Zas ten silikon

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Pilka
113 příspěvků 16.10.03 08:17
Zas ten silikon

Milí Labužníci, na čísi doporučení, tuším že Babi, jsem navštívila stranky www.ingfiala.cz.
Hledejte a najdete tam skoro vše pro cukráře. Musela jsem rychle pryč, snad bych se zbláznila, a to je vidět jen zlomek.
Přesně nevím, v které části, ale prohlížejte, fakt to stojí zato. Takže pod číslem 13.12 je PEČNÁ PODLOŽKA na reliéfový plát (různý vzor), Itálie, za 1.250,– Kč bez DPH
a pod číslem 13.125 PEČNÁ PODLOŽKA na reliéfový plát (různý vzor), Francie za 2.280,– Kč bez DPH.
Je na nich zřetelně vidět název SILPAT. I podle vzhledu jsem to vyhodnotila jako to, o čem hovoří Babi.
Já si ho odpustím, nesmím tolik péct, tloustla bych, a proto se pro mne tato investice nevyplatí a sponzora nemám. Tak si vystačím s klasickým smaltovaným plechem. I na něm dokážu zázraky, když se mi chce.
U ing.Fialy uvidíte i silikonové formy mnoha tvarů a velikostí i s výztužnými kroužky. Tak kdo má zájem, ať jeho stránky s chutí navštíví, je se na co dívat. A jsou tam i nějaké receptíky - tak možná pro inspiraci (ale používají jejich polotovary a vylepšovadla, správný Labužník ale umí improvizovat a poradí si s náhradou surovin).
Ještě se chci ale někoho zeptat, taky uvažuju, že si něco ze silikonu koupím. Zaujalo mne ale, že formy se nevymazávají a nevysypávají - což je logické, nepřekvapilo mne to.
Ale má to malý háček.
U nás doma mají všichni k smrti rádi kůrčičky vonící máslem, u bábovky se občas dopustím toho, že ji vymažu máslem, vysypu prosátou strouhankou a na dno nasypu sekané ořechy. A všichni hledí, kde je ten kousek bábovky, která má těch ořechů nejvíc. Tak mi to asi tady bude chybět.
Jsem pravověrný Čech a tak si myslím, že když už peču, mělo by to být „ono“ a tvrdím, že buď dieta a nic pečeného sladkého a nebo hřích a skutečné pochutnání.
Co na to vy, kteří máte se silikonem zkušenosti? Podělíte se se mnou o ně?
Jinak na Fialových stránkách je i mapka, jak se dostat do pražské a brněnské prodejny. Určitě tam jednou zajdu a prohlédnu si, co je tam k mání. Ale peněženku nechám u manžela, pro jistotu. Dávám to i ostatním jako námět na výlet. S sebou si ale vezměte buď podobně založenou kamarádku nebo matku a nebo radši běžte sami.
Jsem Češka žijící v Čechách a Babi z Kanady mi musí poradit, kde tu co prodávají, hanba mi.
Tak Babi, díky moc a ještě připojím velký dík za recept na Ciabattu, mám ji moc ráda a nikde jsem před tím ten recept nemohla sehnat.
Dávám za pravdu všem, kteří říkají, že Labužník je perfektní.
Mějte se všichni moc hezky.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 19.10.03 11:23
Milá Pilko...

omlouvám se Ti, že jsem si dříve nevšimla Tvého příspěvku ! Všechno co říkáš o firmě Fiala je pravdou, ale moje znalost je pouze virtuální. Původně jsem však hledala kuchyňský robot se značkou KitchenAid, ( tak jsem firmu nalezla) který mimo jiné firma Fiala také prodává a nepamatuji si jeho cenu. Avšak podle ceny pečící podložky Silpat usuzuji, že bude nehorázná.

Ptáš se na zkušenosti se silikonovými formami. Já jich mám dosti velký sortiment asi z roku 1990, kdy jsem jich hodně dostala darem na jedné obchodní výstavě v Paříži (sama jsem na té výstavě pracovala). Později jsem si ještě nějaké ve Francii dokoupila, vřetně jiných silikonových výrobků do kuchyně. Silpat mám ještě delší dobu. V Kanadě jsou nyní tyto výrobky běžně k dostíní v každém obchodě s kuchyňkými potřebami. Nemohu říct ani o jednom výrobku, že by se mně nevyplatil, avšak někteé používím častěji než jiné. Vím však, že od té doby, co nějaký pan Guy Demarle uveřejnil svoje vynálezy, mnoho jiných výrobců přišlo na dobré, nebo méně dobré kopie, které jsou někdy o hodně lacinější. Vzhledem k tomu, že nežiji v ČR, dost dobře nemohu posoudit, která kopie je dostačující. Mohu mluvit pouze o původním patentovaném, francouzkém výrobku, který je výborný a má dlouhou životnost.

Ale ke Tvému odůvodněnému důvodu proč vymazávat formu máslem a vykládat mandlemi, nebo ořechy (také používám, ale bez vymazání). Kupodivu kůrčička se vytvoří i v silikonové for­mě.

Radu bych však dala tuto. Ze zkušeností, při jakém pečení máš potíže s jednoduchým vyklápěním? Které pečivo nebo cukroví se Ti nejvíc lepí na formu, nebo plech? To jsou formy, nebo podložky do plechů, které bych si zakoupila. Jednoduše bych koupila jednu věc na zkoužku podle Tebe tu nejdůležitější.

Jsem ráda, že Ti recept na Ciabattu přišel vhod

S pěkným pozdravem,
Babi


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist