Recepty - vepřová krkovice

Více z Maso ».

Vepřová krkovice

Recepty s krkovicí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Krkovice je prorostlejší maso, které se nachází před přední kýtou.

 Rady při nákupu

Kupujeme krkovici bez zápachu, prorostlou podle toho, co z ní chceme připravovat. Seženeme ji v obchodech s potravinami, řeznictví, uzenářství, supermarketech, a to buď chlazenou či mraženou.

 Využití v kuchyni

Krkovička se výborně hodí na pečení, grilování, uzení, zapékání. Přidáváme ji k omáčkám, zelenině, ovoci, houbám, pikantnímu koření, pivu – Krkovička s černým pivem, k sýru, bylinkám. Výborně chutná i pečené v bramboráku či listovém těstě – Krkovička v listovém těstě.

Tip Labužníka

Na AkčníCeny.cz zjistíte, kde teď tato ingredience stojí nejméně.

 Skladování

Maso skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist