Recepty - nízký roštěnec

Více z Maso ».

Nízký roštěnec

Recepty s nízkým roštěncem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Nízký roštěnec a víno  

Nízký roštěnec neboli roštěnou najdete mezi vysokým roštěncem a malým ořechem zadní kýty, přímo nad svíčkovou. Nízký roštěnec patří k dražším kusům hovězího, odměnou vám pak bude vynikající čistá chuť masa. Obsahuje velmi málo tuku.

 Rady při nákupu

Doporučujeme nízký roštěnec z býka, který je kvalitnější než roštěnec z krávy. Právě u nízké roštěnce jakožto kvalitního kusu masa, je rozdíl patrný. Pokud chcete připravit opravdový rib eye steak, pak kupte spíš vysoký roštěnec. Steaky jsou ale vynikající z obou druhů roštěnce. Jak poznat vysoký a nízký roštěnec?

 Využití v kuchyni

Nepoužívejte paličku, abyste zachovali strukturu roštěné. Maso jen stačí zlehka naklepat rukou. Nechte chvilku odležet a pak dejte na rozpálenou pánev. Obraťte pouze jednou, maso nijak nepropichujte. Krvavému, rare steaku stačí dvě minuty z každé strany. Medium máte připravené za osm minut (čtyři minuty z každé strany) a propečený well-done za 10 minut (5 minut z každé strany).

Z plátků nízkého roštěnce se připravují steaky, které v jídelníčcích můžete najít pod názvem New York steak. Celý roštěnec se také dá naložit a pomalu péct na roastbeef. Díky kvalitě masa můžete roštěnku použít místo svíčkové na přípravu v receptu Hovězí Stroganoff

 Skladování

Svědčí mu nízká teplota okolo nuly. V lednici, kde se teplota pohybuje výše, vydrží až tři dny.

 Nízký roštěnec a víno

Chuť rosbífu zvýrazní Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Merlot nebo Shiraz.

 
 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist