Vepřové kotlety po bakoňském způsobu

Odkaz na uvaření

daduuja dnes v 13:34

Mouku jsem přidala do základu, výborné.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Mrkvánky

Odkaz na uvaření

bajoo dnes v 11:57

Mrkvánky jsou velmi dobré. Oceňuji, že nejsou příliš sladké a nepoužívají se vejce. Naopak mě v receptu chybí, jak silné těsto se má vyválet. Pekli jsme větší tvary a některé byly příliš křehké a drobivé.

Bezvadná jablková bábovka

Odkaz na uvaření

Lyduska 27.03.17 21:13

Vláčna, šťavnatá, nie príliš sladká bábovka.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Celerovomrkvová pomazánka na chlebíčky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.03.17 19:33

Mandarinky nemám, ale nevadilo to…
Použila jsem tedy na ozdobu chilli papriky a petrželku.
Dělám ji velmi často, měla jsem ji ráda už jako malá holka…
Jen mám ráda, když se do ní přikápne kapka šťávy z citronu.

Pomazánka ze zbytků masa

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.03.17 10:40

Velmi dobrá pomazánka, maso použito vařené kuřecí z kostí, co jsem vyvařovala na vývar, bylo ho dost na to, abych ho mohla část nechat jak do polévky, tak na pomazánku - tu jsem připravila již včera večer, dnes už stačilo jen po ní sáhnout…
Jediná změna u nás ta, že jsem použila nastrouhaný sýr tvrdý, taveňákům holduji stále méně (nostalgicky vzpomínám, jak za mého dětství chutnal třeba Olympic či Javor…), doma dělané sice jsou na tom lépe, ale nebyl čas…

Jinak jsem nemlela… maso a cibuli jsem posekala na jemno jak to jen šlo a sýr a okurku jsem přistrouhala - i tak se pomazánka dobře spojila i dobře mazala na chléb.

Tentokrát tedy z masa vařeného - ale tuším, že daleko lepší to bude ze zbytků masa pečeného, takže až zbude kousek bůčku či krkovice, je to jasná volba, co s ním :)

Vývar s tvarohovými knedlíčky *

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.03.17 19:28

Vývar kuřecí s přidáním nastrouhané mrkve a celeru a zbytečků masa obraných z kostí.
Moc dobré knedlíčky, rozhodně udělám častěji, když zase zbude tvaroh :)
Dělala jsem z poloviční dávky, ponaučení pro příště: udělat z plné dávky… ;)

Fazole s klobásou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.03.17 16:37

Tenhle „dělníkův šmak“ rozhodně není žádné mistrovské dílo. Po rozležení (masox jsem vynechal. Dost na tom, že je v tom mouka a kečup) se to docela dalo jíst, ale je to opravdu ta poslední možnost, jak sehnat potravu v případě, že už jste snědli i nábytek. Česneku, ačkoliv ho miluji, jsem dal jen tři stroužky a stačilo. Kdybych dal celou palici domácího česneku, uletěly by mi uši. Další důkaz toho, že tento recept není pro lidi, kteří mají chuťové buňky. V žebříčku kuchařských schopností bych to řadil hned za ohřívání konzerv.

Hrušková polévka s plesnivým sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.03.17 16:19

Rokfor jsem nesehnal, tak jsem dal nivu. Snad to není takový rozdíl. Chuť je to rozhodně netradiční, hodně sladká. Dokonce jsem tentokrát přidal i tu citronovou šťávu, což obvykle vynechávám. Na to, že je to z necelého půllitru vývaru, je toho překvapivě hodně. Dokonce bych se nebál použít to jako omáčku ke zvěřině, konzistence tomu odpovídá. Ačkoliv je dobrá, nedá se moc jíst vícekrát po sobě.

Kuře podle KFC

Odkaz na uvaření

AbiesAlba 26.03.17 15:30

Musela jsem ubrat soli o dvě třetiny, pak to bylo fajn.

Plněné kotlety

Odkaz na uvaření

daduuja 26.03.17 13:10

I smažené jsou výborné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Kuřecí stehna plněná bylinkovou omeletou

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.03.17 13:43

Výborný nápad - z kostí se vaří vývar na zítřejší polévku a my si před chvílí pochutnali na stehýnkách s omeletkou :)
Z bylinek byla po ruce jen petrželka, ale pranic to nevadilo, bylo to výborné!
Jako příloha „hňácané brambory“, které kdysi dávno „vynalezl“ můj syn, když ještě chodil do mateřské školky :D ;)
Jde o brambory ve slupce uvařené, následně nastrouhané a „zhňácané“ spolu s něčím zeleným - syn mi tehdy pomáhal strouhat brambory na knedlíky, jenže je nastrouhal moc na hrubo… Když jsem mu to řekla, tak pravil: „Tak já je zasejc zhňácám dohromady a nastlouham tě je na kašičku, joo?“
No, a jak pravil - tak i udělal… :)
No, a tak se tak nějak staly ty „jeho“ brambory součástí našeho jídelníčku - jen jsme je časem začali vylepšovat šnytlíkem, petrželkou, majoránkou, rozmarýnem, česnekem, naťovou cibulkou… prostě vším možným :)
je to blbinka, ale u nás oblíbená :D ;)

A tyto stehna hned dávám k oblíbeným receptům také - rozhodně stojí za to si je udělat častěji, hlavně nyní, na jaře… když všude kolem už začíná rašit spousta bylinek - příště dám do omelet kontryhel (popenec) a kopřivy :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Housky

Odkaz na uvaření

Lyduska 25.03.17 11:29

Výborný recept.
Posypané čiernym sezamom.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Červená řepa jako mtabal

Odkaz na uvaření

Lyduska 25.03.17 10:14

Moje obmeny receptu:
Cvikla uvarená v čistej vode vážila po očistení 200 g. Na toto množstvo červenej repy som dala 3 ČL tahiny, 2 veľké strúčiky cesnaku a vynechala jogurt. Pridala som citrónovú šťavu (podľa chuti) a morskú soľ. Na tanieri poliate kvalitným olivovým olejom.
Fantastické.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Kmínová polévka s vejcem (pro Raky)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.03.17 19:22

Dnes u nás bylo poměrně chladno, tak k večeři přišla tahle jednoduchá, leč vynikající, polévka více než vhod :)
Jen místo oleje ždibec sádla…

Lečo klasické

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.03.17 19:19

Nedalo mi to a alespoň jednu porcičku jsem zkusila udělat mimo sezonu, z koupených paprik a rajčat.
Rajčata jsem použila ta malá, jelikož ty velké jsou opravdu bez chuti…
Nepařím je, ani neloupu…
Jednoduše dám máslo či sádlo, až se tuk rozehřeje, nechám zesklovatět cibuli, přidám pokrájené papriky a rajčata přidávám až chvilku předtím, co klepnu vejce…
Vejce nechám trochu „zdrcnout“ teplem, pak opatrně spíše trhám, než-li míchám - držím se toho, že zelenina nesmí být na maděru a ve finále musí být rozpoznat, že jde o směs rajčat, paprik a vajec, nemám ráda, když z toho někdo vytvoří kaši…
Kvůli tomu na zimu lečo nenakládám… buď vydržím, až zahrada poskytne čerstvé věci na něj sama, nebo (jako dnes) podlehnu a udělám z čerstvých koupených… Jasně, že to není taková dobrota, jako z těch ze zahrady, ale účel to splnilo, mlsná huba jest spokojena… ;)

Vejce v hořčicové omáčce

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.03.17 17:14

Od prvního uvaření jsme měli již několikrát, vždy s velkým úspěchem :)
Dnes opět s brambory „na loupačku“, vajíčkem a petrželkou…

Pikantní sýrová pomazánka s mrkví a česnekem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.03.17 11:19

Dnes ke svačině, sýr použit Podhorský s oky a upraveno na porci pro dva.
Dovolila jsem si malou úpravu: majolku jsem z poloviny nahradila tvarohem…
Kdo nemusí koukat na „zdravou výživu“, ten se nemusí bát použít tak, jak je psáno - dříve bych také neměnila :)

Bombardini

Odkaz na uvaření

daduuja 23.03.17 20:10

Podle receptu na kávové Bombardino na 4 porce: 50g třtinového cukru se zahřeje do rozpuštění, zalije 200ml silné černé kávy a svaří napolovinu. Do zchladlého se přimíchá 120ml whisky.
300ml vaječného likéru se ohřeje, nevaří.
Do sklenic rozdělíme kávu, na ni nalijeme teplý vaječný likér a navrch nastříkáme dotuha vyšlehanou smetanu ke šlehání se dvěma lžičkami mleté skořice.
Ozdobíme hořkou čokoládou.
Výborné před spaním :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Brambory s balkánským sýrem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.03.17 15:02

Mám ráda brambory na jakýkoli způsob a v kombinaci s bylinkovým balkánským sýrem od Madety to nemělo chybu ;)

Jahelný "tvarohový" krém

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.03.17 11:58

Sice název trochu mate, dělala jsem již před Vánoci z bílého jogurtu, je to prostě jahelná kaše trochu jinak… ;)
Dnes jsem použila jogurt Hollandia - čokoládový.
Místo vanilkového cukr med a olej jsem nahradila kousíčkem másla…
První pokus byl tehdy s mandarinkami a kokosem, dnes pomeranč a drcená hořká čokoláda.
Uzpůsoben poměr na tři porce.

Chutné květákové placičky

Odkaz na uvaření

bajoo 22.03.17 13:57

Dobré, placičky nám chutnaly

Krůtí prsa s pomerančovou omáčkou /Morčacie prsia s pomarančovou omáčko

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 21.03.17 13:38

Tento recept mě velmi zaujal, sice kvůli alergii jsem musela mandle vyměnit za vlašské ořechy, ale je to opravdu vynikající!

Doporučená příloha mě taktéž oslovila, jen jako na potvoru doma ani jedna rozinka, měla jsem tedy s rýží „brusinkovou“, ale myslím, že to pranic nevadilo, vážně velmi dobré…
Doporučuji všem, kdo rádi maso v kombinaci s ovocem.

Muž přes tyto „experimenty“ není, tak jemu jsem udělala sice též krůtí prsa, ale se žampiony a kysanou smetanou - též recept zde z Labužníka.

FRICO EGGS smažené vejce na sýrovém lůžku

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.03.17 10:47

Díky za super tip na dnešní snídani - pochutnali jsme si, ač nebylo po ruce ani avokádo, ani chřest - výborně posloužila trocha na nudličky pokrájeného a horkou vodou spařeného celeru…
Myslím, že super by byly i ogrilované plátky lilku - to mě napadlo ale až již byl připraven ten celer :)
Takže zkusím příště, těším se i na verzi s chřestem, ten mohu ve všech možných úpravách :)

Pomazánka z bílých fazolí a kapie

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.03.17 10:39

Zbyly mi vařené fazole (co se už „nevešly“ do polévky), tak jsem zkusila využít je na tuto pomazánku…
Připravovala jsem ji hned ráno, aby se do svačina trochu proležela a mohu jen a jen pochválit a uložit k oblíbeným, protože určitě nebyla naposledy…
Kapie jsem po vzoru uvaření níže nechala pod grilem v troubě a použila pak oloupané.
Mám takto upravené kapie v oblibě, tak jsem předem věděla, že to bude super.
Na doma pečených houskách (od včera) byla pomazánka vážně famózní, ještě jsem navrch obložila kroužky chilli paprik, cherry rajčátek a cibule.

Rohlíky Marssó

Odkaz na uvaření

daduuja 19.03.17 20:16

Dobře, že jsem těsto zadělávala v robotu. Po přidání tekutého másla do vypracovaného těsta bych se pěkně zapotila, než by se mi podařilo všechno spojit :-)
Nevykynuté těsto rozdělit na 6 dílů šlo dobře, ale potom z každého vyválet 1cm vysokou placku a ještě rozkrojit na 8 dílů, aby se zatočily rohlíky, se mi nepodařilo, proto vznikly spíš banketky :-)
Zajímalo mne, jak budou chutnat s 50g cukru. Nechutnaly.
Jsou buchtovité a chutí připomínají ty housky do kterých dají ve fastfoodu ten tenoučký karboš, pardon, hamburger.
Nicméně k buřtovému salátu - http://www.labuznik.cz/…rtovy-salat/ byly dobré :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Pikantní buřtový salát

Odkaz na uvaření

daduuja 19.03.17 19:50

Trošku retra nezaškodí :-), rohlíky - http://www.labuznik.cz/…liky-marsso/ ho chuťově doplnily.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Kuřohus podle Petra Novotného

Odkaz na uvaření

daduuja 19.03.17 13:31

Ale to je dobré kuřátko :-) Zelí podle receptu - http://www.labuznik.cz/…ervene-zeli/

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Housky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.03.17 13:13

Právě chladnou vytažené z trouby - voní i vypadají úžasně :)
S těstem se mi moc pěkně pracovalo, pečené byly cca po osmnácti minutách, druhý plech už po patnácti…
Pekla jsem ke konci na „horkovzduch“, jak je zmíněno v závěru postupu.

Rozhodně ukládám k oblíbeným, abych se k nim mohla v budoucnu vrátit, pečivo si pečeme svoje vlastní a máme rádi, když se peče na střídačku podle různých receptů, a ne jen dokolečka jedno a to samé :)

Vaječná pomazánka s bramborem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.03.17 13:04

Čeká připravená k namazání na domácí housky (ty právě chladnou po vytažení z trouby) - hořčici jsem dala Dijonskou.
Na obložení mám připravena rajčátka, petrželku a muž si zamluvil kyselé okurčičky…
Pomazánka je na první pohled obyčejná, ale je moc dobrá.

Kuře zapečené s hermelínem a brusinkami

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.03.17 13:00

Pochutnali jsme si náramně…
porce byla jedno stehýnko a půlka hermelínu, zbytek věcí úměrně tomu.
Nedávala jsem oliváč, ale máslo.

Měla jsem strach, co můj muž na ty brusinky, ale říkala jsem si, že když mu nevadí u svíčkové a v omáčce na grilované maso, že by mohly projít bez řečí a prošly :D
Prý mám uložit do „oblíbených“ a rozhodně se k nim občas vrátit :D

Kuřecí paličky

Odkaz na uvaření

georgehradec 18.03.17 16:42

Dobré, levné a doporučující.

Citronová jogurtová bábovka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.03.17 14:50

Výborná bábovka, pečená byla za 45 minut.
Jogurt použit Hollandia, cukru jen deset deka a vanilkový jsem nepřidávala…

Jednoduché fazole

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.03.17 12:15

Jednoduché, ale vynikající!
Slaninu jsem použila pro svoji porci libovější, muž si dal jen se špekem.
Fazole jsem použila z naší úrody, takové ty strakaté (červeno-bílé) :)

Kuřecí paprikáš - Paprikás csirke

Odkaz na uvaření

daduuja 17.03.17 20:36

Z kuřecích špalíčků a bez smetany. Příloha, sice kupovaná, ale připravená podle receptu - http://www.labuznik.cz/recept/tarhona/.
Výborné, určitě zopakuji i se smetanou :-)

Jednoduché brambory

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.03.17 18:29

Dělám je dost často už spoustu let :)
Až dnes koukám, že jsou i zde…
Opět výborná večeře.

ZAPEKANÉ ÚDENÉ TOFU SO ZEMIAKMI

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.03.17 18:10

Tak toto je velmi dobré!
Vývar jsem měla v lednici zeleninový připravený na polévku, ale trochu jsem ho odebrala na tento recept.
Olivový olej nepoužívám (alergie), takže použito máslo.
Z doporučených sýrů použita Mozzarella.

Velikonoční ďábelská vejce

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.03.17 18:14

Výborné… pikantní tak akorát, určitě zopakujeme ještě vícekrát.
K tomu na sucho opečený toustový chléb a doporučená zelenina - opravdu moc dobré.

Dortíky s krémem z bílé čokolády

Odkaz na uvaření

Pavlínka19 16.03.17 10:40

Nepekla jsem dortíky, ale zkusila jsem recept použít na koláč. Ingredience i poměry jsem zachovala, jen jsem dala více mléka, aby bylo těsto tekutější a do krému jsem použila 2 plátky želatiny místo jednoho, aby byl dost tuhý. Upečený koláč jsem lehce vydlabala, nechala mu jen okraje a dovnitř jsem dala krém. Ten jsem posypala rozdrobeným těstem, do kterého jsem ještě přisypala skořici a „koření“ karamel a vanilka. Bylo to moc dobré, jen prý kraje koláče byly trošku sušší.

Omlouvám se za nekvalitní fotografie.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 254 Další »

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Karbanátky Karbanátky
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist