Recepty - vepřová krkovice

Více z Maso ».

Vepřová krkovice

Recepty s krkovicí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Krkovice je prorostlejší maso, které se nachází před přední kýtou.

 Rady při nákupu

Kupujeme krkovici bez zápachu, prorostlou podle toho, co z ní chceme připravovat. Seženeme ji v obchodech s potravinami, řeznictví, uzenářství, supermarketech, a to buď chlazenou či mraženou.

 Využití v kuchyni

Krkovička se výborně hodí na pečení, grilování, uzení, zapékání. Přidáváme ji k omáčkám, zelenině, ovoci, houbám, pikantnímu koření, pivu – Krkovička s černým pivem, k sýru, bylinkám. Výborně chutná i pečené v bramboráku či listovém těstě – Krkovička v listovém těstě.

 Skladování

Maso skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.

 
 Váš příspěvek
Inzerce

Soutěž o 30minutovou e-kuchařku

15.04.15 | 5 nejlepších recenzí na vybranou kuchařku odměníme e-kuchařkou "Život bez pšenice: 30minutová kuchařka". (číst dále)

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
TOPlist