Zbojnická krkovice

Odkaz na uvaření

van.Thomas dnes v 08:24

Výborná věc. Zprvu se mi to zdálo trochu nedochucené, přecejen spousta hub bez soli navíc je znát, ale přes noc se to krásně rozleželo a bylo to vynikající. Ani omáčka nebyla nijak moc hustá, maso jsem před obalením nechal řádně oschnout a mouka držela na svém místě.

Lasagne s tuňákem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 včera v 14:29

Opět jsme si výborně pochutnali :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Jednoduchý ovocný dezert i pro nejmenší

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 včera v 10:07

Je to sice takový „recept-nerecept“, ale padl mi náhodou do oka zrovna v pravou chvíli…
Díky němu se mi povedlo zabavit pětiletého prcka, kterého jsem dnes dopoledne (no, pro někoho ráno) tři hodinky hlídala, než se mu maminka vrátí od lékaře…
Tak jsme si společně vytvořili svačinku a zahřešili si tím, že jsme si na to vše nastrouhali jeden dílek hořké čokolády, ničím jsme nedoslazovali a když si maminka synka vyzvedávala, bylo jí líto, že jsme jí taky nenechali :)
Ale klučina pravil: „Neboj, mami, já ti to doma taky uvařim, když koupíš víno!“ :)

(Hrozno jsem měla koupené bez jadérek.)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Česneková pomazánka - varianta nejen pro vegetariány

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.02.17 17:04

Sice jsem použila majonézu normální, ale i tak: jednoznačně palec nahoru!
Výborná pomazánka, určitě bude častěji, uzené tofu miluju, takže díky za recept :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

špagety ALFA BIO - TOFU

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.02.17 15:42

Místo oleje trochu másla a jelikož nemám ani kečup ani protlak (domácí došel a kupovaným nevěřím), dala jsem domácí nakládaná rajčata - dost dobře do toho zapadla…
Chuťově velmi dobré - tofu jsem použila uzené.

(Fotím mobilem, tak se omlouvám za kvalitu fotky.)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Čína podle mé kamarádky

Odkaz na uvaření

daduuja 22.02.17 14:30

Kousky krůtích prs jsem měla přes noc naložené v: sójová omáčka, vejce, lžíce kari, sůl, bílý pepř a solamyl pro masitá jídla.
Wok jsem rozpálila nasucho, přihodila čili papričku, nalila tři lžíce kukuřičného aromatizovaného oleje, zahřála na vysokou teplotu a po částech (aby se olej příliš neochladil) přidávala naložené kousky masa. Opekla jsem z jedné strany, přidala cibule, promíchala a chvilku podusila. Vypnula plyn a do woku přimíchala naťovou cibulku a celé zakápla sezamovým olejem.
Perfektní oběd za 15 minut.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Pečené brambory se zeleninou a romarýnem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.02.17 18:36

Překvapivě dobré. Co se mě týče, obešel bych se bez té mrkve. Jinak nemám výhrad, jako příloha vynikající.

Mléčná polévka s houbami a jogurtem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.02.17 18:31

Jednoduchá chutná polévka. Na jogurt jsem samozřejmě zapomněl, snad si příště vzpomenu. Vynechal jsem éčkořenící směs. Uvedené množství ingrediencí bylo tak akorát na 1 litr vody, mléka by stačilo 150ml. Dala by se krásně uvařit na ohni v kotlíku.

Králičí stehýnka, česnek, kapary a rozmarýn

Odkaz na uvaření

daduuja 21.02.17 15:48

Skvělé, lahodné, voňavé :-)
Jen jsem neodolala a k olivovému oleji přidala rozkrájený kousek uzené slaniny a na tom lahodném tuku pomalu opékala a dusila stehna.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Bramborové placky z vařených brambor

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.02.17 15:54

Brambor jsem použila kilo (váženo po oloupání, už vařených) a mouku úměrně tomu…
Jinak vše dle receptu, ovšem nepekla jsem na omastku, nýbrž pěkně nasucho a teprve pak, kdo chtěl, mazal sádlem - já je miluju s povidly, takže muž si mazal sádlo a já švestková povidla :)
Měla jsem celkem 16 ks (z toho jednoho kilogramu brambor vařených ve slupce).

(Foceno mobilem, tak se omlouvám za kvalitu…)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Brokolice na páře

Odkaz na uvaření

Brnocz 20.02.17 13:30

Vynikající, vynikající. Snědl bych toho celý kýbl. Dnes jsem si to udělal a nemůžu vynachválit. A vůbec tou cibulí nešetřete. Čím víc, tím líp. A použil jsem třtinový cukr. Je chutnější.

Lasagne al forno

Odkaz na uvaření

Lyduska 20.02.17 08:55

Pripravovala som podla kucharskej knihy „Det italienske kjøkken“ - v preklade Talianska kuchyňa. Recept, takmer totožný s receptom z labuzníka, obsahoval pancettu a kuraciu pečeň - tieto som vynechala (nemala som). Do ragú omáčky som dala 3/4 dl bieleho vína (podľa receptu v knihe). Namiesto hovädzieho vývaru som dala vodu. Plátkov lasagní som použila viac ako 6.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Sušenky z arašídového másla

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.02.17 19:15

Vynechala jsem ten cukr krystal - bohatě stačilo těch deset deka třtinového…
Mouka použita špaldová a žitná (půl napůl). Byly krásně křupavé - přesně tak, jak se od sušenek tohoto typu očekává, ubrání cukru také nemělo vliv na křupavost, jak tu někde padlo v diskuzi…
Vyšlo mi přesně 60 sušenek, ale dělala jsem větší, jen o něco menší průměr, než jsou např. kupované máslové sušenky.
Hodně nabudou - dávala jsem na plech kuličky velikosti větší třešně zmáčknuté vidličkou.
Jsou výborné, rychlé, rychle i vychladly - takže pokud se ohlásí nečekaná návštěva, je to dobrá volba, pokud máte doma buráky (u nás jsou po ruce v podstatě stále a burákové máslo si dělám doma sama), robot mám na lince také permanentně - takže opravdu rychlovka…
Chutí hodně připomínají takové ty „retro“ sušenkové „věnečky“, nevzpomenu si na jméno, ale byly větší, tuším v zeleném obalu a v papírovém podlouhlém košíčku…
Také byly burákové a sypané cukrem a kousky arašídů…
Vždy jsem je měla jako malá moc ráda, už se asi nedělají (a jestli ano, už to bude asi stejně o něčem jiném…)
Takže jsem za tento recept ráda :)

Foceno mobilem, takže omluva za kvalitu fotografie…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Mrkvový biskupský chlebíček

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.02.17 19:01

Moc dobrý moučník, díky robotu, který mám vždy po ruce to ani není pracné, jak by se mohlo na první pohled znát :)
Foceno jen mobilem…
Polevu jsme vynechali, bylo pečeno jen pro nás dva, ale pokud by to bylo i pro hosty, rozhodně s polevou, bude to lepší pro oko i pro chuťové buňky :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Krůta po čínsku

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.02.17 15:48

Koření jsem si namíchala z „jednodruhových zásob“ a cibuli a vše jsem naložila společně s masem…
Vynechala jsem naloženou kapii - už žádné nemám, přidala jsem k naloženému masu jen posekanou pálivou papriku.
Naloženo přes noc.
Naložené už jsem pak už jen za stálého míchání připravila na pánvi…
Tato kombinace koření s krůtím masem opravdu nemá chybu, šlo by jistě použít i kuřecí maso.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Zbojnická krkovice

Odkaz na uvaření

Havalda 19.02.17 13:49

… všetko bolo v poriadku , pokiaľ som to nedal zapekať ,priháralo to a bola z toho omáčka ako grc, neviem,ale asi sa to lepšie robí bez tej muky......

Krůtí prsa - "Escaldums"

Odkaz na uvaření

daduuja 19.02.17 13:43

Oblíbené španělské jídlo, které najdeme i na Mallorce, Baleárských ostrovech … v různých obměnách. Místo mandlí piniové oříšky, ale i jádra lískových, přidávají se rozinky, švestky nebo sušené meruňky …

Větší kousky krůtích prs jsem obalila v hladké mouce smíchané se sušeným česnekem, solí a pepřem, opekla na olivovém oleji. Zároveň s krůtím jsem opekla spodní kuřecí stehýnka s kostí pro plnější chuť.
Přidala jsem slabé nudličky cibule, sušené švestky, rozinky a plátky mandlí, nechala mírně zkaramelizovat, podlila vínem, odpařila, přidala vývar, bobkový list, hřebíček a kousek skořice, malou lžíci rajského protlaku a pod pokličkou dusila skoro doměkka.
V hmoždíři jsem utřela na pastu mandle s česnekem a ke skoro hotovému pokrmu přidala a dodusila.
Escaldums je lepší uvařit den předem a při ohřívání přidat majoránku. Skvělé jídlo, které nám chutná s opečenými bramborami.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Majolkové bochánky a houstičky od Jiřiny Bohdalové

Odkaz na uvaření

daduuja 19.02.17 13:29

Majolky jsem dala 200g, droždí 42g a mouky 600g, místo oleje sádlo.
Lehoučké těsto na housky, které jsem naplnila zbytky sýrů spojených vajíčkem.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Špagety

Odkaz na uvaření

birkana 19.02.17 10:14

Zajímalo mne, jaký gastrozázrak se skrývá za tak nešťastně zvoleným názvem :roll: . Podobně upravuji těstoviny, ale ne se salámem, nýbrž s uzeným masem nebo i bez něho. Koření používám různé (aby nebyla chuť stále stejná); nyní jsem dala předepsané provensálské.

Vařila jsem z těchto ingrediencí: 1 malá kapie a 1 zelená paprika, ½ lusku feferonky, asi ¼ l domácích sterilovaných rajčat ve vlastní šťávě, 1 střední cibule, 4 stroužky česneku, 2 hrsti sušených hub, asi 150 g uzené kýty, 3 PL domácí kečupové omáčky, provensálské koření, sůl, olej a na posypání strouhaný čedar.

Pokrm okořeněný provensálským kořením je chutný, přece jen kombinace bazalky, tymiánu a oregana mi do tohoto typu jídla nějak víc sedí. Ale kolik lidí, tolik chutí… :nevim: :think:

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Guláš myslivecký podle hajného Vaška Ševčíka

Odkaz na uvaření

Vasili 18.02.17 20:53

Omlouvám se za ingredience, co se týče mouky a vývaru. Ty původní to měla žena ve verzi pro děti, kterým to takto líp chutnalo. Tak jsme to opravili. A nyní přidáváme foto z dnešního uvaření. Ještě jednou se omlouváme těm, co vařili podle prvního našeho receptu. Ale znáte to, když něco vaříte po sté, už měříte podle oka. A zapíšete pak jinou variantu snadno.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Slaný koláč mňam-mňam

Odkaz na uvaření

daduuja 18.02.17 18:49

Malé jednoporcovky naplněné +- podle receptu, jen místo zakysané smetany lučina s troškou smetany a místo hub jarní cibulka.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Opilý daněk

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.02.17 16:13

Ten nálev je opravdu kyselina. I když jsem dal ocet zředěný a vynechal citronovou šťávu, tak to maso naprosto zničí. Proto jsem nechal marinovat jen 4 hodiny, pak to celkem šlo, i tak to ale nebyl žádný gurmánský zážitek a maso přišlo o veškerou charakteristickou vůni. Kdybych to tam nechal celý den, tak mi to rozpustí hrnec.
Je třeba si uvědomit, ža tyto nálevy mají původ v době, kdy jediný možný způsob uskladnění masa bylo ve sklepě na háku. A před konzumací bylo třeba zabít všechno, co se nastěhovalo dovnitř před vámi a odstranit zápach mnohdy již kazícího se masa. V době ledniček a mrazáků již nemáme takových drasťáren zapotřebí. Do tohoto nálevu můžete dát pouze opravdu velké několikakilové kusy masa, které mají šanci zůstat uvnitř masem. Pokud tam naložíte 300g plátky, můžete k nim klidně přihodit starou cvičku a nepoznáte rozdíl. Věřím, že to několika strávníkům může chutnat (to jsou ti, co tlačenku octem zapíjejí poté, co na ni vysypou celou pepřenku), ale my labužníci víme, že zvěřina musí zvěřinou vonět a po zvěřině chutnat, což vám tento nálev neumožní.

Králičí stehýnka, česnek, kapary a rozmarýn

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.02.17 15:54

Vynikající. Ačkoliv kapari nemám příliš v oblibě, tohle je vyvážené a chutné. Pokud se dusí pomalu, zůstanou stehýnka šťavnatá, narozdíl od pečení v troubě.

Champ

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.02.17 15:50

Výborná příloha, kaše nezklame v jakékoliv verzi.

Nákyp z brokolice se smetanou a sýrem

Odkaz na uvaření

Lyduska 18.02.17 11:57

Pripravené z 270 g varenej brokolice, 2 dl šľahačkovej smotany, 2 vajec, 75 g syra (mozarella a čedar).
Výborné.
Podávané so zemiakovým pyré.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Absolutně nejjednodušší kuře

Odkaz na uvaření

3jirka 18.02.17 11:50

Rychlé a chutné jídlo!!

Zapečené brambory se sýrem 3

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.02.17 13:19

Výborné - super jak samotné, tak jako příloha (muž k tomu měl přírodní řízek, já samotné :)
Zapékací misku jsem jen vytřela máslem - na strouhanku jsem úplně zapomněla :D Ale nic se nestalo… šlo to ven také dobře…
Omluva za foto - fotím jen mobilem…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Tuňákový koktejl

Odkaz na uvaření

birkana 16.02.17 12:17

Mno … recept nenáročný na vstupní suroviny se superrychlou přípravou. Chuť je zvýrazněna použitým koňakem, jinak by byl výsledek velice mdlý. Mixovat není třeba, stačí rozmělnit vidličkou.

Pro moji chuť to je taková trošku lepší tuňáková majonéza . Asi by celkové chuti prospěl drobně rozsekaný kousek filátka z ančovičky. :nevim: :idea:

Dokážu si představit použití tohoto koktejlu jako studenou omáčku např. k zeleninovým nebo vaječným předkrmům. Můj celkový dojem je však velmi, velmi vlažný. :think:

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Medové hrušky s vlašskými ořechy

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.02.17 11:47

Výborná věc - jen místo oleje jsem použila pánev vytřenou máslem…
Vyzkouším i s tím doporučeným sýrem, momentálně jsem neměla, což mě docela mrzí - s ním to musí být opravdu lahůdka!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Vepřové na kmíně

Odkaz na uvaření

daduuja 14.02.17 19:55

Moukou jsem zaprášila osmahnuté maso na cibuli (smažené na sádle), zalila vodou a nechala pomalinku dusit doměkka bez papiňáku :-) Výborná chuť!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Langoše 3

Odkaz na uvaření

kelytomka 13.02.17 14:41

Bezkonkurencne nejlepsi testo, co jsem zkousela. Pridala jsem nadto jeste vajicko a pochutnali jsme si. Vubec nebyly mastne.

Rybí pomazánka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.02.17 11:36

Použila jsem kousky tuňáka ve vlastní šťávě a trochu upravila poměr majolky (dala jsem jí méně).

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Bramborová polévka s houbami

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.02.17 11:29

Přidala jsem mrkev… aby to bylo veselejší ;)
Měli jsme k ní bramborovou buchtu (po našem „hluchec“) a moc jsme si pochutnali :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Bramborová buchta

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.02.17 11:26

Brambor jsem dala dvojnásobek, vynechala kmín a rozhodně nikdy nedávám olej - to jsem v minulém uvaření nenapsala, neboť to beru jako samozřejmost, že podobné recepty dělám vždy se sádlem - nejlépe když jsou v něm i škvarky… (ale i bez nich je to super bašta :) )
Mouka mi vyjde pokaždé jinak: někdy stačí 400 g, jindy to zmíněné „půlkilo“ ;) (dnes padlo rovných 450 g.)
Sádla na tuto dávku dávám pro nás jen 60 g (půlkou vymažu pekáček a druhou polovinu dám navrch… omezujeme tuk…), proto tentokrát i bez těch škvarků… a žádný tuk do těsta - kynout doporučuji nechat klidně déle, nic se tím nepokazí, spíše naopak.
Kvásek nedělám - droždí rozdrobím přímo do těsta, funguje to ale i se sušeným droždím zcela bez problémů…
Brambory strouhám nahrubo. Česnekem a majoránkou nešetřit - ale nepřehnat to ;)
K tomu vždy hrnec bramboračky a nikdy nic nezbude…
Dělám hodně často, dá se říci, že nejméně jedenkrát do měsíce, jde o naše dost oblíbené jídlo.
Omluvte foto - je to jen z mobilu…

Krůtí medailonky v kopřivovo-zeleninovém těstíčku

Odkaz na uvaření

3jirka 12.02.17 13:44

Jednoduchý a výborný recept.Udělal jsem k tomu hranolky (na přání manželky) a dochutil brusinkovou omáčkou.Bylo to vynikající jídlo a bylo by dobré i s jinou omáčkou,nebo i bez nich!!

Porchetta podle Florentyny

Odkaz na uvaření

daduuja 11.02.17 19:23

Výborné :-) Příloha: http://www.labuznik.cz/…ne-brambory/

Chutnala i studená k večeři.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Bazalkové krémové šťouchané brambory

Odkaz na uvaření

daduuja 11.02.17 19:21

Příloha k http://www.labuznik.cz/…-florentyny/, cottage místo krémového sýru, byla výborná.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Hovädzie hašé

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.02.17 14:16

Dnes s vařenými brambory - příjemná vzpomínka na dětství, babička takto zpracovala jakékoli vařené maso, které jí bylo líto dát jen tak do polévky, když ta už byla dobrá sama o sobě…

Polévka z uzeného kolena a zelí

Odkaz na uvaření

Lyduska 11.02.17 13:29

Pridala som asi 10 cm pikantnej klobásy a majoránku.
Výborná polievka.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Pečené kuře na žampionech

Odkaz na uvaření

Majkl16 11.02.17 09:42

Ahoj vážení , už se stehýnka pečou podle rcp. akorát jsem na stehna ještě přidal pár kostek uz. bůčku , se těším a bude s rýží

Hanácký mazánek

Odkaz na uvaření

daduuja 10.02.17 20:42

Voňavá večeře :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Vepřové kotlety a zapečené brambory s pórkem

Odkaz na uvaření

daduuja 10.02.17 12:56

Slabší plátky vykostěné kotlety jsem okořenila a rychle opekla na pánvi.
Do zapékací mísy jsem vrstvila podle receptu a skoro nakonec tam přidala i ty plátky masa, zalila jsem zakysankou rozředěnou mlékem, nahoru ještě vrstvu brambor, tu jsem polila výpekem a dala péct, nakonec zasypala sýrem a dopekla.
Jídlo se dá připravit den předem, v lednici vydrží a druhý den je zapečené natotata :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Zabíjačková

Odkaz na uvaření

daduuja 10.02.17 12:39

Když se zavaří kroupové jelítko do vepřového vývaru s přídavkem vařených krup, všechno se ochutí solí, pepřem, majoránkou, česnekem, tak nemusí být nutně zabíjačka. Sice falešná, ale moc dobrá :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Božský perník

Odkaz na uvaření

Petr 2 10.02.17 10:22

Je tam dost ingrediencí, ale nemá chybu a vždy s ním uspěji.

Pissaladière

Odkaz na uvaření

Vasili 09.02.17 20:57

A zapomněl jsem tam poznamenat, že já i žena jsme to spolu i jednotlivě upekli už mnohokrát. No snad jednou jsme to i připálili…ale to jsme tenkrát byli mladší a neklidnější…Po­drobnosti bych líčil nerad. Ještě není po dvaadvacáté hodině.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Jemné rohlíkové knedlíky

Odkaz na uvaření

Smells 09.02.17 19:35

Super knedlíky,moc chutnali.

Nejrychlejší ořechová bábovka

Odkaz na uvaření

Janiskaaa 09.02.17 19:09

Je rychlá, výborná a vždycky se povede :-)

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 251 Další »

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist