paradajkový (rajčinový) základ

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník gabika
117 příspěvků 22.05.02 07:34
paradajkový (rajčinový) základ

kto pozná spôsob prípravy paradajkového (rajčinového) základu na prípravu talianskej pizze, resp. rôznych tal. cestovín? Poteší recept na výrobu do zásoby.Ďakujem


Reklama


Reklama

Reakce:
 
glama  22.05.02 07:48
rajčatový základ - varianta I

Moje dcery si tuto základní omáčku připravují samy. Udělají jí vždy hodně a co nespotřebují, to zamrazí.
Rajčata oloupat (po spaření ) na nasekat nadrobno.
Na olivovém oleji zpěnit cibulku a na ní podusit rajčata, až se skoro všechna voda odpaří. Přidat prolisovaný česnek (a nebo ne), sůl, pepř, koření-oregano, bazalku apod. Nezahušťovat moukou.
Tahle omáčka se báječně hodí na pizzu, nebo na těstoviny, dá se dále dochucovat, zahušťovat a měnit použitými ingrediencemi, no prostě, co vás napadne. A navíc je (veg.)! Tak to, gabiko, vyzkoušej, třeba ti právě tenhle zachutná! :-))

 
Labužník agatka
3 příspěvky 11.06.02 08:46
rajčinový (paradajkový) základ

Na Sicílii som sa naučila robiť takto:
Napichnem paradajku na vidličku a vložím na pár sekúnd do vriacej vody. Potom sa ľahko ošúpe. Ošúpané paradajky pokrájam na malé kocky a dám dusiť. Posolím, pridám 6 potlačených strúčkov cesnaku. Dusím asi 10 minút, vypnem ohrev. Do 6 podusených paradajok pridám polievkovú lyžicu olivového oleja a NATRHÁM kytičku bazalky. Je to základ šťavy na akúkoľvek cestovinu.


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist