Robi vypadá a chutná jako maso......

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Tresinka
156 příspěvků 16.09.04 05:19
Robi vypadá a chutná jako maso......

Je to tepelně opracovaný polotovar určený k dalšímu zpracování v kuchyni. Může nahradit maso, kterému se vzhledem a konzistencí podobá.Vyrábí se ze směsí obilních bílkovin včetně rýžové, kukuřičné, pšeničné pšeničných klíčků, červené řepy, soli a H2O.
Výrobce: EUROBI s.r.o. Nádražní 371, 664 53 Újezd u Brna, tel./fax 05–44224220
Použití: stejné jako maso z jatečných zvířat
Zpracování: vaření, smažení, pečení, za studena do salátů.
Rychlost přípravy: po rozmražení – smažená jídla cca 30 vteřin, vařená do 10 minut, saláty za studena.
Tržní druhy: Robi řízky, sekaná, nudličky
Nutriční hodnota: voda 68,40 % bílkoviny, 19,81 % tuky 0,05 %, minerální látky 1,11 %, sacharidy 10,68 %
Energetická hodnota: 523,23 kj/ 100 gr
Dietetické vlastnosti: neobsahuje tuk, neobsahuje cholesterol, má velmi nízký obsah sacharidů.
POZOR! – nehodí se pro bezlepkovou dietu.
Skladovatelnost: mražený polotovar, – 18 st.C – 13 měsíců od data výroby, chlazený polotovar 13 dní při teplotě do + 5 st.C.

Přednosti Robi: dietetický výrobek, rychlá příprava, nemáčí se, je tepelně upraven, tzn. že je mikrobiálně čistý, chladírenské lze zmrazit a po rozmražení neztrácí tvar ani strukturu, při tepelné úpravě nezmenšuje objem, neubývá na hmotnosti, výhodná cena, z 1/2 kg Robi tj. 1 balení se připraví oběd nebo večeře pro cca 5 osob.

R e f e r e n c e
Robi bylo oceněno v roce 1997 Zlatým pohárem EX PLZEŇ při příležitosti výstavy EX Plzeň. 1997. U známého výrobku je nejlepší referencí množství zodbytovaných výrobků, respektive množství spokojených zákazníků. A u nového neznámého výrobku ?
Kdybychom měli takové reference tak jak vyplývá z prvních řádků, tak bychom neplýtvali časem, penězi a papírem. Takže zejména čekáme na reference každého z Vás.
Nejlepší referencí by bylo účast v soutěži TOP 99 – žebříček hitů z jídel Robi na internetové adrese www. robi.cz

Pro zajímavost uvádíme některé výtahy referencí odborníků.

Při použití již zmíněné rostlinné bílkoviny místo dosud používaného masa si můžeme zřetelně prodloužit svůj život a snížit riziko výskytu řady závažných chorob. Proto je možno jen doporučit a zařadit do našeho jídelníčku – Stanovisko doc. MUDr. Lubomíra Kužely DrSc. Soubor vyzkoušených receptů jak z hlediska kulinářského i nutričního splňuje požadavky moderní výživy. Má řadu výhod, je snadněji stravitelné a nenadýmá. Robi velmi ocení ženy hlídající svou hmotnost. Z vlastní zkušenosti mohu jen doporučit a popřát dobrou chuť při fantazii a zkoušení nových receptů z Robi.- Stanovisko RNDr. Ludmily Oliveriusové CSc.

K d e n á s n a j d e t e
EUROBI s.r.o. Nádražní 371, 664 53 Újezd u Brna, Česká republika
tel./fax 05 44224220, 05 – 44224822
Odbytové oddělení paní Věra Petrášová
Internetová adresa: www.robi.cz

P r o d e j n í s í ť
Robi dostanete koupit ve všech větších prodejnách zdravé výživy v celé České republice, v obchodních domech TESCO, ve vybraných prodejnách sítě PRIMA, v obchodních domech COOP TERNO, v síti obchodních domů KAUFLAND. S hotovými pokrmy Robi se můžete setkat zejména v čínských restauracích, hotelech, ve větších stravovacích zařízeních jako např. menzy, závodní stravování, nemocnice a j. Velkou oblibu si výrobek získal u zpracovatelů a v mrazírenském průmyslu, právě pro svoji možnost kombinace se zeleninou, popř. masem. Rostlinná bílkovina je s úspěchem vyzkoušena ve Švédsku, Francii a na Slovensku.

V případě, že náhodou nemůžete dostat koupit Robi v místě Vašeho bydliště, obraťte se s důvěrou na naše prodejce, případně přímo na výrobce.

R O B I a z d r a v í
Lidské tělo je složité jako vesmír. Co je pro jednoho chutné, zdravé, výživné, posilující, může být pro druhého fádní, nevýživné, nezdravé. Záleží na mnoha faktorech, např. složení stravy, přípravě, způsobu podávání, denní době, stavu naší psychiky , dispozici strávníků, způsobu života atd. Takže o tom, co nám individuálně prospívá či neprospívá, může hovořit pouze naše tělo,prostřed­nictvím buď našeho zdraví, nebo naší nemoci. Jsou ale platné obecné principy zdravé výživy, které platí pro všechny. Jedním ze základních současných vědeckých poznatků zdravé výživy je omezení příjmu červeného masa. Protože trvalé nadměrné požívání masa může zapříčinit mnoho nemocí.

Rostlinné maso jako jedna z možných alternativ není určeno pouze pro určitou omezenou skupinu lidí, jako jsou např. vegetariáni, jogini, nebo sportovci či diabetici, nebo lidé kteří mají nemocný žlučník. Výrobek je určen pro všechny, kteří chtějí omezit konzumaci masa na rozumnou míru a při tom se nechtějí ochudit o požitek z jídla. Všichni jsme na cestě za zdravím, řešíme problém , že bychom chtěli být zdraví, ale nechceme změnit svoje stravovací návyky, změnit tak sami sebe. Domníváme se, že s Robi pokrmy se Vám půjde za zdravím přece jenom trochu lépe.

Reakce:
 
Tresinka
156 příspěvků 16.09.04 05:43
Už jste to někdo papal???

Jestli pak už to někdo ochutnal, jestli ano, tak mi prosím napište, jaký to bylo

 
Tresinka
156 příspěvků 16.09.04 05:50
Rydy pro úpravu jídel z Robi
  1. Doporučuji plátky i krájení ROBI před přípravou propláchnout studenou vodou a nechat dobře na sítu okapat.
  2. Smažíme-li plátky a to jak v těstíčku, tak na trojbalu, vkládáme vždy do rozpáleného tuku na 170 – 190 stupňů C. Jsou rychle usmažené do požadované barvy, křehké a nenasáté tukem.
  3. K dochucení česnekem je nejlepší česnek čerstvě třený se solí.
  4. Plátky či nudličky před jakoukoliv úpravou je dobře předem ochutit a to ve vhodné směsi – např. bílé víno, vegeta, sůl, čili koření, citronová šťáva pro přípravu asijských jídel – sojová omáčka. Pro smažení jen mírně osolíme, ochutíme podravkou, příp.třeným česnekem, podle chuti pepřem, nebo drceným kmínem, plátky naskládáme na sebe a necháme v lednici 1 – 2 hodiny proležet.
  5. Pro přípravu tlačenky, nebo aspiků je potřeba maso rovněž předem v macerátu ochutit, protože není možnost následného dochucení jako u salátů. K plátkům Robi můžeme podávat prakticky všechny známé omáčky – játrovou, houbovou, okurkovou, sardelovou, atd. Plátky podáváme rovněž z dušenou nebo zadělávanou zeleninou – kedlubnami, karotkou, chřestem, fazolovými lusky.
  6. Dodáváme-li plátky Robi s omáčkama, rovněž vhodně před prohřátím dochutíme. K česnekové omáčce česnekem, rajské omáčce ostrým kečupem, koprové sekaným koprem a vegetou. Ke špenátu a kapustě – česnekem a pepřem. Proleželé plátky na másle krátce prohřejeme, na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem, kroketami, těstovinou či bramborem. Ku špenátu a kapustě je vhodná k prohřátí jemně krájená rozškvařená slanina.
  7. Připravujeme-li Robi na jakýkoliv způsob, po čínsku – nejprve v pánvi prohřejeme na tuku zeleninu, ( nebo luštěninu ) do prohřáté směsi vložíme nakrájené Robi, prohřejeme a nakonec zahustíme zálivkou.
  8. Při přípravě směsi s jatečným masem nebo drůbežím, vkládáme na pánev do rozpáleného tuku. Prvně maso prudce opečeme, přidáme zeleninu,proh­řejeme, poté Robi opět produsíme a zahustíme zálivkou připravenou ze sojové omáčky, bílého vína, vývarem, škrobu a vegety.
  9. Při dochucování počítáme s tím, že polotovar je mírně solený.
  10. Tato doporučení v žádném případě neomezují fantazii tvůrců chutných výrobků.
 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 16.09.04 10:09
Už jsem to papala

a je to dobrota ***

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 16.09.04 10:09
Už jsem to papala

a je to dobrota ***

 
Labužník vlcice02
22 příspěvků 16.09.04 18:42
...

Ochutnali jsme a bylo to dobré.

 
Tresinka
156 příspěvků 22.09.04 16:06
Kde koupit Robi???

Poraďte mi prosím, kde Robi koupit, marně jsem jej hledala v Tescu, nenašla , hledala jsem v regálech zdravé výživy a nic.
Ráda bych to ochutnala, ale nevím, kde to sehnat

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 22.09.04 16:48
ROBI - Tresinko

Tresinko,
je divne, ze v Tescu neni. Urcite ho maji v Hypernove, 100% ho sezenes v Country lifu anebo v prodejne Albio – myslim, ze to je Truhlarska ulice u Kotvy v Praze.

 
Labužník vlcice02
22 příspěvků 29.09.04 14:01
ROBI v Globusu

Včera měli ROBI maso v Globusu na Zličíně v chladícím pultu, naproti úseku uzenin.

 
Eleeen
1127 příspěvků 21.07.05 10:48
ROBI řízky

… jsem měla dnes k obědu a byla jsem velmi mile překvapena chutí i konzistencí a barvou „masa“. Budu zkoušet další ROBI, která jsou na trhu – v Olomouci v Ternu mají ještě karbanátky a guláš, dále se vyrábí čína, tatarský biftek a mexické fazole.
Kdo má strach, že jsou to jen další sojové kostky, tak teda fakt nejsou (i když já jím i sojové kostky).

V OBCHODECH JE HLEDEJTE V CHLADICÍM PULTU!!!! Není to sušený výrobek.

Jen jedna věc: ohřev v mw 5 minut na maximum byl moc, kraje řízků se zpekly a nedaly se jíst. Já bych dala ohřev 2,5 min na 600 W.

 
Labužník jenny02
35 příspěvků 21.07.05 11:56
Za kolik ?

Zajímalo by mne kolik za to. Možná to vyzkouším.

 
Eleeen
1127 příspěvků 21.07.05 12:00
Olomoucké Terno

Ty řízky, co jsem dnes měla, stojí 42 Kč, 200 g. Když budeš řízky podávat s brambůrkama a zeleninovou oblohou, získáš oběd pro 2 lidi.

 
Labužník jenny02
35 příspěvků 21.07.05 12:32
Eleen

Děkuju. a jak se říká – vyzkoušíme uvidíme.

 
DanaJ
1115 příspěvků 25.07.05 15:05
Jedla...

…jsem to a vůbec mi to nechutnalo. A proč? Protože jsem trubka a špatněj jsem to ukuchtila. Běžně doma připravuji sojové kostky, většinou na čínu, a moc nám chutnají. To robi jsem odflákla a už to bylo.
Samo, že to tímhle neskončilo. Chystám se na další kolo v ringu, je to pro mě výzva. Ale musím chvilku vyčkat, až se na to trošku pozapomene, aby to s mým chlapákem neseklo, až to uvidí naložené v lednici.

Dobrou chuť a čistou duší.

 
Ájáa  19.11.10 13:38

Je to opravdu výborné, chce to pořádně dochutit a nemá to chybu. Opravdu doporučuji :-)

 
Neliana
1 příspěvek 28.04.13 21:06

Jsem ráda, že Robi maso zařadili tento měsíc do jídelníčku i v naší státní mateřské školce :potlesk: Maso sice do jídelníčku zařazuji taktéž, ale rádi si čím dál častěji odlehčíme různými sojovými dobrotami. Už se taktéž chystám Robi zakoupit a vyzkoušet-synek si moc pochvaloval, po ochutnaní ve školce. Musím říct, že ač je syn masožrout a nedá dopustit na omáčky a klas. českou kuchyni, rostlinná náhrada masa mu vyhovuje a moc si pomlaskává!

 Váš příspěvek
TOPlist