Recepty - vepřové kotlety

Více z Maso ».

Vepřové kotlety

Recepty s vepřovými kotletami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Kotletu bychom našli na boku u žeber, nejčastěji se proto prodává s kostí.

 Rady při nákupu

Kotlety koupíme v řeznictví, masně, uzenářství, obchodech s potravinami a supermarketech. Kupujeme hladké, nelepivé maso bez zápachu. Dle zamýšlené úpravy vybíráme kotletu s kostí nebo bez ní.

 Využití v kuchyni

Kotlety nejčastěji dusíme, pečeme, grilujeme, zapékáme. Hodí se k nim smetana, hořčice – Vepřové kotlety s hořčicí, zelenina, houby, víno, pivo, jogurt, luštěniny, uzenina, šlehačka, kysané zelí, ovoce, zelenina, bylinky, čerstvé tvarohové i tučné sýry – Vepřové kotlety na lučině.

Tip Labužníka

Na AkčníCeny.cz zjistíte, kde teď tato ingredience stojí nejméně.

 Skladování

Kotletu skladujeme v ledničce do tří dnů nebo v mrazáku několik měsíců.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist