Sírovec na kari-omáčce

Sírovec na kari-omáčce

p.pelcik včera v 05:34 | Můžu jen doporučit. Moc dobrý.

Karlovarské oplatky

Karlovarské oplatky

birkana 28.05.17 08:36 | "@Wolfg":http://www.labuznik.cz/profil/wolfg/ tady položil 27. 11. 2011 otázku: **Našly by se i recepty na sýrové oplatky, ale kde je péct?** Nyní se už dají objednat elektrické oplatkovače v e-shopech. V různých provedeních a za různý peníz. Já si jeden právě koupila. Zkoušet budu příští týden. Odkaz na obchod psát nebudu (z pochopitelných důvodů); stačí jen do vyhledávače napsat heslo "oplatkovač", příp. připsat "e-shop" a několik obchodů se vypíše :think:.

Rozteky s tofu

Rozteky s tofu

Lyduska 27.05.17 19:45 | Práve som zamiesila cesto na tieto rožteky. Podľa doporučenia som pridala cca. 100 ml mlieka do cesta a s cestom sa dobre pracuje. Je vláčne.

Palačinky s kedlubnami

Palačinky s kedlubnami

daduuja 26.05.17 14:27 | "@Lyduska":http://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ a chutné jsou :-) Mě zlákaly právě ty oříškové palačinky, moc dobře se pečou a pokud je moc neosolíš, tak půjdou naplnit i nasladko :mavam:

Palačinky s kedlubnami

Palačinky s kedlubnami

Lyduska 26.05.17 12:04 | Už niekoľko dní myslím na palacinky :-) a tieto vyzerajú chutne.

Rebarborový koláč s kokosovým krémem

Rebarborový koláč s kokosovým krémem

daduuja 25.05.17 19:58 | "@Eja":http://www.labuznik.cz/profil/eja/, protože jsem zapomněla dát kokos do krému, takže vypadá jinak. Krájela jsem vlažný a krém opravdu vytékal, chce ho nechat úplně vychladnout, a ač byl opravdu výborný, ten kousek na fotce se mi nelíbí :mavam:

Sekaná (další verze pro Zuchlu)

Sekaná (další verze pro Zuchlu)

Labužník jandule02 24.05.17 12:13 | Když je dobrá, tak fajn. Většinou má však odporně růžovou barvu - asi se při nakládání používá rychlosůl? Taky se stává, že je hodně slaná. Mám raději sekanou domácí, z doma namletého masa, mimochodem, kdysi mi někdo poradil dát do sekané smaženou cibulku (ne do hněda, ale tak do zlatova), vůbec to není špatné. Česnek a majoránka patří u nás do karbanátků.

Sekaná (další verze pro Zuchlu)

Sekaná (další verze pro Zuchlu)

Pavel10 23.05.17 23:53 | Nwevím kde se berou ty receoty na klasickou sekanou, Základem je prát z hovězího naloženého masa masa s vodou ale ne moc a namleté ne na moc jemno vepřové a též naložené maso. a ne moc libové. Prát vymícháme a potom přidáme mleté vepřové, osolíme, trochu mušk. květu a zamícháme a nakonec přidáme nakrájenou slaninu a opět jemně vymícháme. Takže žádný pepř a majoránka ta jen do Bavorské sekané a uděláme šišky a pečeme ponořené ve vodě aby koukal jen vršek a až se opeče tak to otočíme. Dobré je dátui do sekané ledovou tř횡a nebo jen na povrch aby se vztvořila kríásná kůrčička. A také žádná mouka nebo cibukle a nebo česnek tyto suroviny jen pro toho co to má v sekané rád ale domzákladní to nepatří. A jen tak pro zajímavost do sekané pokud je maso naložené se vejde až 30 % vody ale nesmí se to přehnat aby to vázalo a to je závioslé na tom jak váže masso voduTo je základ a každý ať si to jinak dochutí podle svého ale takováto sekaná je opravdu cítit hlavně po mase A pokud se dělá sekaná jen z vepřového tak se to vepřové též naložené i několik dní potom zpracuje na kutru na jemný prát ale tam to je lepší když je maso libovější aby při pečení nevytekla šťáva. A dochutit potom jak to komu vyhovuje..

Rebarborový koláč s kokosovým krémem

Rebarborový koláč s kokosovým krémem

Eja 23.05.17 10:58 | "@daduuja":http://www.labuznik.cz/profil/daduuja/ Taky se na něj chystám, všechno od Lydie je vždycky výborné. Proč jsi nepřidala tu hezkou fotku k receptu??? :mavam:

Rebarborový koláč s kokosovým krémem

Rebarborový koláč s kokosovým krémem

daduuja 22.05.17 17:08 | "@lydia":http://www.labuznik.cz/profil/lydia/, je voňavý, ne moc sladký, prostě výborný. Nemám kulatou koláčovou formu, pekla jsem v oválné, je nižší a menší než 26cm, takže mi 1/3 krému zbyla, ale už vím, co s ním :-) Pochopitelně jsem kokosové hoblinky do krému zapomněla dát, takže jsem skoro upečený koláč jen posypala a nechala je zrůžovět. Dík za recept!!

Zelňačka co jí nikdy není dost

Zelňačka co jí nikdy není dost

Zuzka1973 16.05.17 19:21 | Super… Jen jsem použila jen vývar, maso jsem potřebovala jinam, ale přihodila jsem zbytek žampionů… Brambory jsem měla zbylé, už uvařené, od oběda...

Uhlířina skutečně chudinská

Uhlířina skutečně chudinská

Zuzka1973 13.05.17 14:05 | Vynechala jsem houskové knedlíky - neb nebyly k mání :) Ale i jen z bramborových a z brambor to bylo super. Hlavně jsem byla zvědavá, jak to chutná s pepřem, u nás se dělá uhlířina (havířina, grenadýrmarš…) se sladkou paprikou nebo bez ní, ale se slaninou. Musím říci, že s čerstvě drceným pepřem to opravdu nemá chybu, díky za rozšíření mé sbírky různých variant tohoto jednoduchého, leč vynikajícího pokrmu :)

Pomazánka z uzeného tofu - jednoduchá

Pomazánka z uzeného tofu - jednoduchá

Zuzka1973 12.05.17 14:03 | Dnes opět nezklamala - jogurt použit opět Hollandia, koření vynecháno - nahradila ho posekaná pažitka a posekané kopřivy :kytka: K tomu domácí chléb a kopřivový čaj... Řekla bych, že s těmi čerstvými natěmi je to ještě lepší :srdce:

Drožďová pomazánka s ředkvičkami (bez mléka)

Drožďová pomazánka s ředkvičkami (bez mléka)

birkana 12.05.17 10:26 | Vyzkoušená varianta: místo hořčice rajčatový protlak.

Drožďová pomazánka s ředkvičkami (bez mléka)

Drožďová pomazánka s ředkvičkami (bez mléka)

Zuzka1973 11.05.17 17:45 | Výborná pomazánka, myslím, že tuto variantu by snědli i ti, kdo droždí moc jinak nemusí...

Ředkvičkový mozeček

Ředkvičkový mozeček

Zuzka1973 11.05.17 10:07 | Výborné, jako vždy :) Jen místo oleje používám máslo. Ředkvičky, vajíčka, cibule i pažitka z vlastního zdroje ;)

Jogurtové ředkvičky (lehké)

Jogurtové ředkvičky (lehké)

Zuzka1973 10.05.17 09:49 | Velmi dobré a příjemně jarní :kytka: Petrželku mám na záhonu ještě takovou "nemastnou - neslanou", tak jsem do toho posekala trochu pažitky - té máme na rozdávání :) Napřed jsem nechápala diskuzi, ale po přečtení receptu poslušně hlásím, že splněno do puntíku: šunka nakradena (ukradla jsem si ji pár plátků z mužova balíčku, který měl připravený k svačině do práce (měl jí tam přes dvacet deka, tak jsem mu to zarovnala na dvacet, aby neměl tak těžkou tašku ;) ).

Sedmiminutový koláč v mikrovlnné troubě

Sedmiminutový koláč v mikrovlnné troubě

hadashka 09.05.17 11:16 | Tohle znám, ale dávám ještě do těsta džem ( nejlíp malinový), asi dvě lžíce. Stává se tím vláčnější. A ještě kakao holandského typu. *Příspěvek upraven 09.05.17 v 11:18*

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Lyduska 08.05.17 12:21 | "@daduuja":http://www.labuznik.cz/profil/daduuja/, mas pravdu!

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

daduuja 08.05.17 11:05 | "@Lyduska":http://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ a proč ne? - http://www.tomusimzvladnoutsam.cz/kvasene-probioticke-fazole-recept-proti-nadymani/:-)

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Lyduska 08.05.17 09:51 | "@daduuja":http://www.labuznik.cz/profil/daduuja/, vyrobiť doma omáčku z čiernej fazule by bolo určite zaujímavé. Ale... fermentované fazule? :-) Tofu mám 450 g balenie, z obchodu s ázijskými potravinami. To je - ako sa zdá - asi viac ako autor použil.

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

daduuja 07.05.17 22:32 | "@Lyduska":http://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ Je to ona :-) Ještě jsem koukala tady - http://www.labuznik.cz/recept/asijska-omacka-z-cernych-fazoli-black-bean-sauce/ a tady - http://www.labuznik.cz/recept/black-bean-sauce-omacka-z-cernych-fazoli/ :-) Když kupuju tofu přímo v tržnici, domácí, tak jsou kostky 300g, jinak v obchodech mají kolem 200g. Alespoň ty, které jsem viděla :-) Ať ti chutná! :mavam:

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Lyduska 07.05.17 20:49 | Koľko je 1 balíček tofu?

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Lyduska 07.05.17 19:23 | "@daduuja":http://www.labuznik.cz/profil/daduuja/, dnes som bola v 3 obchodoch s azijskymi potravinami a podarilo sa mi kupit "tuto omacku":http://www.finefoodspecialist.co.uk/black-bean-garlic-sauce/. Recept sa chystam vyskusat v blizkej buducnosti.

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

daduuja 07.05.17 15:53 | "@Lyduska":http://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ myslím, že v ingrediencích je to popletené, určitě má být pasta nebo omáčka z černých fazolí, tu koupíš v asijských prodejnách :mavam:

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Japonské nudle udon s brokolicí a tofu

Lyduska 07.05.17 14:51 | "Olej z cernych fazoli" - vie niekto poradit, kde sa da zohnat?

Pečené kuře na žampionech

Pečené kuře na žampionech

Lyduska 06.05.17 21:17 | Toto jedlo je veľmi chutné. Vyskúšala som raz, dáávno. Budem musieť zopakovať.

Glazůra z meruňkové marmelády

Glazůra z meruňkové marmelády

Petacloui 06.05.17 19:47 | "@Eja":http://www.labuznik.cz/profil/eja/ děkuji moc :) mě rum nevadí, takže vyzkouším s rumem :)

Glazůra z meruňkové marmelády

Glazůra z meruňkové marmelády

Eja 06.05.17 06:47 | "@Petacloui":http://www.labuznik.cz/profil/petacloui/ samozřejmě můžeš, pokud máš domácí s většími kousky ovoce, tj. džem, tak se to při propasírování ztratí. Dá se použít i chuťově neutrální alkohol, třeba vodka - komu vadí chuť rumu...(jako třeba mně)

Glazůra z meruňkové marmelády

Glazůra z meruňkové marmelády

Petacloui 05.05.17 23:25 | Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat můžu tu glazuru dělat i z domácí marmelády, nebo musí být kupovaná? děkuji

Rychlé hrníčkové perníkové řezy

Rychlé hrníčkové perníkové řezy

Zuzka1973 05.05.17 15:27 | Tak tyhle řezy u nás hodně bodují: minulý víkend s námi byly na závodech v Hořovicích, z dvojité dávky - a zmizelo vše :kytka: Akorát jsou v troubě zas - tentokrát s námi pojedou na Podbrdskou rally... Díky moc za tento recept, úplně nejlepší je upéct den předem, nechat pod pod utěrkou ve formě a načít druhý den :palec: :palec: :kytka:

Štrůdl s hlívou

Štrůdl s hlívou

alena45 04.05.17 17:13 | Mala som hodne hlivy. Urobila polievku a zvyšok som opražila na oleji, osolila, okorenila, keď bolo hotovo, pridala nastrúhanú Nivu a veľkúú lyžicu bazalkového pesta. Zamiešala, nechala vychladnúť a urobila tento závin. Výborné. Dík za inšpiráciu.

Slaný koláč z listového těsta s brokolicí a řapíkatým celerem

Slaný koláč z listového těsta s brokolicí a řapíkatým celerem

casino 03.05.17 20:59 | Obzvláště vypečená fotečka :potlesk: Dokonce na ní lze vidět, jak podle se těsto zachová když se mu zabrání v jeho přirozené touze po listování... :) :mrgreen: :roll:

Originální Drožďovka

Originální Drožďovka

Zuzka1973 03.05.17 18:11 | Výborná polévka, jen jsem vynechala ten masox, abych nepokazila chuť - bez něj to bylo velmi dobré, mám ráda, když v jídle cítím původní chuť všeho, co do ní dám a masox mívá tendenci vše „unifikovat“… Masox nezatracuju, vím že se dnes seženou i kostky bez glutamátu (on ani ten glutamát by neměl být úplně vyřazen), ale prostě mi opravdu nesedí chuťově… Proto to zmiňuji pro lidi, kteří ho také nechtějí z různých důvodů používat, že to jde úplně skvěle i bez něj, nedávala jsem ani vývar - jen čistou vodu a tu kapku vody z namočených hub. Ředila jsem jen na „litr“, podle toho jsem tedy uzpůsobila dávku všeho…

Vepřový řízek Ljuba

Vepřový řízek Ljuba

HelcaK 01.05.17 09:14 | Děkuji opožděně @123 Veronika, do diskuze, kde jsem pátrala před lety po orignálním receptu na Ljubu mi kdysi vložila originál recept. sice bez dovolení, ale cituji:Helča K. - nejspíš už máte jiné starosti, ale kdyby náhodou jste sem nakoukla, třeba udělám radost :D Protože vím, jak jsem sama po léta pátrala po tom správném receptu, nebudu sobec a prozradím vám ten správný. Dá se použít kuřecí, vepřové i hovězí maso. To hovězí je původně základem receptu. Vepřové nebo hovězí naklepejte, kuřecí není třeba. Maso osolte, potřete rozmačkaným česnekem (podle chuti a množství masa)můžete i opepřit, zakapejte olejem a nechte v zavřené krabici do druhého dne uležet v lednici. Před smažením si připravíme asi čtyři bílky, do nich cca 4-6 stroužků česneku (opět podle chuti), sůl a rozšleháme vidličkou. Do jiné misky si dáme strouhanku, ve které řízky obalujeme, než je dáme do bílků. Obalíme v bílku a rovnou do oleje. Nejdou dělat dopředu a lepší jsou z friťáku. Do bílků se může rozšlehat i cca 1 lžíce hladké mouky, jen na spojení. ALe pozor, nepřehnat, pak by nevyběhly. Já ji nedávám. Nelekněte se, když se po vložení do horkého oleje bílek „rozběhne“, poslušně se zase vrátí tam, kam patří - na řízek. *Příspěvek upraven 01.05.17 v 09:18*

Jarní salát řepa – kopřiva

Jarní salát řepa – kopřiva

birkana 29.04.17 18:57 | "@Eja":http://www.labuznik.cz/profil/eja/, dík za pochvalu. S těmi třešněmi to byla naprostá improvizace. Já se totiž inspirovala spoustou receptů na saláty. Na ruskojazyčných stránkách (russianfood.com) hojně do různých salátů (rybí i bramborové) používají právě ty sušené švestky. Já je neměla, tak jsem tam šoupla třešně. A ono to vyšlo! Ty višně - dobrý nápad :kytka:. Budu je muset letos nasušit i když je to děsně umatlaná práce (vypeckovávání). Řekla bych, že se švestkami by salát nemusel být špatný, ale chuť by byla obyčejnější, tuctovější, prostě už ne tak neobvyklá :nevim:. S majonézou je sice salát poněkud tučnější, ale to se dá snadno vyřešit jogurtem :idea:.

Jarní salát řepa – kopřiva

Jarní salát řepa – kopřiva

Eja 29.04.17 16:23 | Krása :potlesk: Dovolila bych si nesouhlasit s nahražením třešní švestkami, podle mne kombinace s třešněmi je lepší - a co teprve s višněmi!!!

Domácí ochucená Tahini pasta

Domácí ochucená Tahini pasta

birkana 28.04.17 09:37 | Dělám (již několikrát) podle receptu ze stránek thespruce.com/tahini-sesame-seed-paste. Recept je na základní neochucenou pastu. Potřebujeme jen 5 šálků sezamových semen a 1,5 šálku olivového nebo rostlinného oleje; **žádnou vodu!** Semínka nasypu na plech a vložím do horké trouby. Pražím 5 - 10 minut, často míchám. Semínka nesmí hnědnout, pálit se. Pak nechám vychladit. Semínka pak nasypu do mixéru, přiliju asi 3/4 dávky oleje a mixuji asi 2 minuty. Konzistence by měla být hustá, ale tekoucí. Přídavkem zbytku oleje konzistenci upravíme na požadovanou. Dostaneme přibližně 4 šálky pasty. Uchováváme v chladničce v dobře uzavřeném obalu, měla by vydržet až 3 měsíce.

Kaviár z lilku

Kaviár z lilku

Zuzka1973 25.04.17 18:07 | To nemá jedinou chybu! Vlastně jednu jo - bylo toho málo :D Muž měl na opečeném toustovém chlebu, já na plátcích žitného chleba a spokojeni jsme byli oba… Dávám k oblíbeným: je to jednoduché a velice dobré. :srdce: Dobře vypadá i ten tip v komentáři od akiramka - vyzkouším časem též :kytka:

Vepřový záhorácký závitek

Vepřový záhorácký závitek

Pavel10 25.04.17 16:20 | To je správný Záhorák, ne ten z kýty nebo kotlety.

Švédské roštěnky

Švédské roštěnky

Eja 23.04.17 19:43 | Mooc pěkné. Kombinace kaprlat, sardelek, hořčice a smetany nikdy nezklame - aspoň mne ne. Hned bych si dala. :mavam:

Srnčí hřbet s olivami

Srnčí hřbet s olivami

daduuja 23.04.17 19:14 | "@Eja":http://www.labuznik.cz/profil/eja/ Nemám silikonové formy moc ráda, ale práce s nimi je fajn. Po pokusech s nafukovacími balónky na čokoládové korpusky jsem udělala mimo mističek i vejce, naplněné tvarohem a broskví. :mavam:

Bramborový koláč od prababičky

Bramborový koláč od prababičky

Zuzka1973 23.04.17 12:16 | Zkusila jsem variantu č. 2 - ze stejného důvodu, jaký je zmíněn v jednom z komentářů: Zaujalo mě to malé množství tuku a absence vejce… Použila jsem švestkovou marmeládu - koláč je výborný :) Ukládám k oblíbeným a moc ráda se k němu vrátím, protože mi hodně připomněl koláč, který pekla moje babička pod názvem „válečný“ :) Ráda vyzkouším časem i variantu první… :kytka:

Moravští vrabci podle Jiřiny Šejbalové

Moravští vrabci podle Jiřiny Šejbalové

Zuzka1973 23.04.17 12:11 | Recept znám již déle - mám kuchařku paní Šejbalové doma, po babičce… Ráda vidím, že je i zde :) Dnes jsme si je dali k bramborovým knedlíkům a se zelím, velmi dobrý nedělní oběd :) Použit hodně libový bůček (zbytek) nastavený zbytkem krkovice :) Knedlíky: http://www.labuznik.cz/recept/bramborove-rychloknedliky/

Bramborové rychloknedlíky

Bramborové rychloknedlíky

Zuzka1973 23.04.17 12:04 | Dnes k zelí a výpečkům - jednoduché, spolehlivé… a moc dobré! Měla jsem málo krupice a hrubá mouka došla - dosypala jsem tedy krupici do potřebného množství moukou polohrubou (cca jí byla necelá třetina množství) a i tak vše dopadlo na výbornou, z kila vařených brambor byly čtyři šišky… *Příspěvek upraven 23.04.17 v 20:08*

Staročeská zelňačka s klobásou

Staročeská zelňačka s klobásou

georgehradec 22.04.17 11:03 | Šunková klobása postačila a polevka chutnala i vnukovi (8let). Dobrý receptik a jednoduchy.

Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

ufo65 21.04.17 18:28 | Jdu to vařit! :pankac:

Maso s jalovcem

Maso s jalovcem

georgehradec 21.04.17 13:11 | Ještě něco, pro zvětšení objemu můžeme přidat k masu na plátky krájené žampiony. :pankac:

Maso s jalovcem

Maso s jalovcem

Zuzka1973 20.04.17 16:23 | Dík za vytažení receptu - to moc ráda vyzkouším :kytka:

Maso s jalovcem

Maso s jalovcem

georgehradec 20.04.17 12:49 | Koukám, dělám srnčí od Kollowratů jen já, ale rád a o5. :kytka:

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2359 Další »

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jahodový pohár Jahodový pohár
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist