Ve znamení BERANA

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
glama  27.03.02 06:49
Ve znamení BERANA

Kdo se v tomto znamení narodil?
Jedna z největších osobností světové gastronomie: Jean-Anthelme Brillat de Savarin - 2.4.1775. jeho dílo, kniha Fyziologie chuti výrazně poznamenala vývoj gastronomie.

Znáte jeho aforismy?
Např: Kdo se přejídá, nebo opíjí, nerozumí jídlu ani pití. Řekni mi co jíš a já ti řeknu co jsi.
Menu bez sýra je jako krasavice bez oka.
Objev nového pokrmu má pro lidstvo mnohem větší smysl, než objev nové hvězdy.
Kdo pozve přátele na hostinu a nepodílí se ani v nejmenším na přípravě pokrmů, nezaslouží si, aby vůbec nějaké přátele měl!

17.4.1737 Antoin Auguste Parmentier - francouzský agronom, ketrý se velice zasloužil o rozšíření brambor, jako potraviny, do Evropy. Zabránil tak v 18.stol hladomoru.
Najděte si v receptech jeho sekanou pečeni.

26.3.1753 hrabě Benjamin Rumford americký fyzik, vl. jménem Thomsen.
Zjistil m.j., že ušlehaný bílek je špatným vodičem tepla - a hned vyzkoušel zapéci zmrzlinu v bílkovém sněhu. Publikoval různé vynálezy a zlepšováky sporáků, kuch. zařízení a odvětrání.
Zabránil hladomoru vyvařováním husté zeleninové polévky s kašovinou ze žlutého hrachu, s vložkou brambor, krupek a slaninou. A dostal za tento výkon titul.

u nás - 8.4.1901 Vilém Vrabec - vynikající specialista, učitel a spisovatel (27 titulů). Znáte jeho klasickou Studenou kuchyni??


Reklama


Reklama

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!


Reklama

 Váš příspěvek
Další témata z kategorie

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist