Recept AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Postup

Vodu + ocet + cukr + sůl svařit
Přihodit sacharin – pozor, zašumí to!
Stáhnout z ohně, promíchat.

Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do sklenice a zalít nálevem.
Může se přihodit 1 kulatá feferonka, ale kvůli řízu není nutné.

Sterilovat 30 minut při 85°C.

Tyto rohy jsou jemně ostré.

Na 7 sklenic (Ty se naší babče právě vejdou do zavařovacího hrnce) stačí polovina dávky nálevu.

Tyhle kozí rohy jsou absolutně vyhlášenou úžasností naší babči. Jsou tak skvělé, že je naši přátelé „vyžadují“ jako dárky k různým výročím!
A kdo je ochutná poprvé, okamžitě běží potom do obchodu, kde si koupí sklenici, otevře, ochutná, následně (prý) vylije do záchodu, aby se zařadil do fronty čekatelů na babčin originál :-)))

Tak jse tímto její recept zveřejnila a dejte si všichni!

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny



Nahlásit recept

  • 22.09.03 vloženo
  • 68306x zobrazeno

Ingredience

  • 4 l vody
  • 1 l 8% octa
  • 300g pískového cukru
  • 150g soli
  • 50 tabletek sacharinu
  • Do sklenice na rohy:
  • 1 lžička oleje
  • 3 zrnka černého pepře
  • 1 zrnko nového koření
  • kousek bobkového listu
  • 1/3 lžičky hořčičného semínka

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

neoline 18.07.14 11:42

Naprosto souhlasím s hláškou: absolutně nejlepší naložené kozí rohy na světě. Loni měly velký úspěch,ale brzy bylo po nich, proto letos jsem koupila trojnásobné množství :-). Díky za recept.

Odkaz na uvaření

Leneee 18.01.14 15:38

Komentáře nelžou, jsou opravdu luxusní!!! Naložila jsem tímto způsobem i červené a zelené papriky na silnější proužky a k masu, karbanátkům apod. je to prostě mňamka!! Díky za zveřejnění :)

Odkaz na uvaření

ad.lucka 11.10.12 10:35

tento recept budu dělat již po druhé, loni měl obrovský úspěch, papriky byly výborné a díky tomuto receptu jsem je konečně začala jíst. Je to mňamka.

Odkaz na uvaření

mamabaslova 28.08.12 19:57

už je dělám třetí rok – nikdy mi nestačí až do nových – a to už jich (a těch nejostřejších) kupuju víc než 10 kg!Když už nemám velké sklenice, krájím je na kolečka a přidávám k nim malé patizony – je to taky dobré!
Manžel už od půlky srpna o nich mluví a honí mne na trh.
Stejně nakládám feferonky -jen do malých skleniček – třeba od kaparů nebo oliv, píšu na ně VIP – Velmi Intenzivně Pálivé.

Odkaz na uvaření

altamira 08.08.12 16:36

Nemají chybu, děkuji moc (rozšířila jsem v okolí). Mňam! :-)

Odkaz na uvaření

mirecek 01.06.12 11:04

Už ich inak ani nerobím…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

onho 26.09.10 15:00

fakt super

Diskuse k receptu AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1170 příspěvků 29.10.12 16:40

@Rohy Vždyť je to tam 8o ;)
Na 4 litry vody dát 1 litr octa… atd. – vše krásně vypsáno…
V receptu je zmínka, že na 7 sklenic stačí půlka tohoto nálevu, takže logicky: nálev přesně dle seznamu ingrediencí je na cca 14 sklenic :kytka:

 
Rohy
1 příspěvek 29.10.12 15:41

A prosím Vás kolik čeho se dává myslím kolik vody octa atd… Děkuji :oops:

 
Labužník jandule02
1008 příspěvků 18.06.12 10:47
NOVA

Tenhle poměr surovin je na návodu přípravku NOVA a děláme jej i bez NOVY už snad 10 let.

 
Ačraj
697 příspěvků 17.06.12 15:01
Piperony

Glama, nejsou úplně měkké, jsou jen tvárnější při rovnání do sklenic, ale je pravda, že až tolik nekřupou, ty zase my nemusíme, umělé sladidlo se dává možná proto, že nehrozí případné zkvašení, já používám tento nálev na piperony i na okurky, je tam cukr, ale přesto mě nikdy nezkvasily. 3 3/4 l vody, 1 1/4 l octa, 40 dkg cukru, 15 dkg soli, 30 kuliček černého pepře, 30 nového koření, 10 kousků hřebíčků, 5 stř. bobkových listů, steriluji 15 minut /75–80 °C. Né víc, jen tak okurky zůstanou křupavé, je zajímavé, že křupající okurky nám zase chutnají. Kozí rohy jsou pálivé, beraní rohy né. Kozí rohy koupené v obchodě, ty asi také moc nekřupou. Tento recept je na "Pravé, znojemské, sladkokyselé okurky, ale dá se použít na vše, syn také jedině tento nálev používá. :P :kytka:

Olej na piperony moc nepoužívám, ty s olejem se mají dříve zkonzumovat, nám chutnají i bez oleje.
Přijeď ochutnat ty naše :mavam:!

Příspěvek upraven 17.06.12 v 15:16

 
iva  17.06.12 14:56

Téměř shodný recept mám na okurky. Také jsem se ptala na důvod použití sacharinu a je to prý kvůli tomu, aby zelenina během sterilace zůstala křupavá. Recept je v rodině generacemi prověřený, takže nepátrám a poslušně do nálevu sacharin přidávám. :-)

Příspěvek upraven 17.06.12 v 14:57

 
glama  17.06.12 13:28

@Anitta nevím.. Takhle je prostě recept. A lepší rohy jsem nikdy neochutnala!

Já sama nezavařuji, ale co si pamatuji, je hodně receptů psaných s umělým sladidlem. Důvod ale neznám.
:mavam:

 
glama  17.06.12 13:25

@Ačraj Jenže nám právě ty měkké nechutnají.
Tyhle jsou křupavé :-)

 
Ačraj
697 příspěvků 16.06.12 18:36
Kozí rohy

Nebo Piperony, nebo Beraní rohy, každý rok zavařuji, vyzkouším i tento návod, ale já je musím nejdříve na minutku vložit do horké vody, trochu změknou a jdou krásně narovnat do sklenice, aniž bych je zkracovala, nebo špičky ukrajovala. :mavam:

 
Anitta
521 příspěvků 01.06.12 22:35

Vypada to hezky, ale proc ten sacharin? :mrgreen:

 
glama  01.06.12 21:38

Díky za pochvalu :-) Předám dál…

 
onho
1 příspěvek 26.09.10 15:00

fakt super

 
hrachule
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Tak už zavařuji 3 dávku.Ještě štěstí,že mi je babička vypěstovala.Jsou opravdu super!!!Díky za recept.

 
Eja
3035 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Tak už je mám naložené, teď jen vydržet aspoň pár dní…Jestli je ještě seženu, tak ještě přidělám, vloni zmizely rychlostí blesku.

 
Eja
3035 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Použila jsem tenhle nálev na naložení malých zelených kulatých feferonek a jsou naproto úžasné, doporučuji.

 
Pink
108 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Habano, dnes jsem na ně koukala v Kauflandu- nevím ale jestli ho vy pražáci máte :-))))))))))))))))))) U nás je to nejlepší market na zeleninu.

 
spanny
157 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Esmeraldo, Ja jsem ti okopirovala kousek clanku o octu na zavarovani a o kyselosti toho octu. Jsem lina to prekladat ale vim ze to pro tebe nemusim delat. # Use commercial white vinegar with at least 5% acidity. While cider and malt vinegars can add flavor subtleties, they also darken light-colored vegetables. # You can also use „pickling vinegar“ (7% acidity) to make your pickles more sour.

 
bubulinka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

ježíš, právě jsem okoštovala první sklenici a ty rohy fakt nemají chybu. úžasnéééééééé­éééééééééééééé

 
Ivo
1030 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Esme, osmiprocentní ocet je ten běžný ocet, který se u nás používá a který si asi ještě pamatuješ. Jestli ti to pomůže, tak ten poměr octa s vodou, uvedený v receptu, je podobný, jako kdyby jsi nakládala okurky do sladkokyselého nálevu (ostatně celý ten nálev je podobný, jako je nálev na znojemské okurky).

 
esmeralda
4768 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Díky, Ivo. Teď abych zavolala výrobci a zeptala se . Tady se to totiž na octu neuvádí.

 
Ivo
1030 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Esme, já sice nejsem odborník přes octy, ale řekl bych, že to vyjadřuje obsah kyseliny octové v dané směsi. Laicky si to vysvětluji, že nám to povídá, jak je ten ocet kyselý. Ale určitě je pro to odbornější vysvětlení.
Zdraví Ivo.

 
esmeralda
4768 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Recept si vyžaduje 8% ocet. Může mi prosím někdo vysvětlit, co vlastně těch 8% představuje?

 
habana  25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!, GLAMO:

Teda, ať lítám jak lítám, kozí rohy prostě nemůžu sehnat. Ani v tý tržnici je nikdo nemá.
A ve francouzský prodejně za 800kč kilo je kupovat nebudu…
Tak holt asi příští rok budu bez rohů… ;-)
Anebo že by někde byly přebytky ????

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

glamo, děkuji za ranní úsměv od ucha k uchu na mé tváři…číst Tvoje komentáře je pro mne balzám na duši :-))

 
glama  25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě! LUBO:

Nevím, jaké pěstujete kozí (beraní rohy) vy, ale u nás máme i žluté, resp. žlutozelené. A to jsou správně zralé. Prostě je jich více barev. Jako to tak u paprik už chodí.
Po zalití nálevem je nepěchujeme.
Překrojit se prostě MUSÍ! Ty naše. Jsou totiž nádherně vyrostlé a tudíž dost velké a do sklenice se nevejdou celé. A kdybychom se je do ní snažili napěchovat, rozlámaly by se. Nejsou totiž měkké, ani gumové, ale krásně pevné a křupavé.
Máme-li kozí rohy malé velikosti, není třeba krájet. Do sklenice nepěchujeme ze zá:,–(y, jdou pak špatně ven a ze zvyku. Špičky jim neodřezáváme, to bychom museli u každého. Jsou pálivé podle nějakého, mně neznámého, klíče. Na jednom stromku vedle sebe visí ty i ty.
1 feferonka, kulatá, nic nezkazí. Máme-li, klidně ji tam šoupneme. Jen ji potom nekonzumujeme. I dyž otrlé povahy ano.....
Pěstujeme je ve skleníku.
Tak takhle to chodí u nás v Česku.
Je možné, Lubo, že u vás, na Slovensku jsou rohy odlišné. Natož praxe při nakládání.
Výsledek se ale příliš lišit určitě nebude.
Jo a Habáně si podle stejného postupu může naložit i parohy..... :-))))))))))))))))
Dobré pochutnáníčko­....... :-)))))))))))))))))

 
habana  25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!, PENDO:

No víš, vycházim z toho, že se mi eště nestačily ani vytvořit pořádný parcelky, jestli víš, vo čom mluvim (… a sem si jistej, že víš…) ha,ha,ha,…

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

habáně…ty si seš teda nějak jistej :-)))))

 
habana  25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!: KOPRETIN

… a někdo taky může mít i PAROHY. Mě se to naštěstí netýká… ;-)

 
luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Kozie rohy sa nekrájajú, len po zaliatim nálevom sa tam trochu napěchují. Ony sa už ohnú. Zelené (žlté) sú nedozreté, červené naopak – ako každá paprika. Máte ale pravdu v tom, že nieked nie sú vôbec štipľavé. Stačí ochutnať – odrezať špičku- a potom viete, či treba pridať feferónku, alebo nie. Jeden pálivý kozí roh stačí na celý pohár. Inak, u nás sa im hovorí baranie rohy, boh vie prečo.

 
Kopretinka
561 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Habano,
zrovna dneska jsem viděla v zelenině kozích rohů až oči přecházely :o) to víš někdo má zeleninové banány, někdo rohy ;o))))))

 
jantar
170 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

v tržnici v holešovicích je má jeden šikmookej… je řade co nejblž k vltavě

 
habana  25.01.09 03:43
Re: AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!: HELP!

Protože miluju kozí rohy, začal sem je intenzivně shánět v domění, že je právě nyní ten pravý čas. Ke svému úžasu jsem ale zjistil, že po celý praze neni ani jeden roh. Je to normální stav v tomto období? Myslel sem, že právě teď by měly bejt kozí rohy k sehnání. A v tržnici ani ťuk… může mi někdo říct, jak to je s kozíma rohama?

 
Labužník Jana
28 příspěvků 25.01.09 03:43
Kozí/někde říkají beraní/rohy

Opravdu super pochoutka. Mám velice podobný lák, jen vody dávám 3 litry a nedávám olej, ale příště to s ním zkusím.Kozí rohy si pěstuji sama, letos asi díky tomu teplu je velká úroda, ale skoro nepálí, takže přidávám tu feferonku.Už jsem zavařila asi 70 sklenic, ale mizí to před očima. Nevím, zda na zimu něco zbyde. S těmi koupenými se to nedá fakt srovnat.

 
glama  25.01.09 03:43
Kozí rohy

jsou dlouhé, špičaté, takové pokřivené či rovné papriky. Zralé jsou sytě červené, nebo žlutozelené.
Jsou jemně pálivé.
Nakládají se celé, včetně semínek. Možno překrojit, aby se vešly do sklenice.
Naši zvláště otrlí přátelé je jedí i se šťopkou a na závěr vypijí i lák.
Ten se dá dále použít – ředím s ním majonézu, přilévám do porkové pomazánky apod.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 22.09.03 12:56
Kozi rohy

Jsou to dlouhe spicate papriky. Pokud se teda nepletu. Prosim o pripadnou opravu.

 
Labužník květa02
1 příspěvek 22.09.03 12:38
Glamo

Co to je ty kozi rohy? Diky

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Ořechový koláč Ořechový koláč
Hruškový koláč Hruškový koláč
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
TOPlist