Recepty - červená cibule

Více z Zelenina ».

Červená cibule

Recepty s červené cibuli  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Červená cibule je odrůda cibule s červenou slupkou a červenobílou dužinou. Oproti bílé nebo žluté cibuli má mnohem jemnější chuť a používá se často i ve studené kuchyni. Historie cibule sahá až do středověku a její velká oblíbenost přetrvává až dodnes. Červená cibule obsahuje vitamin C, silice, minerální látky (vápník, sodík, železo) a další prospěšné látky.

 Rady při nákupu

Červenou cibuli seženete po celý rok ve všech supermarketech, obchodech se zeleninou a na farmářských trzích. Vybírejte jen pěkné, lesklé, suché a hladké cibule a vyhněte se těm plesnivým, klíčícím a zaschlým.

 Využití v kuchyni

Existují stovky různých způsobů, jak červenou cibuli využít v gastronomii. Konzumuje se buď syrová a to v různých salátech (nejznámější je řecký salát), přidává se do hamburgerů, sendvičů či studených předkrmů. Červenou cibuli je možné i tepelně zpracovat, připravují se z ní čatní a marmelády, výborná je ve slaných koláčích, v cibulové polévce nebo grilovaná.

 Skladování

Červenou cibuli skladujte na suchém a chladném místě, může být uložená na větraných policích nebo zavěšená v síťovém pytli či spletená do ozdobných copů.

 Sezóna

Hlavní sezóna červené cibule je v září, ale prodává se běžně po celý rok.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Cuketové placky Cuketové placky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist