má vyjádřit marnou námahu, tzn. není to nic sprostého. Navíc Tvá neustálá averze k babi se mi jeví už dosti dětinská…

Tereza

 
anickav
2904 příspěvků 19.03.11 19:54

perly?

 
casino
4388 příspěvků 19.03.11 19:52

…no, ale protože pásli prasata, tak napřed ještě něco pohodili sviním :mrgreen:

 
gmp
1594 příspěvků 19.03.11 19:37

Já bych prosil objasnit jak je to s tím holdem: „holdovali jí pastevci přímo na pastvinách“. Já bych to viděl takto v barvách.
Pastýři uvaří polivku, pak naskákají do vody, pečlivě se vydrhnou (žádná chémie, jen písek). Navléknou vhodný kroj. Naberou mnohé dary a jdou složit polévce vazalský slib. Při tom hlasitě aklamují :-D .

Příspěvek upraven 19.03.11 v 19:39

 
Alis
2617 příspěvků 17.03.11 02:11

Dando, nezní to archaicky. Naopak - velmi aktuálně. Děkuju, tak vzdělaný filozof jako ty nejsem, ale souhlasím se vším :-)

 
danda  17.03.11 01:27

Etiketa a zdvořilost jsou slova souzvučná :-)

A Francouzi mají krásný výraz - savoir vivre - dvě slova, která jsou klíčem ke šťastnému a úspěšnému životu, protože v sobě skrývají takt, dobré chování, příjemné stolování, ohleduplnost a také potřebu vzbuzovat v ostatních pocit radosti. Ještě se musíme hodně učit, abychom chápali společenský život jako nástroj k užívání si krás a radostí života :-)

Jean-Paul Sartre napsal: Člověk není nic jiného než to, čím se udělá.

Etika a etiketa, filozofická disciplína a ohleduplnost, empatie, citlivý přístup k ostatním, úcta člověka k člověku … říká to něco někomu nebo to v dnešní době zní archaicky? :-)

 
emanuel1
4 příspěvky 16.03.11 22:28

Tak tomu nějak nerozumím. Kdo se do koho naváží, jestli je to babi do glamy nebo do IP, nebo casino do wydry, či do emanuela. A kdo je nečestný člověk, je to babi nebo pepíček?
Každopádně je tu moc veselá parta.

 
zébulon  16.03.11 20:51

Nechat by toho meli vsichni. A kdyby kazdy dal fotku bud svoji, nebo s popiskem, kde ji vzal, nevznikly by dohady. Taky nikoho neubyde, kdyz uzna chybu, to vim z vlastni zkusenosti. A kazdy ma pravo si udelat identit kolik chce, jsme v otevrenem prostoru, ostatnim nezbyva nez se s tim vyrovnat. Ale z hlasek typu „uz jsem hlasila“, „zjistime si ho podle IP“ (my!!!) dycha zavan starych casu (labuznika si rozvracet nenechame). Ja bych brzdila. A bavila se o jidle.

 
wydra  16.03.11 20:21

Casino, proc se do babi stale navazite?
Myslim, ze to neni prijemne ani ostatnim labuznikum.
Skoro to vypada, ze tu hledate kdejakou prilezitost, jak se do nekoho, a posledni dobou do babi, navezt.
Neni vas to hodno.

 
casino
4388 příspěvků 16.03.11 20:11
emanuel1

No, docela by mě zajímalo, čeho se bratrstvo kočičí pracky dopátralo :mrgreen:
Určitě se jednalo o letitého Labužníka (z komentářů je vidět, že má na Labu přehled) zatím možná neregistrovaného. Nebo je to sklerotik, který zapomněl svůj nick či heslo (taky se mi to stává :oops: )
Připusťme, že emanuel1 trpí „schizou“ a má dvojí identitu :-P Ano, je to chucpe…, ani kůrku bych si od něj nevzal (pokud by nebyla máznutá touto paštikou: http://www.labuznik.com/recipe.php?… :wink:
Ještě za Pepička, blahé paměti, se IP ukázala u výčtu Labužníků online. Byl tu kdysi jeden „Jižňan“, trojjediný jak Pámbů :twisted: , ale jak by si s podobným úkazem poradili admini, je otáázne :?:
babi píše: „„emanuel“ je necestny clovek, ktery ani nedovede napsat komentar pod vlastnim jmenem“
Není to tak dávno, co jste na Labu házela perly sviním… :twisted: Teď vyjadřujete odsudek na člověka, o kterém víte (víme) kulový :roll: Že zrovna Vy, u které jen čert a Vy (a možné admini :lol: ) víte, kolika identitami zde disponujete, se takto vyjadřujete…, je pozoruhodné :think:

Příspěvek upraven 16.03.11 v 20:12

 
babi
6360 příspěvků 15.03.11 00:58

wydri, „emanuel“ nedovede napsat komentar pod vlastnim jmenem.

Příspěvek upraven 03.04.11 v 20:19

 
babi
6360 příspěvků 15.03.11 00:28

emanueli,jestlipak sis vsimnul/a, ze jsem svuj recept
http://www.labuznik.com/…maremmana-r/
pridala v roce 2003 a sveva ten takrka stejny takrka na den o sedum let pozdeji?

Příspěvek upraven 15.03.11 v 01:02

 
wydra  14.03.11 23:45

emanuel1 je ponekud investigativni labuznik 8-o

 
emanuel1
4 příspěvky 14.03.11 23:31

Já se za nikoho nepřevlékám!!! Když už tedy…u jiných „podobných“ receptů se vyžaduje o doplnění ingrediencí v komentáři pod receptem. A babi, ta fotka kterou jsi dnes vložila pod starší recept je fakt pěkná. Pouze se divím, že sveva ji dala ke svému receptu nějakou dobu dříve.

 
babi
6360 příspěvků 14.03.11 23:14

Hmm, takzem jsem si vzpomnela, ze jsem vlastne kdysi pridala jiny recept na podobnou polevku
http://www.labuznik.com/…maremmana-r/
Takze emanueli, mas pravdu, i kdyz sis popletl autorky…

Příspěvek upraven 14.03.11 v 23:15

 
glama  14.03.11 22:58

Už jsem hlásila adminům…podle IP se snadno zjistí, kdo se sám za sebe stydí tak, že se musí maskovat…každý den jinak.. ;-)
:mrgreen:

Příspěvek upraven 14.03.11 v 22:59

 
babi
6360 příspěvků 14.03.11 22:58

to chce klid :mrgreen: receptu je mnoho a s udanym receptem podotknutym panem emanuelem se ten mnou pridany notne lisi :palec:

PS: rekla bych, ze vim odkud vitr fouka…

 
wydra  14.03.11 22:49

glama, jojo, zacina to tu docela frcet, vsimam si  …

 
glama  14.03.11 22:45

emanuel1 - koukám zase nějaký rychlý převlek…

 
emanuel1
4 příspěvky 14.03.11 22:32

Bojím se přidat recept, abych nebyl peskován. A koukám, že na každého je jiný metr.
http://www.labuznik.com/recipe.php?… :think:

 
casino
4388 příspěvků 14.03.11 21:35

Dumám, proč je „Vařená voda“ v kategorii „speciální polévky“ :?: Že by skrzeváá ty peláty v plechu :?: :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist