Medvedí cesnak

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
anickav
2903 příspěvků 06.04.09 10:25
Medvedí cesnak

Mám prosbu, skúšali ste zmraziť medvedí cesnak? Ďakujem!

Reakce:
 
lydia
1201 příspěvků 06.04.09 13:24
Anicko,

já jsem minulý rok zmrazila. Je potom takový jako listový špenát, když ho rozmrazíš. Určitě se dá použít, ale myslím, že jsem někde pod nějaký recept napsala, že dělám pastu, jenom se solí. Musím se podívat kde ten recept mám a pošlu Ti to. Ta pasta vydrží v lednici velmi dlouho, ale je jenom na ochucení. Je to potom něco podobného jako pesto, ale taky dobré.
Dnes jsem četla v novinách, jak zdravý je medvědí česnek, má snad víc vitamínu C než citron a pomáhá proti vysokému tlaku
Pěkný den, L.

 
anickav
2903 příspěvků 06.04.09 14:29
Lydie,

umyjem, posekám a dám do dóz? Alebo si aj blanšírovala? (Bojím sa prípadného napáchnutia celej mrazničky.) Ď.

 
lydia
1201 příspěvků 06.04.09 18:17
Aničko,

já jsem neblanžírovala, byla jsem lenošná a zmrazila jsem nenakrájený. Proto asi byl takový mazlavý. Dobře oper, usuš a nakrájej. Blanžírovat ne. Když dáš do krabiček, které těsně uzavřeš nebude to cítit. Jenom ty krabičky potom ale na nic jiného nemůžeš používat.
Dívala jsem se na recept na pastu: 100 g nebo více medvědího česneku, 100 ml oleje, já jsem dala řepkový, olivový je možná moc intenzivní, ale určitě taky půjde a 7 g mořské soli. Medvědí česnek nakrájet a v mixeru se solí nasekat tak dlouho, až se sůl rozpustí. Je to výborné a vydrží v lednici skoro rok. Dá se taky zmrazit. Ale pozor, když budeš používat, je to dost slané, tak pokrm až potom osolit. Ještě nedávno jsem použila. Nebo pesto je taky velmi dobré, dostala jsem od přítelkyně, to mám ješte v lednici a je výborné. Místo bazalky dáš medvědí česnek.
Pěkný večer,

 
dag
519 příspěvků 07.04.09 09:42
AničkoV

Já už jsem neviděla česnek medvědí ani nepamatuji a Vy ho zřejmě máte náruč. No přeji Vám to a také VESELÉ VELIKONOCE

 
kltko  09.04.09 16:35
...

dá sa mraziť bez problémov, či zväzky listov, či posekaný. Len v prípade zväzkov listov sa po rozmrazení zmení na „handru“ – čiže použiteľný do varenia či pečenia bez problémov, ale nasekať na maslový chlieb či do pomazánky už nič moc.

 
anickav
2903 příspěvků 09.04.09 19:52
Ďakujem,

nasekala som a do sáčku a ten ešte do dózy, preventívne proti pachu…

 
jARKA77
142 příspěvků 17.04.09 10:19
Milí labužníci,

poněvadž pocházím z Podluží, kde je medvědího česneku jak naseto, zmražuji ho léta takto:
1. Narvu plný koš lístků česneku u nás v lese, (pozor na listy konvalinky, které jsou jedovaté!)
2. Celé listy propláchnu pod tekoucí studenou vodou a nechám okapat na sítku.
3. Do mixéru naliji 1/2 šálku vody, vložím listy a umixuji.
4. Připravím si umělé střevo na salám – z papírnictví-, zavážu jeden konec a do druhého konce nalévám pomocí trychtýře hmotu z mixeru.
5. Vytvořím válečky, které nechám zmrazit.
6. spotřebovávám tak, že si z takového „salámku“ vždy ukrojím jen tolik, kolik právě potřebuji.
7. Zá:,–(ně nikdy před upotřebením nerozmrazuji.
8. Vynikající do pomazánek, bramboráků, gulášů, nádivek atd.

Všem přeji dobrou chuť a hodně zdraví.

 
anickav
2903 příspěvků 17.04.09 12:20
Jarka,

veľmi Ti ďakujem. Zajtra vyrážam do lesa zas, takže si donesiem aj na zamrazenie.
Pekný deň!

 
rettiska
37 příspěvků 19.04.09 10:18
...

zdravím,mědvědí česnek se mrazí velmi dobře,ale je lepší nakrájet,nebo posekat a přidat
do všeho co se vaří. Čerstvý je přímo božský,a blahoslaven každý kdo k medvědímu česneku má přístup
Pampeliškový salát s medvědím česnekem je baječný pročišťovací jarní jidelko
zdravím rettiska

 
anickav
2903 příspěvků 23.04.09 15:33
Sylvie,

prezri si tieto rady!
A.

 
Sylvie
2305 příspěvků 23.04.09 19:48
I já (ijá ijá) děkuji

Aničko, díky za téma. Sem si ho nevšimla, no…:-)
Pro vysvětlení: dnes jsem se ptala Aničky esemeskou na mrazení medvědího česneku.

 
alena45
573 příspěvků 27.04.09 13:59
...

Anička, spracovala som medvedí cesnak dvoma spôsobmi:
1. umyté listy som nasekala ako petržlenovú vňať, hoci sú tie kúsky trochu väčšie, lebo mi bolo ľúto, že sekaním pustí dosť šťavy. Natlačila som ho do pohárov od horčice, zaviečkovala a dala do mrazničky. Bez soli. Keď ho budem niekde pridávať, tak ho len naškrabem koľko bude treba.
2. pesto, trochu inak ako Lýdia. Nasekané listy som zamiešala s nadrobno nasekaným normálnym cesnakom, posypala morskou soľou a pokvapkala olivovým olejom. Dobre som to premiešala a natlačila do pohárikov od kaviáru, zaviečkovala a dala do chladničky. A používam ho tak, že keď si naberám polievku, tak na spodok taniera dám trochu tohto pesta a zalejem horúcou polievkou. Je to fakt výborné.

 Váš příspěvek
TOPlist