Kuře na kapustě

Kuře na kapustě

jkom dnes v 18:58 | Kapustu mám, kuře mám, si pochutnám

Čerstvé rýžové nudle v MW – Fresh rice noodles

Čerstvé rýžové nudle v MW – Fresh rice noodles

jolana dnes v 18:56 | "@birkana":http://www.labuznik.cz/profil/birkana/, :palec: :mavam:

Čerstvé rýžové nudle v MW – Fresh rice noodles

Čerstvé rýžové nudle v MW – Fresh rice noodles

birkana dnes v 15:27 | "@suzanka":http://www.labuznik.cz/profil/suzanka/, další recept a inspirace se spoustou fotek: thewoksoflife*com/2014/06/beef-chow-fun-noodles "(před použitím vyměň hvězdičku za tečku) .{color:blue}" :think: Nudle se v Thajsku krájejí alespoň na 1/3 palce (8 mm), jak se píše i zde: thewoksoflife*com/2016/01/homemade-rice-noodles Držím palce, ať se podaří a chutnají :mavam: *Příspěvek upraven 24.02.17 v 15:31*

Čerstvé rýžové nudle v MW – Fresh rice noodles

Čerstvé rýžové nudle v MW – Fresh rice noodles

suzanka dnes v 13:55 | Líbí se mi to, určitě zkusím, hlavně kvůli tomu že v Thajsku jsme jedli dost široké nudle a ty se nedají u nás sehnat :potlesk: :potlesk:

Smažené taštičky Pakaurí

Smažené taštičky Pakaurí

Zuzka1973 včera v 17:19 | Ta mouka, jak kupuju já, tak je dost jemná... dělala jsem z ní už sušenky, placky (palačinky), knedlíčky do polévky, mám v zásobě další recepty k vyzkoušení... Docela dost jsem jich našla na pinterest, sice hlavně v angličtině, ale je jich tam více (i v jiných jazycích).

Smažené taštičky Pakaurí

Smažené taštičky Pakaurí

birkana včera v 16:43 | "@Labužník jandule02":http://www.labuznik.cz/profil/labuznik-jandule02/, těsto by se drobilo, pokud by mouka byla hrubší. Těsto musí být tužší, ale ne příliš lepivé. Vyvaluje se lépe s pomocí fólie (mikroten nebo ještě lépe teflonová podložka). Já pracovala na vále a jemně jsem podsypávala - těsto má přece jen tendenci se trochu přilepovat. Taštičky se dělají dobře, hned je vkládám do oleje; jakmile se "zatáhnou", povrch zpevní a dobře se s nimi manipuluje.

Smažené taštičky Pakaurí

Smažené taštičky Pakaurí

Zuzka1973 včera v 12:37 | "@Labužník jandule02":http://www.labuznik.cz/profil/labuznik-jandule02/ - já ji kupuji v prodejnách se zdravou výživou, není zase tak drahá a pracuje se s ní docela dobře... Je asi vícero výrobců, já kupuji od českého výrobce, na etiketě mají takového kresleného motýla... Mám receptů dost z z různých druhů mouky, ale tenhle ještě ne... Konkrétně z čočkové mouky jsou docela dobré sušenky :)

Smažené taštičky Pakaurí

Smažené taštičky Pakaurí

Labužník jandule02 včera v 12:22 | Akorát asi nemám jak udělat čočkovou mouku. Mimochodem, není to těsto drobivé?

Smažené taštičky Pakaurí

Smažené taštičky Pakaurí

Zuzka1973 21.02.17 19:52 | To si hned ukládám - hlavně s tím lilkem se na to dost těším :potlesk:

Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

Vepřový bůček pečený v zelí - tak se dělá u nás

jkom 19.02.17 20:23 | Peklajsem takhel kureci s troskou slaniny, bucek zkusim

Pissaladière

Pissaladière

Vasili 18.02.17 21:27 | A já si už dovedu dnes představit, jak se cítila má babička, když řekla:"Za Austrie bylo..." a já ji opravoval: "Ne za Austrie... ale za Rakouska babičko..."

Kuřecí maso s řapíkatým celerem

Kuřecí maso s řapíkatým celerem

Majkl16 18.02.17 12:22 | Nazdar, teď baštím tuto dobrotu, brečí, jak to pálí, ale to neva, je to super :dance:

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

Putin 18.02.17 11:47 | A asi jsem se toulal po špatném konci Itálie, ale byla to nejhorší pizza jakou jsem kdy jed. :mrgreen: Ta nejlepší byla restaurace Etna v San Diegu. To už je dávno. :(

Porchetta podle Florentyny

Porchetta podle Florentyny

esk 18.02.17 06:17 | Dlouho jsem se odhodlávala. Fenykl v mase, chm, chm. Já ho nerada. Tak jsem zvolila navrhovaný koriandr. A můžu říct slovy manžela-nezvyklé, ale výborné. :potlesk: Budeme rozhodně opakovat.

Papriky plněné mletým masem (v mikrovlnce)

Papriky plněné mletým masem (v mikrovlnce)

tettka 17.02.17 21:28 | Vidím, že je to úplně naopak :jazyk:. Tento recept sem autorka vložila 17.8. 2004. Někdo recept zkopíroval s malou úpravou na stránky rozhlasu.cz 5.6. 2013!!! :mrgreen:

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

casino 17.02.17 15:42 | ...sám si ale myslím, že jsem spíše jako kyselina :) leč "@Tonik007":http://www.labuznik.cz/profil/tonik007/ nesouhlasím s vámi. Ani v Neapoli pečená neapolská pizza nemusí být to pravé ořechové :zed: A to se snažím zapomenout na Tiramisu které nám nabídli v nejlepším hotelu v Palinuru, grrr :roll:

Papriky plněné mletým masem (v mikrovlnce)

Papriky plněné mletým masem (v mikrovlnce)

casino 17.02.17 14:37 | "@malyLibor":http://www.labuznik.cz/profil/malylibor/ Je fakt, že jak soudruhům, tak autorce z 1. odstavce postupu zdrhlo v ingrediencích zmíněné mleté maso 8o No, ale i podprůměrný netydýt by si s tím poradíl, jestlisenepletu, že :mrgreen:

Tuňákový koktejl

Tuňákový koktejl

birkana 17.02.17 14:25 | "@Eja":http://www.labuznik.cz/profil/eja/, "@casino":http://www.labuznik.cz/profil/casino/, dík za nápady :kytka: :palec:. Nechala jsem se inspirovat. Sice recept by už autor vůbec nepoznal, ale bylo to chutné. Vzala jsem malou plechovku tuňáka (maso jsem jen lehce rozdělila), smetanový jogurt v množství, aby se hmota spojila (už žádnou majonézu), trochu červené cibule (šalotku nemám), doma drcené chilli (samotný lusk bez semínek), koňak, velký dílek červeného grepu zbavený vrchní blány a jemně nasekaný, sůl a pepř. Určitě budu opakovat, použiju jako předkrm pro hosty. Servírovat budu na salátových listech s nasucho opečenou bagetou.

Papriky plněné mletým masem (v mikrovlnce)

Papriky plněné mletým masem (v mikrovlnce)

malyLibor 17.02.17 14:10 | Nechci být zbytečně protivnej, ale zkoušel podle tohoto receptu někdo to jídlo uvařit? Nebo přečetl si někdo aspoň ten recept? Jako když už odněkud něco okopíruju, tak bych si to mohl aspoň přečíst, abych nebyl za blbce. Když už to autorka kopírovala ze stránek českého rozhlasu http://www.rozhlas.cz/brno/recepty/_zprava/plnene-papriky-do-mikrovlnky--1220586 , tak si to měla nejdřív přečíst a pak by zjistila, že tento recept je trošku špatně. Mluví se tam o nějaké masové směsi, kterou se mají naplnit papriky, ale nikde se nepíše, kde se ta směs vezme a z čeho se smísí. Vím, soudruzi v rozhlase asi udělali chybu, ale jen tupoun to tupě překopíruje se stejnou chybou. No, nic, plněné papriky v mikrovlnce nebudou. Místo toho sjem si udělal masové placičky s dušenou paprikou. Stejné suroviny, jen jsem přidal kapku červeného vína :cert:

Tuňákový koktejl

Tuňákový koktejl

casino 16.02.17 23:40 | No, já bych část masa nechal v kouscích a uložil ho na trhaném salátu (ledový je nejlepččí) a převrstvil tuňákovou jogomajonézou (+ špetka chilli vločkek) a zlehka zastříkl alkoholem (vodka), ale nebránil bych se ani Peach brandy, ba ani Limoncello či Cointreau by nemuselo být špatné, ale chápu, že chuťový kontrast + sladkost každému nemusí vyhovovat :mavam:

Pissaladière

Pissaladière

hippolyta 16.02.17 21:08 | Zdenneu, zasmála jsem se. Teď (pod vlivem poslední filmové adaptace) čtu Vinnetoua, vydání z roku 1943 a tam se Indiánům říká "Indsmani" :- ). Ale pořád lepší, než když se dnes nastávající mamince bude říkat "těhotná osobo".

Tuňákový koktejl

Tuňákový koktejl

Eja 16.02.17 21:02 | "@birkana":http://www.labuznik.cz/profil/birkana/ jednoporcovka - malé RioMare, lžička majonézy, lžička řeckého jogurtu, lžička na mikrorozměry nasekané šalotky, lžička nastrouhané pomerančové kúry, stříknutí limetkové šťávy, bílý pepř, špetka soli. Výsledný dojem bych jako vlažný rozhodně nehodnotila. Příjemný závěr hektického dne. :mavam:

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

Tonik007 16.02.17 19:25 | Vy jste mě pobavil kolego s tím Eidamem... Proč musíte i na takových fórech nazývat slaný koláč "Neapolskou pizzou". Rád bych, aby lidé opravdu věděli co Neapolská pizza je a jak chutná. To, co udáváte ve Vašem receptu, rozhodně Neapolská pizza není... Stačí, že nám takové hnusy podávají v našich "Italských pizzeriích"...

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

ucitelas 16.02.17 18:20 | Úvod Netřeba popisovat, jak se dělá těsto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tuňákový koktejl

Tuňákový koktejl

birkana 16.02.17 17:48 | "@Eja":http://www.labuznik.cz/profil/eja/, fotka je možná "jedlá" díky barevným kontrastům - zdobení (citrón, kapie, vrcholový řízek z větvičky mandarinky), použité nádobě, potištěnému ubrousku a modrobílému ubrusu :oops:. Koktejl sám o sobě byl naprosto fádní. Já dodržela recept, ale určitě neuškodí chuť jemně osvěžit šalotkou. Plus kůra citrusů. Vyzkoušej a pak dej vědět :mavam:. P. S. Koňak jsem dala letitý gruzínský, možná francouzský by "navoněl" výrazněji.

Tuňákový koktejl

Tuňákový koktejl

Eja 16.02.17 16:38 | Můj dojem z fotky je naopak velmi vřelý, pokud mne paměť neklame tak jednu konzervičku doma mám a jen přijdu domů tak po ní sáhnu (dušená kapusta s bramborem počká...). Trošička hodně najemno šalotky si myslím prospěje. Zaeexperimentuji asi taky s citrusy, pár strouhnutí pomerančové kůry :think: :mavam:

Pissaladière

Pissaladière

zdenneu 16.02.17 10:41 | Pan Vasili je neuvěřitelně vzdělaný člověk (četla Mauroise a dokonce i Caesara!), takže ho nikdo nemá právo kritizovat. pan Casino je takové bodré moravské chlapisko (s mančaftem) a hippolytě to neuvěřitelně vtipně nandal (koza - haha) ve starší literatuře se běžně používá termím Londn... a jak koukám, apetit je docela inspirativní časopis

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

Putin 16.02.17 09:42 | "@casino":http://www.labuznik.cz/profil/casino/, nojo, to jsem přehlíd. A ten čas? Opravdu každá trouba peče jinak, to je pravda. Já se naučil dát troubu na tu nejvyšší teplotu, nahřát pizzový kámen a na něm pak péct. Čas je do 10 minut.

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

casino 15.02.17 23:20 | No, že to někdo peče hodinu je jeho věc (třeba mu blbě peče pec, že :mrgreen: Že ale na "neapolskou .{color:red}" pizzu použije "polohrubou .{color:red}" mouku, tak to se okecat nedá :mrgreen: (chvíli jsem zvažoval, že pod rcp kliknu na tlačítko NAHLÁSIT RECEPT... nejsem ale bonzák, tak jsem neklikl, ale "Bůh ochraňuj královnu a labužníky" :mrgreen:

Slezská zelňačka

Slezská zelňačka

jolana 15.02.17 23:00 | No jo...my chudbny len kukame... 8o :lol: PS:s pani manzelkou romanticka vecera pri svieckach, valentin po domacku...len co ste tlkli v tom maziari?.. ;)

Slezská zelňačka

Slezská zelňačka

Vasili 15.02.17 21:55 | Tož normálně, ta slezská klobása je už v zelňačce obsažená, ale my jsme si dovolili připojiť přídavný obrázek pro bohatší rody, kterým klobás není nigdy dosť!

Slezská zelňačka

Slezská zelňačka

jolana 15.02.17 20:00 | Tou klobaskou sa to zajeda?!..super! *Příspěvek upraven 15.02.17 v 20:00*

Slezská zelňačka

Slezská zelňačka

Vasili 15.02.17 18:55 | Zapomněl jsem tam napsat, že ty fotky jsou z našeho uvaření s mou ženou.

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

ucitelas 15.02.17 15:46 | "@Eja":http://www.labuznik.cz/profil/eja/ vtip jsou i olejovky a cibule.

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

ucitelas 15.02.17 15:45 | Těsto na pizzu - jeden recept Loupaná celá rajčata, máčením - 1 (14 unce), může Olivový olej - 1 polévková lžíce Oregano - 1/2 čajové lžičky Sůl a pepř - podle chuti Čerstvé buvolí nebo kravské mléko mozzarella, nakrájené na tenké kolech - 1 libra Olivový olej - pro mrholení

Krůtí medailonky v kopřivovo-zeleninovém těstíčku

Krůtí medailonky v kopřivovo-zeleninovém těstíčku

birkana 15.02.17 12:25 | "@3jirka":http://www.labuznik.cz/profil/3jirka/, u nás ještě leží 20 cm sněhu a ty už máš do kuchyně mladé kopřivy 8o ;)

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

Eja 15.02.17 10:55 | Ale "hlavně":http://www.labuznik.cz/recept/hledani/zakladni/?q=neapolsk%C3%A1+pizza&sa=Hledat

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

Zuzka1973 15.02.17 10:33 | Eidam bych neřešila - ten je přeci nahraditelný, každý dle svých možností, já se nestydím přiznat, že když u nás na vsi jiný sýr prostě neseženu, ten eidam si na pizzu strouhnu také. ;) Mate mě spíš ta hodina pečení... Ať jsem zkoušela pizzu z jakéhokoli těsta (než se mi povedlo najít to "naše" - pro nás ideální, hodně jsem experimentovala s různými těsty), vždy to byla záležitost poměrně rychlá, hodinu nepeču ani bábovku... Jsem sice zastáncem toho, že není většinou dobré držet se otrocky časových údajů v receptech, neb každá trouba peče jinak, ale pizza je jídlo, které vyhledávají často i začátečníci, kteří mají tendenci se těch údajů držet zuby nehty, proto bych se přimlouvala o úpravu toho údaje... :kytka:

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

Putin 15.02.17 09:53 | "@Eja":http://www.labuznik.cz/profil/eja/ podivné že? Sypat neapolskou pizzu eidamem? :mrgreen:

Těsto na neapolskou pizzu

Těsto na neapolskou pizzu

Eja 15.02.17 09:35 | Neapolskou pizzu sypeme eidamem a pečeme hodinu??? To je vtip??? :think:

Pissaladière

Pissaladière

hippolyta 14.02.17 22:37 | Nevraživost je mi cizí, jen jsem někdy prostořeká. Omluvy nejsou potřeba. Hezký večer.

Syrob z řepného cukru

Syrob z řepného cukru

terej 14.02.17 22:33 | Musí se vařit tak dlouho, až pořádně zahoustne a také ztmavne. :cert:

Pissaladière

Pissaladière

Vasili 14.02.17 21:30 | Já nevím, jak Francie. Já byl jen v Provence a Azurovém pobřeží. Ale přečetl jsem si Dějiny Francie od André Mauroise, Starofrancouzské legendy, Zápisky o válce Galské od Caesara, Napoleonův životopis atd, Ch. Laclose a jeho Nebezpečné známosti. Ale netušil jsem, jak se zde bazíruje na interpunkci a znaméncích. Tak pardon, ale především oslavme svátek Sv. Valentýna a zapomeňme na nevraživost! :srdce: :srdce: :srdce: *Příspěvek upraven 14.02.17 v 21:39*

Pissaladière

Pissaladière

hippolyta 14.02.17 21:23 | A krásná Drôme, hory, kopce, údolí, levandule a med... A pak přes červený Rousillon dolů na jih, domů, do Nice :- ). Plněné sardinky, marinované papriky, olivy, růžové víno, ryby, ryby, Chagall, vůně ve větru... člověk se nechá unést raz dva.

Pissaladière

Pissaladière

Vasili 14.02.17 20:39 | Kdo z nás tam byl a znovu by chtěl být? Ještě alespoň jednou navštívit kaňon du Verdon, Avignon (sídlo papežů a místo narození Slavíka z Avignonu Mireille Mathieu), Nice, Castellane, Moustiers s jeho hvězdou mezi skalami a fajánsem. A hrady albigenských- katarů. Pověst praví, že půda Provence je rudá krví (doly na rumělku tam byly četné) sta tisíc loupeživých germánských Teutonů, kterým tam hroby připravil římský vojevůdce Marius (strýc Caesara). A středověk truvérů a jejich idolu Eleonory Akvitánské, krásné a smyslné, skandalistky, milovnice krásy, písní, poezie, moci a královny Francie i Anglie. Promiňte, nechal jsem se unést. Ale chtěl bych tu krajinu ještě znovu navštívit a pár dalších než odejdu. *Příspěvek upraven 14.02.17 v 20:43*

Pissaladière

Pissaladière

hippolyta 14.02.17 20:10 | A Vasili, že se Vám to taky tak víc líbí? Když máte tu Francii rád. Nevím, proč se někteří tak čílí, že když se napíše název v cizím jazyce, měl by být napsán správně. Ale píšete, že recepturu jste sám odvodil, tak jste klidně mohl dát "podle Vasili", proč ne. Hezkej večer, mmééé :- ).

Pissaladière

Pissaladière

Vasili 14.02.17 18:20 | Čtouc lání koz, zkroušeně zpřesňuji název receptu i snad původní zdroj, který jsem již uvedl v púvodním úvodním slovu. A jesti i tak má interpunkce nepřijde vhod, pak je mi líto, asi zkažený jsem rod! :srdce:

Ovocný koláč z jogurtů

Ovocný koláč z jogurtů

Hanalepeska 14.02.17 11:12 | DĚKUJI TAK JÁ JDU NA VĚC DÁM VĚDĚT JAK TO DOPADLO JU?

Ovocný koláč z jogurtů

Ovocný koláč z jogurtů

casino 14.02.17 10:51 | "@Hanalepeska":http://www.labuznik.cz/profil/hanalepeska/ Pékávám cosi podobného a k odměřování všech surovin používám kelímek od v rcp použitého jogurtu (asi 200ml) :) TECHNICKÁ Grrrrrrrrr :zed: Ffšimli jste si, že když přidáte další nick (chtěl jsem zalaškovat s autorkou, že patrně používá jogurty ve skle :mavam: ) TAK SE VŠE CO UŽ BYLO V KOMENTÁŘI NAPSÁNO SMÁZNE? :pocitac:

Ovocný koláč z jogurtů

Ovocný koláč z jogurtů

Zuzka1973 14.02.17 09:45 | "@Hanalepeska":http://www.labuznik.cz/profil/hanalepeska/ - já dávám cca 300g (nevážím, ale je to vždy lehce nad polovinu půl kilového balení Hollandia bílého...) Dávám jogurt od oka a zatím vždy v pohodě, neutopily se ani švestky. Tak bych počítala, že jeden kelímek 150g při tekuté konzistenci a při použití pořádného jogurtu může být kelímek klidně dvou set gramový. Já používám Hollandia selský. Skleničku používám "dvou-deckovou".

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2353 Další »

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist