Recepty - vepřové kotlety

Více z Maso ».

Vepřové kotlety

Recepty s vepřovými kotletami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Kotletu bychom našli na boku u žeber, nejčastěji se proto prodává s kostí.

 Rady při nákupu

Kotlety koupíme v řeznictví, masně, uzenářství, obchodech s potravinami a supermarketech. Kupujeme hladké, nelepivé maso bez zápachu. Dle zamýšlené úpravy vybíráme kotletu s kostí nebo bez ní.

 Využití v kuchyni

Kotlety nejčastěji dusíme, pečeme, grilujeme, zapékáme. Hodí se k nim smetana, hořčice – Vepřové kotlety s hořčicí, zelenina, houby, víno, pivo, jogurt, luštěniny, uzenina, šlehačka, kysané zelí, ovoce, zelenina, bylinky, čerstvé tvarohové i tučné sýry – Vepřové kotlety na lučině.

 Skladování

Kotletu skladujeme v ledničce do tří dnů nebo v mrazáku několik měsíců.

 
 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
TOPlist