Recepty - vepřová krkovice

Více z Maso ».

Vepřová krkovice

Recepty s krkovicí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Krkovice je prorostlejší maso, které se nachází před přední kýtou.

 Rady při nákupu

Kupujeme krkovici bez zápachu, prorostlou podle toho, co z ní chceme připravovat. Seženeme ji v obchodech s potravinami, řeznictví, uzenářství, supermarketech, a to buď chlazenou či mraženou.

 Využití v kuchyni

Krkovička se výborně hodí na pečení, grilování, uzení, zapékání. Přidáváme ji k omáčkám, zelenině, ovoci, houbám, pikantnímu koření, pivu – Krkovička s černým pivem, k sýru, bylinkám. Výborně chutná i pečené v bramboráku či listovém těstě – Krkovička v listovém těstě.

 Skladování

Maso skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.

 
 Váš příspěvek
Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle...
TOPlist