Pepřová omáčka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Ivo
1045 příspěvků 02.03.03 07:05
Pepřová omáčka

Dovede mi někdo doporučit postup na výrobu pepřové omáčky, která ba měla sloužit k polítí steaku či podobného jídla? Děkuji.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 12.03.03 15:26
Ivo...

podívej se na recept z Labužníka ¨Pepřový steak¨(v hledání si zadej -pepřový-). Možná je to něco, co hledáš. Ahoj!

 
Ivo
1045 příspěvků 17.03.03 17:34
Babi....

Děkuji za tip, zcela určitě vyzkouším, jen si lámu hlavu nad tím, v čem a jak dlouho je onen pepř naložený. Či se v takové úpravě kupuje? Díky.

 
babi
6360 příspěvků 17.03.03 22:28
Zelený pepř...

Ivo, zelený pepř se kupuje již naložený. Nakládá se v přírodním stavu, jako zelený pepř do vody se solí a někdy s kyselinou citronovou. Osobně kupuji balení ve skleničce (125ml), nebo malé konzervě (71ml) obojí z Francie. Vesměs je nejlepší z Madagaskanu. V ČR je k dostání, protože se o něm už na Labužníku mluvilo. Možná Ti někdo poradí, kde jej koupit.
Zdraví Tě Babi!

 
Ivo
1045 příspěvků 18.03.03 17:49
Návštěva spíže

Tak jsem se, babi, vnořil do spíže a vzadu v regálu jsem objevil dvě zaprašené lahvičky netradičního tvaru (velmi úzké a vysoké). V jedné (už jsem se zaradoval, že mám vyhráno) jsou kapary a v druhé je sice pepř, ale růžový. Alespoň je to signál, že se u nás dají takovéto výrobky zakoupit.

A ještě jedna důvěrná poznámka: registruji, že jsi se stala jakousi duší tohoto serveru a je to příjemné, jen ta osobní stránka je málo vypovídající. Dík.

 
babi
6360 příspěvků 19.03.03 22:56
I černý pepř...

Ivo, řekla bych, že v daném receptě lze použít i nenaložený zelený pepř, ale nemám to vyzkoušené. Mám však několik receptů na pepřovou omáčku z černého pepře a tak nějaké napíši.

Co se týče ¨Duše¨(děkuji Ti) tohoto serveru, to nejsem já, ale tvůrce/majitel Pepíček, ktrý tráví snad každou volnou chvíli na tom, aby se Labužník stal tím nejlepším gurmánským serverem v češtine. Zajisté se mnou budou mnozí souhlasit, že jím už vlastně je!

K mé osobní stránce můžu jenom říct, že vyplněná byla, ale z určitého důvodu jsem ji vymazala. Napravím.

Přeji Ti pěkný den!

 
Ivo
1045 příspěvků 20.03.03 18:28
Ještě jednou pro Babi...

Neměl jsem v úmyslu pepřovou omáčku překlopit v debatní kroužek, ale i to je příjemné. Dovolil by jsem si mírně nesouhlasit: Pepíček je tvůrce/majitel, ale tebe cítím vznášet se všemi sekcemi. A to příjemným způsobem.

Na další pepřové omáčky si počíhám. Ještě se chci zeptatna Tvůj názor. Před pepřovou omáčkou jsem okolí testoval zda znají úpravu hovězího masa na francouzský způsob. Žádná reakce. Myslíš, že kdyby jsem zveřejnil recept, že by byla odezva? Pokrm to byl zajímavý. Děkuji

 
babi
6360 příspěvků 20.03.03 22:30
Ivo...

ABSOLUTNĚ DEFINITIVNĚ! Recept každopádně uveřejni! Francouzká kuchyně je mně poměrně blízká, ale neznám Tebou zmíněného autora kuchařky. Ráda se poučím, recept po případě vyzkouším a zajisté tak i někteří jiní Labužníci.

Zdraví Tě, Babi.

 
Ivo
1045 příspěvků 09.04.03 20:57
Babi ...

… tak jsme se sousedem vyzkoušeli zhotovit pepřovou omáčku dle Tvých rad a podle mého soudu byla skvělá. Takže děkuji. Hůř už to dopadlo s bifteky. Kolega koupil falešnou svíčkovou a povím ti, že i skalpel s tím měl co dělat. Musíme se ještě hodně učit.

 
babi
6360 příspěvků 10.04.03 22:28
Není Tvojí chybou,

že maso bylo tuhé. Myslím si, že falešná svíčková se na minutku nehodí. Na zdárný výsledek se opravdu hodí plátky svíčkové na bifteky, nebo vysoký roštěnec na steaky (ang. Ribeye, jsou však i jiné kvalitné steaky, udávám pouze příklad). Osobně budu mít raději malý kousek kvalitního masa, než velký flák, který nemůžu ukousnout. Někdy však velice záleží na odležení masa. Takže nemusí být nic závadného s kuchařem, ale s kvalitou, nebo volbou masa. Jsem ráda, že Ti chutnala omáčka, jenže nevím kterou jsi připravil ¨Poivrade¨, nebo ¨Pepřový steak¨?
Zdraví Tě, Babi.

 
Ivo
1045 příspěvků 11.04.03 19:33
Babi...

…děkuji za reakci. S tím masem máš samozřejmě pravdu. V mém případě problém spočívá v tom, že pravou svíčkovou (rozuměj maso) bych ještě uměl v řeznictví na pultě poznat, ale když budu chtít roštěnec, tak mi nezbývá nic jiného, než tomu řezníkovi či prodavačce věřit. Ještě nejsem v nakupování masa tak ostřílený.
A co se týče omáčky, tak dělali jsme tu, která je obsažená v receptuře na Pepřový steak.

A ještě jeden příjemný zážitek z dnešního dne. Povedlo se mi najít malou prodejničku s kořením. Byl jsem jak Alenka v říši divů. Na co jsem se zeptal, to měli. Dokonce i onen zelený pepř v nálevu. Zmiňuji se o tom v souvislosti s tím, že často (a to zejména v Tvých receptech) narážím na různé, mi neznamé, druhy koření, bylin a pochutin. Tato podejna by mohla být částečným řešením. Navíc paní prodavačka dlouho pobývala v Itálii, takže umí poradit v oblasti italské kuchyně.

Abych to uzavřel, začnu se učit poznávat vysoký roštěnec. Zdravím a děkuji.

 
babi
6360 příspěvků 13.04.03 20:19
Ivo...

s jmenováním některého masa v češtině to mám tak trochu těžké. Za mých časů v krámě za výkladem byla nějaká kytka, uvnitř visel věnec špekáčků a když měl člověk štěstí, tak nějaký děsně tučný bůček. Mimo jiné, angličani, francouzi, severoameričani a asi také češi (samozřejmě i jiní) bourají zvířata každý tak trochu jinak. Třebas hovězí ¨Flank steak¨, který dost používám, nemohu doporučit, protože nevím jak se řekne česky a jestli něco takového vůbec existuje. Ale dostala jsem nápad. Budu se postupně snažit různé maso fotit a začnu částí vysokého roštěnce zvaného ¨Ribeye¨na dobrý steak!

K tomu koření. Jsem moc ráda, žes nějaký takový obchůdek našel! Pomocí koření se uvaří chutnější pokrmy i z laciných ingrediencí a dá se s ním pomalinku experimentovat. Možná by ten obchůdek zajímal i jiné Labužníky v ČR. Pěkný den Ti přeje, Babi.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist