Recepty - žlutý hrách

Recepty s žlutým hrachem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Žlutý hrách je bezlepková luštěnina pocházející ze Středomoří. Obsahuje vitamín B, vápník, hořčík, vlákninu a draslík. Používá se jako příloha k masu nebo do polévek. Má světle žlutou barvu. Jako každá luštěnina je i hrách mírně nadýmavý.

 Rady při nákupu

Žlutý hrách zakoupíte v každém supermarketu jako celý nebo půlený. Mezi těmito dvěma typy není žádný velký rozdíl. Někteří lidé ovšem tvrdí, že půlený je lépe stravitelný.

 Využití v kuchyni

Ze žlutého hrachu můžete uvařit hrachovou kaši se špekáčkem, pro rychlejší vaření je vhodné 24 hodin předem hrách namočit do vody. Oblíbená je také hrachová polévka. Pokud chcete z hrachu vytvořit vegetariánské jídlo, můžete ho podusit s mrkví a podávat s vařenými bramborami.

 Skladování

Tepelně neopracovaný hrách skladujte v suchu do 22°C, opracovaný hrách ponechte v lednici maximálně 2 dny.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Cuketové placky Cuketové placky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist