Recepty - hovězí líčka

Více z Maso ».

Hovězí líčka

Recepty s hovězími líčky  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Snoubení s víny  

Hovězí líčka jsou svaly umístěné na obou stranách lícních kostí krávy. Poslední dobou se tato delikatesa stává velmi moderním a často vyhledávaným pokrmem v luxusních restauracích. Toto maso se běžně užívá ve francouzské i italské kuchyni. Používají se nejen líčka hovězí, ale také telecí. Vepřová líčka se v Itálii přidávají do různých salámů.

 Rady při nákupu

Hovězí líčka jsou celkem levná, ale určitě je neseženete v běžných supermarketech ani masnách. Toto maso však můžete objednat v kvalitním řeznictví, narazíte na něj i na některém farmářském trhu.

 Využití v kuchyni

Hovězí líčka jsou poměrně tuhá, a proto nejvhodnější úpravou je velmi pomalé dušení či konfitování. Nejčastěji se připravují na červeném víně – Hovězí líčka na víně nebo na tmavém pivu. Dusí se na kořenové zelenině, s houbami, ve vlastní šťávě a na různých bylinkách či s divokým kořením. Vhodnou přílohou k tomuto delikátnímu masu jsou šťouchané brambory nebo bramborová kaše.

 Skladování

Při skladování se řiďte spotřební lhůtou uvedenou na obalu, po otevření líčka uchovávejte v nejchladnější části lednice.

 Snoubení s víny

K hovězím líčkům se hodí plné, tělnaté a vyzrálé červené víno.

 
 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Karbanátky Karbanátky
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s...
TOPlist